Kayıtlar

NASI GORENGLI BASMATI PILAVI

Resim
guzel bir cumartesinden herkese kocaman bir selam. bugun de bir endonezya kulturu ile karsinizdayim. nasi goreng  bir sebze karisimi,ancak baharatlari ona apayri otantik bir lezzet katiyor. nasi gorengi knorr'un hazir paketinden kullaniyorum,cok da memnunum. cogunlukla zeytinyagli sarmada cok hosuma gidiyor.eger turkiyede de varsa kesinlikle deneyin derim... aslinda tavuk yada et ile yapiliyor ama ben kullanmadim.isterseniz kucuk kusbasi et ya da tavuk da ekleyebilirsiniz. nasilmi yaptim pilavimi. ilk once nasigoreng paketini derin bir kapta 1su bardagi ilik su ile islattim.daha sonra basmati pirinc ile normal pilav yapar gibi pilavimi yapmaya basladim.pirinci yagda kavurduktan sonra nasi goreng karisimini ekleyip daha sonrada suyumu ekledim ve pisirdim.afiyetle....

KIYIR TUZLU KURABIYE

Resim
selamlar arkadaslar...gecen gun yaptigim ancak simdi paylasabilecegim tuzlularimi sunuyorum size.... turkiye'deyken cok severdim bu tuzlulari.pastaneden alirken tatli ile karisik hic almazdim,hep tuzlu alirdim zaten...cay yaninda kiyir kiyir mmmmhhhhh;bir de ustasi yapmissa degmeyin lezzetine... iste bu ozlemden olsa gerek aklima dustu ben de arastirdim ve sevgili haticenin sayfasinda catal tarifiyle yaptim tuzlularimi.mahlep olmadigi icin buralarda(belki turk bakkallarinda vardir)cogunluguna sadik kaldim ama degisiklikler de yapmadan duramadim tarifte.mahlep yerine 1 corba kasigi seker,bir de 2 corba kasigi sirke ekledim.ne yapim iste degisiklik sart.... neyse gecelim mi? malzemeler: 1paket eriyip sogumus tereyagi 1cay bardagi sivi yag 1cay bardagi ilik su 1corba kasigi seker 1pk kabartma tozu 1yumurtanin sarisi(beyazi disina) 2 corba kasigi sirke 1tatli kasigi tuz aldigi kadar un. uzerine corek otu ya da susam yapilisi: derin bir kaba 3(yakla...

KATMER POGACA

Resim
selamlar herkese;ben geldim..... bugun ne zamandir sizinle paylasmak istedigim ;hatta cogunlukla denedigim ama bir turlu resimleyip paylasamadigim,benim arsivimde de olsun dedigim katmerli pogacanin tarifini verecegim....cogunuz aaaa ben biliyorum diyeceksiniz ama bilmeyenler de ogrensin diyerek paylasalim tekrardan oyle degilmi? ben bu tarifi ilk bundan iki sene once yapmistim ve sevgili mutfak guncesi blogundan almistim.ellerine saglik diyorum tekrar arkadasima...iyiki de yapmisim cok sevdigim kiyir kiyir ,pufur pufur bir pogaca oluyor tabir-i caizse... gelelim tarifimize; malzemeler: 1su bardagi ilik sut 1/2su bardagi sivi yag 20gr yas maya 1yumurtanin aki(sarisi ustune) 1tatli kasigi tuz 1tatli kasigi seker aldigi kadar un ic malzemesi: 150gr beyaz peynir istenirse maydanoz hamur arasi icin: oda sicakliginda tereyagi 75 gr. yapilisi: derin bir yogurma kabinin icinde cok az ilik suyla mayayi eritelim.eriyen mayaya sut,sivi yag,yumurta a...

TAJINE(fas-marokko)

Resim
herkese selam..... buralarda karli bir hafta basindan merhaba....subat deyince bastibacak bir ay geliyorya akla dogru vallahi.usuttu bizi.ama bu soguklarda sicak ve baharatli yemekler icimizi isitmaya birebir..... bugun sizlere tajine'den bahsetmek istiyorum.inanin 9senedir belcikadayim;yari kucuk fas sayilir burasi.karsilastiginiz insanlarin onundan altisi faslidir. onun icindirki kulturleri de yemekleri de pek bir un salmis hatta oyleki belcika restorantlarinda bile yapilir olmus.tajine de bunlardan biri. aslinda bildigimiz guvec.ancak goruntu itibari ile fark gosteriyor.bir de icerikleri yemeklerin;baharat konusu epeyce almis basini gidiyor.tamam biz de bol baharatli yiyoruz belki bazen ama bu kadar da degil hani..... yemeklerde zerdecalden zencefile,safrandan tarcina,koriden kendi mix baharatlarina kadar herseyi kullaniyorlar.cok da agir bir kokusu oluyor. bana sorarsaniz bir defa yenilip ikinciye sans vermeyenlerdenim.ancak kendi usulumuzce de yapilmazmi?yapil...

OZLEMIN KINA GECESI PASTASI VE KINA GECESI KURABIYELERI

Resim
selamlar herkese ... biraz gecikmis bir paylasim oldu benim icin ama inanin fotograflarin kaliesiz cekiminden dolayi bloga koymak yada koymamak arasi gelgitler yasadim.... ama yine dayanamadim ve sizlere sunuyorum. insan kendi akrabasinin kina gecesine hem hazirlik yapip hem de davetli gibi hazirlanip katilacaksa zor oluyor tabi bu isler...ozlem esimin yegeni... ben de kina gecesi cok abartili olmayip aile arasinda dusunulunce kurabiye ve pastasini yapmak istedim.cok da guzel oldu,begenildi ama resimler hayal kirikligina ugratti beni.toparladiklarimla basbasa birakiyorum sizi....

cucuklere aksam keyfi......cikolatali puding

Resim
bu aksam cucuklerimi unutmadim haftasonu agizlari tatlansin (hic tatlanmiyorya)dedim. cikolatali puding yaptim... tarif cikolatali sos tarifim.ben sekeri bir miktar azalttim.siz istege gore iki kati da yapabilirsiniz..... BURADA uzerine de sikma krem santi ve taze cileklerle susledim.... cikolata rendesi ve seker boncuklar da cabasi..... afiyetle birer cup yedik......ama yarina da kalmadi degil hani....denemek isteyenler evde malzemeniz varsa hemen yapin derim.yarin kahvaltidan sonra size eslik eden tatliniz olsun.sevgilerle ......mutlu pazarlar simdiden....

meksikan fasulye ve mantarli bulgur pilavi

Resim
efendiiiiiim herkese kucak dolusu sevgilerle basliyorum postuma.uzun zamandir  sizlerle paylasimda bulunmadim biliyorum sucluyum.ama bundan sonra biraz telafi duzeyine gecmek sart oldu. gecenlerde esimin bulgur pilavini cok sevdigini bildigimden hem onun istedigi olsun hem de zengin olsun niyetiyle bu pilav cikti ortaya iyiki de cikti. gecelim tarife isterseniz: malzemeler:   250gr bulgur 1 su bardagi haslanmis meksikan fasulyesi 1 su bardagi haslanmis mantar 1 ad kuru sogan 1 yemek kasigi salca 1yemek kasigi nane 1tatli kasigi pul biber 1cay kasigi karabiber tuz  sivi yag ve tereyag yapilisi: soganlarimizi kup yemeklik dograyalim,yeterli miktardaki yagimizi tenceremizde eritelim ve soganlari kavuralim,salcamizi ekleyip onunda kokusu cikana kadar kavuralim.bulguru ekleyip devam edelim ve daha sonra mantar,fasulye ve baharatlari da karistirip uzerini gececek kadar da su koyup(ben soguk su koyuyorum bulgur pilavina;annemden kalma bir b...