Kayıtlar

Kasım 27, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

mucver

Resim
bu sefer ben yaptim.ablamin tarifinden farki ben bir sap pirasa dogradim yesil sogan yerine.maydanoz da katmadim.
malzemeler:
2buyuk boy kabak
1dal pirasa
1yumurta
tuz karabiber pul biber
aldigi kadar un
yapilisi:
kabaklarinizin kabuklarini soyun rendeleyin;pirasayi ortadan boylamasina ikiye kesip ince ince dograyin.kabaklarin suyunu sikin derin bir kaba alin icine pirasayi,yumurtayi,tuz ve baharatlari en sonra da civik bir hamur elde edene kadar karisima un ekleyin.kizgin yagda kizartin.ben yemek kasigi ile koydum yani buyuklugu o kadardi.siz daha buyuk ya da daha kucuk deyapabilirsiniz.afiyet olsun.lezzetine doyum olmuyor.

KREMALI HAVUC CORBASI

Resim
hayirli cumalar herkese.guzel bir haftasonu gecirmeniz dilegiyle.dun menumuzun corba kisminda kremali havuc vardi.bu soguk kis gunlerinde sicak sicak ve bir okadar da saglikli corbalara ihtiyacimiz var.cocuklar da nasibini alsin bunlardan
cogu zaman corba yemek istemiyorlar.ama renkli corbalar nedense ilgilerini mi cekiyor bilmiyorum;bir tadina bakim derken bitiriyorlar tabagi.bu corba da onlardan biri iste.
malzemeler:
500gr havuc
2ad kuru sogan
1yemek kasigi tereyagi
1.5lt et suyu(et bulyon da olabilir)
100gr krema
karabiber,tuz,
uzerini suslemek icin maydanoz
yapilisi:
soganlarimizi kup dograyalim tenceremize yagimizi eritip soganlarla kavuralim.rendeledigimiz havuclarimizi da katip bir guzel kavurduktan sonra sicak et suyumuzu ilave edelim ve pismeye birakalim.pisince blenderdan gecirelim ve kremamizi karistirarak ve hizli bir sekilde corbamiza yedirelim.5dk daha pisirip altini kapatalim dogradigimiz maydanozlarla susleyerek sicak sicak servis yapalim.


kiraz tuzlusu kavurmasi(yoresel)

Resim
kirazlar yikanir,saplari cikarilir.bidonlara koyulup bolca tuzlanir.buna da kiraz tuzlusu denir.
yazin esim  ben turkiyede iken kasalarca alip canim yuksel ablama bunlari tuzlattirmis.simdi yeme zamani geldi.yoresel yani giresun yoresine ait bir aperatif yemek diyelim.normalde kara yemis(taflan) ile yapilir.ama olmayinca bizim gibiler kiraz tuzluyor.

kirazlari yiyecegimiz kadar bidondan cikarip bir gece oncesinden cekirdekleri cikarip suya koyuyoruz.iyice tuzunun cikmasini bekliyoruz.daha sonra da suyunu guzelce elimizle sikiyoruz.ne kadar istersek tavamiza soganlarimizi dogruyoruz.yeteri kadar sivi yag katip kavuruyoruz.soganlar renk vermeye yakin kirazlarimizi katip suyu cekene kadar soganla beraber kavuruyoruz.bilenler bilmeyenlere anlatsin ama gercekten cok lezzetli oluyor.bazilarinizi duyar gibiyim *ayy kirazin tuzlusu nasil lezzetli olur? diye*ama inanin oluyor.saglicakla.

hamsi pilavi

Resim
hayirli sabahlar herkese.guzel ama biraz serin bir gune merhaba demek uzereyiz.okul oldugu sabahlar gun agarmadan kalkiyoruz.bizim cucukler okulluya neyapalim. giyindir, kusandir ,yedir, icir ve gonder.hergunum boyle bir tempoda geciyor.ama zevkli tabiki; onlarin buyudugunu goruyorum hergecen gun biraz daha.canlarim.cok seviyorum onlari.iyiki yapmisim. neysee gellelim konumuza. esim o kadar guzel ve taze hamsi baliklari almiski soylemesi ayip inanin dayanamadim canim hamsi pilavi istedi.(duyan da beni aseriyor zanneder ne yaptiysam canim cekip yapiyorum ya)kendisi genelde tavasini sever de.ama onu da hallettim hamsi tavasini yaptim yedirdim simdi sira bende.hakkim degilmi yani?
iste ne diyordum caaaaanim annem kadar guzel olmasa da benim de elimden geliyor.onun guzel ellerinden opuyorum ben ne biliyorsam ondan ogrendim.seni cooook ama cooook seviyorum annem.cok ozledim seni..az kaldi az.temmuza ne kaldiki.bu hamsi pilavini da yaparken hiiic aklimdan cikmadin.cok cinlattim kulaklarini…

kolay misir ekmegi(yoresel)

Resim
canim annemin kis aylarinda bize siklikla yaptigi misir ekmegi var sirada.genelde soooyle citir citir hamsi kizartmasi yaninda yapardi;ama biz ablamla misir ekmegini yogurdun icine dograyip yemeye bayilirdik.hala daha yapariz.yogurda katik yapip yeriziste.bunun adi bu.tavsiye ederim.
ben de yine bir kucuk tavalik yapmak istedim canim cekti iste ne yapayim.
esime de citir citir balik tava yaninda ikram ettim.
bu misir ekmegi tavada ters yuz yapilarak kizartiliyor.kisik ateste.
malzemeler:
1su bardagi misir unu(firinda kurutulmus daha lezzetli oluyor)
ilik su hemen hemen 1/2 su bardagi
1cay kasigi tuz
yapilisi:
derin bir kapta malzemelerimizi kurabiye hamuru kivaminda yogurup resimdede goruldugu gibi az sivi yagladigimiz tavaya elimizle bastirarak dosuyoruz.kisik ateste daha da sari bir renk alana kadar pisiriyoruz.sicak ya da soguk afiyetle yiyoruz.

yeni ciftlerde cay daveti

Resim
cuma aksami yegenimiz tanju ve melike'nin cay davetindeydik.cok keyif aldik. melike turkiye'den geldi.buraya alismaya calisiyor.bir yandan dil kursu bir yandan da yeni evli ciftlerin yasadigi dost es akraba toplantilarina katiliyor ya da kendi davet ediyor. tanju icin bir sey soylemeye gerek yok.o burali zaten. ama melike bize cok guzel hazirliklar yapmis.yasinin kucuklugune ragmen gayet basarili buldum ben sehpadan da anlasiliyordur umarim.cok fazla soze gerek yok. ben taze ciftlere omur boyu mutluluklar diliyorum.bir yastikta kocayin insallah.

masada sekilli tuzlu kurabiye elmali kurabiye patlicanli borek(superdi) yas pasta dilimleri kirmizi lahana salatasi(sarimsakli yogurtlu) ve tavuk salatasi(mayonez soslu) vardi. en onemlisi tavsan kani caylarimiz. her ne kadar ilkay sicak cay icemediyse de.(bu melike'nin sucu degil;direkt kendi kendine yaptigi birseydi:)))))))))) dilerim bu tur davet ve davetliler hayatinizdan hic eksik olmasin. dostlariniz ve yakinlariniz varsa si…