Kayıtlar

Aralık 25, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

YENI YIL yeni yas YENI YIL 2012

Resim
yas 34...! yolun yarisina 1 kaldi.31 aralik. dogum gunum arkadaslar.ben iki ayri kutlama yapiyorum.hem yeni  yila girisimizi ,hem de yeni bir yas daha yaslanmami kutluyorum. hepinizin yeni yili hayirlarla gelir insallah.allah butun dualarimizi bu yil kabul etsin.bize sevdiklerimizle saglikli ,mutlu, ve huzurlu bir yil nasip etsin.sevgilerimle.

gurme mantar soslu witloof(hindiba)

Resim
herkese iyi gunler dileyerek baslamak istiyorum yazima. bugunku tarifim belcika'ya ozgu bir lezzet.yani bana soylendigi kadariyla oyle.aksini iddia edebilirsiniz. witloof belcika da uretiliyormus.ve en cok tuketilen ulke de burasiymis.ancak artik turkiyede de satiliyor.buyuk marketlerde mutlaka bulursunuz.turkiyedeki ismi de ANDIV ya da HINDIBA bu tarif de buraya has tariflerden.bir dergide gormustum. ama daha cok kendi damak tadimiza uyarladim. malzemeler: 10ad witloof 1/2 kglik konserve mantar(siz taze de kullanabilirsiniz) 1su bardagi krema 1/2 demet maydanoz 2-3 dal yesil sogan 3 dis sarimsak 2yemek kasigi tereyagi 2 cay kasigi muskaat tuz karabiber yapilisi: witlooflarimizi bir guzel yikayip ortadan uzunlamasina ikiye kesiyoruz.ortasindaki aci kok kismini dagitmadan bicak yardimiyla aliyoruz.(bu kisim biraz aci oluyorda.)genisce bir tavaya 1yemek kasigi tereyagini koyup eritiyoruz ve witlooflari bu yagda altust ederek  5dk kizart

elizan'in 1 yas pastasi

Resim
bundan 10 gun once elizan'nin annesi nesrin hanim beni aradi.ve kizlarinin dogum gunu icin seker hamurlu pasta yaptirmak istediklerini soyledi.pastanin nasil olacagi konusunda da anlasinca seve seve kabul ettim.canim hocam ilham kaynagimdi yine. iyiki varsin nesrincigim .pastayi yaparken  her asamasinda aklimdaydin.sevgilerimi kabul et. pastanin icerigi sade sunger pandispanya+cikolata ganaj+cikolata parcalari+muz dan olustu. ben nesrin hanima beni sectigi icin tesekkur ediyorum.elizan'a da nice mutlu,huzurlu,ailesiyle beraber omur boyu guzel ve saglikli bir hayat diliyorum. pastanin da olmuslugunu sizlerin yorumlarina birakiyorum.herkese sevgilerimle.

siron(yoresel)karadeniz

Resim
CAFEBISCUITJE efendim;siron bazi lehcelerde ziron deniliyor ama bizde siron.... ramazan yaklasirken annem ve komsular yufka sirasi yaparlar.evlerde kolaylik olsun sahurda yenilmek uzere yaklasik 200-300 yufka acilir her eve;ve saclarda bir guzel kurutulur. acilan yufkalar belki borek belki gozleme yapilip sahurda iftarda,afiyetle yenir. siron da bu yufkalardan yapilir.acilan yufkalar saclarda ustuste koyulur kurutmadan altust edilir.yari yas yufkalar temiz bir posete koyulup temiz bir carsafa dolanir biraz bekletilir ki yumusasin nemiyle beraber. daha sonra her yufka teker teker siki bir sekilde rulo sarilip iki prmak kalinliginda kesilip yine siki bir sekilde firin tepsilerine dizilir.220°firinda yufkalar renk degistirene kadarpisirilir.sogutulur vebezden torbalarda saklanir. gelelim yeme asamasina: servis tabagimiza yufkalar resimdeki gibi dizilir.uzerine sicak islatacak kadar sicak su kaynatilir.ben suyun icine bir cay kasigi tereyagda atiyorum.bu suyla yu