Kayıtlar

Ekim 2, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

kurabiye cici

Resim
normalde ismi bu degilse de ben artik bu kurabiyeleri boyle tarif ediyorum.yakismadiysa siz soyleyin.cok ciciler amaaa.
neyse bugun cocuklara hafta sonlarinda yaptigim kurabiye aliskanligina devam ediyorum.bu defa buradan aldigim tarifi uyguladim.umut sepeti ;yeni kesif.bayildimtariflere.ellerine saglik.
ben kurabiyeleri biskuvi seklinde yaptim.sutle yemeyi seviyor bizim afacanlar.hele bir de kurdelali olunca onlara verilmis bir hediye oldugunu daha da iyi anladilar bu kurabiyelerin.afiyet bal seker olsun cocuklarima.
malzemeler:
3su bard.un
2yumurta
150gr tereyagi ya da margarin
1/2 pk kabartma tozu
1limon kabugu rendesi ya da
4corbakasigi kakao(ben kakaolu yaptim)
1,5su bardagi pudra sekeri
yapilisi:
unu yoguracaginiz kabin icine eleyin.ortasini acip yumurtalari,yumusak tereyagini,kabatma tozunu,kakaoyu ya da limon kabugunu,pudra sekerini koyup hamur kulak memesi kivamina gelene kadar guzelce yogurun.
ben yogurduktan sonra hamuru bir yarim saat dinlendirdim.daha sonra biskuvi kalipla…

mantar yataginda cipra baligi

Resim
malzemeler:
2ad buyuk boy cipra
500gr mantar(taze ya da konserve)
1adkuru sogan
2ad havuc
2ad domates
3dis sarimsak
2corba kasigi un
tuz karabiber
yapilisi:
baliklari temizleyip tuzlayin.
sogani ay seklinde dograyip tavada az sivi yagda kavurun.rendelediginiz havuclari katin.biraz kavurup sirasiyla domates,mantar(ben konserve kullandim) rendelenmis sarimsaklari,unu da katip karistirmaya devam ediyoruz.bir su bardagina yakin su ekleyip mantarlar yumusayincaya kadar pisiriyoruz.pisirecegimiz firin kabinin tabanina bu karisimi uzerine de cipralarimizi yerlestirip 200°onceden isittigimiz firinda yaklasik yarim saat pisiriyoruz.sicak servis yapiyoruz.afiyet olsun.

kral corba(koning soep)

Resim
bugun belcikalilarin cok sevdigi kral corbasi yaptim.gercekten de lezzetli bir corba.mutlaka deneyin.ben1-2sene once ilkaydan almistim tarifini.yaptigimda esim ve cocuklarim da cok begenmislerdi.bana gore kremali tavuk corbasina benziyor ama asil malzemelerde gercek sebze suyu kullaniliyormus.yani belcikalilar taze sebze suyu hazirlayip bu suyla yapiyorlarmis.bizimki zamandan tasarruf.biz de sebze bulyon kullanacagiz.yani tarifi az da olsa degistiriyoruz.
malzemeler:
1tavuk gogsu(haslanip kucuk parcalanmis)
2corba kasigi un
2corba kasigi tereyagi
250ml sut
1,5litre su(koyuluguna gore artabilir)
1ya da2ad sebze bulyon
tuz karabiber
suslemek icin krema
yapilisi:
tereyagini tencerede eritip unu kavuruyoruz.unun kokusu gitsin.daha sonra soguk sut ve varsa tavugunda suyuyla beraber butun suyu karistirarak topak kalmayacak sekilde cirpiyoruz.tavuklari ve bulyonlari ve tuz karabiberi de atip kaynamaya birakiyoruz.(kisik atesteyarimsaat)sicak ve uzerine kremayla servis yapiyoruz.afiyet olsun.

etli sebze turlusu

Resim
malzemeler:
300gr. kusbasi et
3ad. patlican
3ad.kabak
3ad.patates
2ad.buyuk paprika
3dis sarimsak
3ad domates
sivi yag,tuz,karabiber,pul biber
yapilisi:
once etlerin kendi suyunu salip cekene kadar tencerede biraz da kavurarak pisiriyorum daha sonra uzerine yagi,domates ve sarimsaklari atip domatesler eriyene kadar agzi kapali bir sekilde devam ediyorum.eriyen domateslerin uzerine kup kup dogradigim tum malzemeyi(evde ne varsa kullanin) ,tuzu ve arzuya gore baharatlari da koyup agzi kapali yaklasik 30dk pismeye birakiyorum.yemegimiz hazir.pilav,makarna vs.yaninda servis yapin.pratik ve de lezzetli bir yemektir.afiyet olsun.

dible ya da pirincli(karadeniz yoresi)

Resim
bizim memleketin mutfagi zengin cok sukur.memleketimin her yoresi zengin.biz de bu nimetlerden faydalanmaya calisiyoruz iste elimizden geldigince.
bugun menumun elemeanlarindan biri de dibleg.o kadar basit o kadar da lezzetli.mutlaka deneyin tavsiye ediyorum.bu diblegin bir cekmesi birde suzmesi oluyor.ben bu sefer cekmesinin tarifini verecegim.
malzemeler:
1kg taze fasulye
1su bardagi pirinc
1buyuk boy sogan
1/2cay bardagi sivi yag
1cay bardagi su
tuz pul biber
icyag(biz kullaniyoruz ama olmasa da olur)
yapilisi:
fasulyeler bir guzel yikandiktan sonra resimde de goruldugu gibi ince ince dogranir.derin degil ama yayvan bir tencereye fasulyeler konduktan sonra ortasi acilir.sogan kusbasi halinde buraya dogranir.yikanan pirincte soganin uzerine yerlestirilip aciklik fasulyelerle ortulur.tuz ve su ilave edilip agzi kapatilir.once kaynayana kadar fazla ayarda daha sonra kisik ayarda yemegimiz pismeye birakilir.baska bir tavada yag ve pul biber (bilene icyag)kizdirilir.pirincler uzamaya(aman…