Kayıtlar

Şubat 15, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ZEYTINYAGLI HUMUS

Resim
Yeniden merhabalar.
Dünkü davet masamdan yine ilk defa yaptığım yiyince de hayran olduğum bir lezzeti paylaşmak istiyorum sizinle.
Zeytinyağlı humus
MALZEMELER:
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı tahin
2 diş sarımsak
1 çay bardağı su
Yarın limon suyu
Tuz
GARNITURU ICIN:
2 ad salatalık tursusu
1 ad domates
Yarim demet maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
1 çay bardağı zeytinyagi
YAPILISI:
mutfak robotunuza ya da blendardan geçireceği bir kaba nohut,tahin,limon suyu,tuz,sarımsakve suyu koyun ve ince bir püre haline gelecek kadar robottan geçirin.
Başka bir yerde önce doğradığınız turşu,maydanoz ve domateslerle kimyon tuz zeytinyagi ve biberi de karıştırıp servis etmeye beş dakika kala robottan geçen harcin ortasına yayarak yerleştirin ve de afiyetle yiyin...
Benim favori lezzetler listeme girdi bile bakalım siz begenecekmisiniz...

ANANASLI MUHALLEBI

Resim
Selamlar tüm blog camiası ve de izleyenlerim.
Biraz geç de olsa geldim işte  tatlı bir tarifle....
Bugün davet masamın son ikramı ANANASLI Muhallabiydi.pratik ve de lezzetli bir tatlı oldu .sizlerin de deneyip tatmanız açısından hemen paylaşmak istedim.
MALZEMELER:
1lt sut
1 su bardağı toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 pk vanilya şekeriKuplara göre ananas dilimleri(ben konserve kullandım)
Kek parçaları
Islatmak için ananasin suyu
YAPILISI:
Tencereye sütü ve şekeri koyun ve ateşe bırakın.sütten 1 bardak soğukken ayırın ve nişastayı bu sütle çırpıp kaynayan karışıma bağlayın.bu işlemi yaparken diğer tarafta kuplarınıza önce ananas suyuyla islatilmis Kek parçalarını daha sonra ananas dilimlerini de koyup vanilya şekeri ni de eklediğiniz pişen muhallebiyi de kupların üzerlerine paylaştırin.
Soğuyan muhallebi nin uzerini isteğinize göre süsleyin ve servis yapın.afiyet olsuuuun.