hamsi pilavi
hayirli sabahlar herkese.guzel ama biraz serin bir gune merhaba demek uzereyiz.okul oldugu sabahlar gun agarmadan kalkiyoruz.bizim cucukler okulluya neyapalim. giyindir, kusandir ,yedir, icir ve gonder.hergunum boyle bir tempoda geciyor.ama zevkli tabiki; onlarin buyudugunu goruyorum hergecen gun biraz daha.canlarim.cok seviyorum onlari.iyiki yapmisim.
neysee gellelim konumuza. esim o kadar guzel ve taze hamsi baliklari almiski soylemesi ayip inanin dayanamadim canim hamsi pilavi istedi.(duyan da beni aseriyor zanneder ne yaptiysam canim cekip yapiyorum ya)kendisi genelde tavasini sever de.ama onu da hallettim hamsi tavasini yaptim yedirdim simdi sira bende.hakkim degilmi yani?
![]() |
cafe biscuitje |
![]() |
cafebiscuitje |
gelelim tarifimize.
malzemeler:
750gr hamsi kilciklari temizlenmis
1,5 su bardagi pirinc
2buyuk boy sogan
1/2 demet maydanoz
tuz,karabiber,dereotu tozu,nane,pul biber...
1/2cay bardagi sivi yag
yapilisi:
hamsileri temizledik,kilciklarini cikardik,hafif tuzladik ve bir kenarda beklemeye aldik.pilavimiz icin pirincleri yikadik,tencerede sivi yagimizla ince ince dogradigimiz soganlari kavurduk,icine yine dogradigimiz maydanozlari attik karistirdik,pirincleri de koyduktan sonra bir guzel kavurmaya devam ettik; baharatlari ve tuzu(aman dikkat hamsiler de tuzlu ona gore)ekledik;sicak suyumuzu da koyduktan sonra altini kisik ayarda pilav gibi pisirdik.(burada dikkat edilmesi gereken en onemli konu pilavdaki kadar degil ondan daha az su koyup pilavi biraz diri birakmak;cunku firinda da pisecek.)
pilavimizi ilimaya birakirken yapacagimiz kalibi tereyag ile yagladik,ve hamsileri kuculunce incelecegini dusunerek sik bir sekilde kalibin altina ve kenarlarina dosedik.harcimizin yarisini hamsilerin uzerine dokup hafif bastirarak duzelttik bu arayada hamsi dizdik tek sira.daha sonra kalan harci da dokup kenardaki hamsilerle harcin ustunu kapattik.geriye hamsiniz kalmissa onlarida uzerine guzelce dizdik.ve isitilmis 210°firinda hamsiler kizarana kadar pisirdik.sicak servis ile birlikte afiyetle yedik.
![]() |
cafebiscuitje |
![]() |
cafebiscuitje |
![]() |
cafebiscuitje |
![]() |
cafebiscuitje |
vaaay,harıka gorunuyor canım ellerıne sağlık
YanıtlaSilŞimdiye kadar gördüğüm en şahane hamsili pilav :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,hakikaten enfes ötesi gözüküyor..
Afiyetle..
görüntü harika canım.nasılda güzel görünüyor.tablo gibi.elerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilŞu anda ağzımın usyu aktı..
YanıtlaSilNasıls everim anlatamam,öylde güzel görünüyorkii offf..
Ellerine sağlık canıııııım
Ülkü ablacım gerçekten çok lezzetli görünüyor sunum şahane her zamanki gibi harikasın.Elinden gelmeyecek hiç bir şey yok maşallah.ellerine sağlık.öpüyorum
YanıtlaSilSunum harika olmuş ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilKaradenizlilere gelin olduktan sonra ne cok hamsi yedim anlatamam...ellerine saglık...ayrıca mısır ekmeğinede bayıldım...eşimde yogurtla yemeği cok seviyor..
YanıtlaSilcnm ya ne güzel olmuş çok şık bi görüntü eşim ne zamandır yap diyordu bende bunu deneyebilirim:)
YanıtlaSilMasallah ne kadar ugrasmisin.Birde ben seve bilsem bu hamsiyi.
YanıtlaSilSevgiler..
Canim benim daha detayli yazamadim. Ben karadenizli geliniyim ama bir turlu karadeniz yemeklerini sevemedim/ Yani hamis yiyemiyorum. Her kes bayilir tadina . Sadece bri kere denedim bir turlu sevemedim. Balik sevmiyor degilim ama hamsi niye sevmedim bilmiyorum.
YanıtlaSilIyi gunler canim..
Sevgiler..
canim çekti simdi ;) markette temizlenmis, ama dondurulmus bir sekilde de satiliyo, öyle alip denesem mi diye düsünüyorum..
YanıtlaSilEllerine saglik canim, sunumun harika çok da güzel anlatmissin :)
hepinize degerli yorumlarinizdan oturu coook tesekkur ediyorum.yureginize saglik sizlerin de.
YanıtlaSilmavicigim aynen ben de dondurulmus hamsiden yaptim ama taze donduruldugu belliydi.sevgiler