Kayıtlar

Kasım 20, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

visne soslu cheesecake

Resim
cafe biscuitje cafe biscuitje cafe biscuitje dayanamadim ben de yaptim.dedim dedim dedim ve yaptim. pasta konusunda kendimi yeni yeni hizlandiriyorum.kremali olan seyler beni korkutuyor biraz acabalar yasatiyor bana .olurmu tutarmi tadi nasil olur.diyeceksinizki dene isinin adi ne.ah iste okadar yogunlugun arasinda falso vermek insanin zoruna gitmiyor degil. ama artik bu tereddutleri yendim;ve basladim. cheesecake(ciizkek) yaptim arkadaslar.hemde oyle boyle degil visne soslu.su an dolapta yarina kadar  beni beklemesi gerekiyor.yarin sooooyle guzel bir filtre kahvenin yaninda mis gibi yenir oyle degilmi?ben bu yayini bir sonraki gun yayinlayacagim ya ondan boyle oldu....resimler cekilir yayinlanir insallah. visne soslu cheesecake malzemeler: 500gr mascarpone 300grkrema 1 1/2 su bardagi seker 3yumurta 3yemek kasigi un 1paket vanilya sekeri tabani icin: 350gr kek kirintisi(normalde biskuvi yapiliyor) 100gr tereyagi visne sos: 250gr konserve visne 2su ba
Resim
canim babam senin de ogretmenler gunun kutlu olsun.

pudingli kurabiye

Resim
cafe biscuitje cafebiscuitje pudingli kurabiyeyi bilemiyorum kac yil oldu yapmiyali.bekardim ve de bundan sanirsam 10yil oncedir.vay be ne kadar cok olmus.tarifin kaynagini hatirlamiyorum.ama ozamanlar internet cok yaygin degil tabi.arkadasimdan almis olabilirim zannimca. her neyse ben de bu kurabiyeyi yapmak ve sizlerle de paylasmak istedim.begeninize sevgilerimle. pudingli kurabiye malzemeler: 250gr tereyagi(margarin) 4yemek kasigi yogurt 1pk kabartma tozu 2yemek kasigi seker yeterli miktarda un ici: 1pk kakaolu puding 2su bardagi sut yapilisi: pudingimizi sut  ile beraber hazirliyoruz.sogumaya birakiyoruz.butun malzemeleri karistirip kulak memesi yumusakliginda hamur elde ediyoruz.ceviz buyuklugunde parcalar koparip hamuru avuc icimizde acip ortasina yeterli miktarda puding koyup hamuru kapatip yuvarliyoruz ve yagli kagit serili tepsiye diziyoruz.180°isitilmis firinda uzerleri hafif pembelesinceye kadar pisiriyoruz.sogumaya birakip daha sonra pudra sekeriyl

kabelyauw bugulama

Resim
cafe biscuitje cafe biscuitje cafe biscuitje canimiz cogu zaman oldugu gibi yine balik cekti ama bu sefer bugulamasini.gorumcem yuksel ablanin cok guzel yaptigini soyleyebilirim. kabelyauw diye bir balik fileto bunu ne kucuk ne de buyuk dilimlere boldum.pisirecegim derin tavanin altina sirasiyla sogan, patates dilimleri,sarimsak 2 dis,tekrar sogan dilimleri,baliklar,ispanak biravuc dolusu,domates iki tane,limon dilimleri,tuz,karabiber,kekik ve biraz da sivi yag gezdirip once soganlarin kokusunu alana kadar agzi acik ve yuksek ateste ;daha sonra kisik ateste ve agzi kapali patatesler ve baliklar yumusak bir kivam alana kadar pisirdim.afiyet olsun.

bugdayli un corbasi

Resim
cafe biscuitje bugun un corbasi cekti canim sooooyle sicak sicak ve de sarimsakli olunca yemeye doyum olmaz ya.iste ben de esim de cok sevdigi icin bu corbayi yapayim dedim.dolaptan unu alirken azaldigini fark ettigim bugday paketi takildi gozume;olurmu olmaz mi derken neden olmasin dedim ve corbami bugdayli un corbasi yaptim.bilmiyorum daha once duymadim yapan varsa ama gercekten cok lezzetli oluyor.denemesi bedava. malzemeler: 2yemek kasigi tereyag 2,5yemek kasigi un 3 dis sarimsak 1su bardagi bugday(siz once biraz haslayin.cunku benim aldigim bugday kolay pisiyor) tuz,pul biber, yaklasik 2lt et suyu(ben 1et bulyon kullandim) yapilisi: tencerede unu tereyaginda(yarim kasigini ayirinki pulbiberle uzerine yag yakalim) bir guzel kavuruyoruz.kokusu bir guzel ciksin.daha sonra bugdaylari ekleyip onu da az kavurup sicak et suyumuzu ilave edelim.corba kaynamaya basladiktan sora ezilmis sarimsaklari atalim icine.kisik ateste 15dk daha pisirip atesten almadan kalan terey