Kayıtlar

Ekim 16, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

elmali rulolar(citir citir)

Resim
cafe biscuitje cafe biscuitje soyledigim gibi hafta sonu istanbuldaydim.ablamda kaldigim sure zarfinda en cok yemeklerden bahsetmisizdir.kadinlarin baska konusacak nesi varsa... neyse konusmamizin arasinda hazir baklava hamurundan yapilan elmali pastadan bahsetti.cok hosuma gitti anlatimi.bu hamura da cok aliskinim.baklava yaparim bu hamurdan.cok da begenilir.neyse onun tarifini de bilahare  veririm.gelelim  bizim elmali citir rulolara.bu ismi de yaptiktan sonra koydum.belki benden once de koyan olmustur onu bilemem ben cok yakistirdim bu ismi. malzemeler: 1pk baklavalik yufka 50gr tereyagi ici icin: 2ad buyukboy elma 1cay bardagi seker 1/2 cay bardagi findik veya ceviz ici(ben findik kullandim) 2yemek kasigi tarcin...vs. uzeri icin:pudra sekeri yapilisi: icimizin malzemelerini bir tencereye koyup pisiriyoruz.sogumasini bekliyoruz.yufkalari paketten cikartip seriyoruz.ben yufkalari ikiye kestim.uc yufkayi ustuste koyup yufkanin bas kenar kismina ic harcimizdan

kara lahana pirinclisi(dible)karadeniz yoresi

Resim
cafe biscuitje cafe biscuitje cafe biscuitje malzemeler: 1kg lahana 1su bardagi pirinc 1ad kuru sogan 1/2cay bardagi sivi yag tuz  pul biber icyag(istege bagli) yapilisi: kara lahanalarimizi bir guzel yikayip cok ince bir sekilde dogruyoruz.buyukce bir tencerenin icine yarisina kadar su doldurup kaynatiyoruz.su kaynamaya baslayinca dogradigimiz lahanalari tencereye alip yaklasik 5-10dakika arasi hasliyoruz.tabiki lahanalarla beraber tuz da atiyoruzki yesilligin rengi bozulmasin.daha sonra yikanmis pirincleri de katip pirincler uzamaya baslayincaya kadar pisirmeye devam ediyoruz.bu esnada soganlarimizi da yemeklik dograyip hazirliyoruz.tenceremizi ocaktan alip makarna suzdurur gibi suzduruyoruz.soganlari bosalan tencerenin dibine koyup uzerine suzdugumuz lahanayi aktarip kisik ateste soganlarin kokusunu alincaya kadar bekletiyoruz.baska bir tavada 1/2cay bardagi sivi yagi,pul biberi ve de istege gore icyagi eritiyoruz.biraz yagin rengi degisecek.sogan kokusunu aldigi

zeytinyagli kabak

Resim
cafe biscuitje cafe biscuitje malzemeler: 2ad buyuk boy kabak 2ad sogan 2ad domates 1 ad kirmizi paprika 5-6 dal maydanoz 4-5 dis sarimsak 1cay bardagi sivi yag tuz karabiber suslemekicin :dereotu yapilisi: kabaklari soyun ve buyuk kupler halinde dograyin.tencerenin sirasiyla sogan,paprika,domates,kabak;maydanoz ,sarimsak ve en son da tuz karabiber ekleyip sivi yagini dokuyoruz.su koymuyoruz.agzi kapali bir sekilde kisik ayarda yaklasik 2saat pisiriyoruz.ilik ya da soguk dere otu ile servis yapin.lezzetine inanamayacaksiniz.afiyet olsun.(bu tarifi de ablamda yedigim de cok begendigim icin alip sizlerle paylasmak istedim.)ben dereotu bulamadigim icin bugunluk bu tatdan mahrum kalacagiz ama lezzet  boyle de degismeyecektir.

egitim

Resim
misafirlerim var.hem de benim icin cok ozel ve onemli konuklar.taaaaa turkiye den bana geldiler...... isin esprisi bir yana gercekten benim parcalarim gibiler onlar artik. cafe biscuitje pazartesi gunu turkiye de egitimdeydim.bence bu isin ustasi ve  de en iyisi olan nesrin tong 'da. mukemmel bir kisilik,samimi,cana yakin ve de cok iyi bir egitici...meger ne cok sey varmis ogrenecek.tabiki bir dersle yeterli olmaz ama ben nesrin'den(nesrin diyorum ;cunku samimiyetine inaniyorum) cok sey ogrendim. cafe biscuitje normalde yaz tatilinde yapacaktik ama trafik biraz fazlaydi.ikimizin de tarihleri cakismamisti bir turlu.nasip bu zamanaymis.benimle sevgili ;onu da yeni tanimama ragmen bir o kadar candan bir bayan olan ,sebnem hanim da vardi.ona da sevgilerimi gonderiyorum.iste kurs calismlarimiz: cafe biscuitje cafe biscuitje cafe biscuitje nesrincigim;hersey icin tesekkurler.bana ozel bir egitim actigin,kahrimi cektigin,annenle beraber guleryuzle ve samimiyetl

mucver(ablamdan)

Resim
turkiyedey dim bu hafta sonu;dun geldim.biraz ziyaret hem de ticaret(egitim).cok guzelbir dort gun gecirdim.akrabalarimla gorustum en onemlisi de egitim aldim isin ehl-i bir usta dan. neyse onu daha sonra anlatacagim.ablacigim bana sabah kahvaltisinda cok lezzetli bir mucver yapmisti onu paylasmak istedim ayagimin tozuyla sizinle. cafe biscuitje cafe biscuitje malzemeler: 3 orta boy kabak 4-5dal maydanoz 2-3dal dere otu 1yumurta 2corbakasigi un bir miktar beyaz peynir tuz karabiber sivi yag yapilisi: kabaklar soyuluyor ve rendeleniyor.dogranan maydanoz ve dere otu,yumurta,un,peynir,tuz, karabiber kabaklara eklenip bir guzel malzeme birbirine yediriliyor.daha sonra az sivi yagladigimiz tavaya doseniyor.cevirerek pisiriliyor. ablamin mucverinin lezzeti ve kivami harikaydi.bayildim.siz de mutlaka deneyin.afiyetle. ablacigim ellerine saglik.misafirperverliginize tekrar tesekkurler.enisteye de tabiki.

eve donus(mutlulukla)

Resim
cafe biscuitje dun haftasonu gittigim vatanimdan selametle ve kafamda bir suru ogrendigim yepyeni taptaze bilgilerle geri dondum..paylasilacak konusulacak cok sey var.sabirsizlikla hepsi beni bekliyor.