Kayıtlar

Ekim 2, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

kurabiye cici

Resim
cafe biscuitje cafe biscuitje cafe biscuitje normalde ismi bu degilse de ben artik bu kurabiyeleri boyle tarif ediyorum.yakismadiysa siz soyleyin.cok ciciler amaaa. neyse bugun cocuklara hafta sonlarinda yaptigim kurabiye aliskanligina devam ediyorum.bu defa buradan  aldigim tarifi uyguladim. umut sepeti ; yeni kesif.bayildim   tariflere.ellerine saglik. ben kurabiyeleri biskuvi seklinde yaptim.sutle yemeyi seviyor bizim afacanlar.hele bir de kurdelali olunca onlara verilmis bir hediye oldugunu daha da iyi anladilar bu kurabiyelerin.afiyet bal seker olsun cocuklarima. malzemeler: 3su bard.un 2yumurta 150gr tereyagi ya da margarin 1/2 pk kabartma tozu 1limon kabugu rendesi ya da 4corbakasigi kakao(ben kakaolu yaptim) 1,5su bardagi pudra sekeri yapilisi: unu yoguracaginiz kabin icine eleyin.ortasini acip yumurtalari,yumusak tereyagini,kabatma tozunu,kakaoyu ya da limon kabugunu,pudra sekerini koyup hamur kulak memesi kivamina gelene kadar guzelce

mantar yataginda cipra baligi

Resim
cafe biscuitje cafe biscuitje malzemeler: 2ad buyuk boy cipra 500gr mantar(taze ya da konserve) 1adkuru sogan 2ad havuc 2ad domates 3dis sarimsak 2corba kasigi un tuz karabiber yapilisi: baliklari temizleyip tuzlayin. sogani ay seklinde dograyip tavada az sivi yagda kavurun.rendelediginiz havuclari katin.biraz kavurup sirasiyla domates,mantar(ben konserve kullandim) rendelenmis sarimsaklari,unu da katip karistirmaya devam ediyoruz.bir su bardagina yakin su ekleyip mantarlar yumusayincaya kadar pisiriyoruz.pisirecegimiz firin kabinin tabanina bu karisimi uzerine de cipralarimizi yerlestirip 200°onceden isittigimiz firinda yaklasik yarim saat pisiriyoruz.sicak servis yapiyoruz.afiyet olsun.

kral corba(koning soep)

Resim
cafe biscuitje cafe biscuitje bugun belcikalilarin cok sevdigi kral corbasi yaptim.gercekten de lezzetli bir corba.mutlaka deneyin.ben1-2sene once ilkaydan almistim tarifini.yaptigimda esim ve cocuklarim da cok begenmislerdi.bana gore kremali tavuk corbasina benziyor ama asil malzemelerde gercek sebze suyu kullaniliyormus.yani belcikalilar taze sebze suyu hazirlayip bu suyla yapiyorlarmis.bizimki zamandan tasarruf.biz de sebze bulyon kullanacagiz.yani tarifi az da olsa degistiriyoruz. malzemeler: 1tavuk gogsu(haslanip kucuk parcalanmis) 2corba kasigi un 2corba kasigi tereyagi 250ml sut 1,5litre su(koyuluguna gore artabilir) 1ya da2ad sebze bulyon tuz karabiber suslemek icin krema yapilisi: tereyagini tencerede eritip unu kavuruyoruz.unun kokusu gitsin.daha sonra soguk sut ve varsa tavugunda suyuyla beraber butun suyu karistirarak topak kalmayacak sekilde cirpiyoruz.tavuklari ve bulyonlari ve tuz karabiberi de atip kaynamaya birakiyoruz.(kisik atesteyarimsaat)sicak

etli sebze turlusu

Resim
malzemeler: 300gr. kusbasi et 3ad. patlican 3ad.kabak 3ad.patates 2ad.buyuk paprika 3dis sarimsak 3ad domates sivi yag,tuz,karabiber,pul biber yapilisi: once etlerin kendi suyunu salip cekene kadar tencerede biraz da kavurarak pisiriyorum daha sonra uzerine yagi,domates ve sarimsaklari atip domatesler eriyene kadar agzi kapali bir sekilde devam ediyorum.eriyen domateslerin uzerine kup kup dogradigim tum malzemeyi(evde ne varsa kullanin) ,tuzu ve arzuya gore baharatlari da koyup agzi kapali yaklasik 30dk pismeye birakiyorum.yemegimiz hazir.pilav,makarna vs.yaninda servis yapin.pratik ve de lezzetli bir yemektir.afiyet olsun.

dible ya da pirincli(karadeniz yoresi)

Resim
cafe biscuitje bizim memleketin mutfagi zengin cok sukur.memleketimin her yoresi zengin.biz de bu nimetlerden faydalanmaya calisiyoruz iste elimizden geldigince. bugun menumun elemeanlarindan biri de dibleg.o kadar basit o kadar da lezzetli.mutlaka deneyin tavsiye ediyorum.bu diblegin bir cekmesi birde suzmesi oluyor.ben bu sefer cekmesinin tarifini verecegim. malzemeler: 1kg taze fasulye 1su bardagi pirinc 1buyuk boy sogan 1/2cay bardagi sivi yag 1cay bardagi su tuz pul biber icyag(biz kullaniyoruz ama olmasa da olur) yapilisi: fasulyeler bir guzel yikandiktan sonra resimde de goruldugu gibi ince ince dogranir.derin degil ama yayvan bir tencereye fasulyeler konduktan sonra ortasi acilir.sogan kusbasi halinde buraya dogranir.yikanan pirincte soganin uzerine yerlestirilip aciklik fasulyelerle ortulur.tuz ve su ilave edilip agzi kapatilir.once kaynayana kadar fazla ayarda daha sonra kisik ayarda yemegimiz pismeye birakilir.baska bir tavad