Kayıtlar

Ekim 16, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

elmali rulolar(citir citir)

Resim
soyledigim gibi hafta sonu istanbuldaydim.ablamda kaldigim sure zarfinda en cok yemeklerden bahsetmisizdir.kadinlarin baska konusacak nesi varsa...
neyse konusmamizin arasinda hazir baklava hamurundan yapilan elmali pastadan bahsetti.cok hosuma gitti anlatimi.bu hamura da cok aliskinim.baklava yaparim bu hamurdan.cok da begenilir.neyse onun tarifini de bilahare  veririm.gelelim  bizim elmali citir rulolara.bu ismi de yaptiktan sonra koydum.belki benden once de koyan olmustur onu bilemem ben cok yakistirdim bu ismi.
malzemeler:
1pk baklavalik yufka
50gr tereyagi
ici icin:
2ad buyukboy elma
1cay bardagi seker
1/2 cay bardagi findik veya ceviz ici(ben findik kullandim)
2yemek kasigi tarcin...vs.
uzeri icin:pudra sekeri
yapilisi:
icimizin malzemelerini bir tencereye koyup pisiriyoruz.sogumasini bekliyoruz.yufkalari paketten cikartip seriyoruz.ben yufkalari ikiye kestim.uc yufkayi ustuste koyup yufkanin bas kenar kismina ic harcimizdan koyup yufkamizi siki bir sekilde rulo yapiyoruz.her uc yu…

kara lahana pirinclisi(dible)karadeniz yoresi

Resim

zeytinyagli kabak

Resim
malzemeler:
2ad buyuk boy kabak
2ad sogan
2ad domates
1 ad kirmizi paprika
5-6 dal maydanoz
4-5 dis sarimsak
1cay bardagi sivi yag
tuz karabiber
suslemekicin :dereotu
yapilisi:
kabaklari soyun ve buyuk kupler halinde dograyin.tencerenin sirasiyla sogan,paprika,domates,kabak;maydanoz ,sarimsak ve en son da tuz karabiber ekleyip sivi yagini dokuyoruz.su koymuyoruz.agzi kapali bir sekilde kisik ayarda yaklasik 2saat pisiriyoruz.ilik ya da soguk dere otu ile servis yapin.lezzetine inanamayacaksiniz.afiyet olsun.(bu tarifi de ablamda yedigim de cok begendigim icin alip sizlerle paylasmak istedim.)ben dereotu bulamadigim icin bugunluk bu tatdan mahrum kalacagiz ama lezzet  boyle de degismeyecektir.

egitim

Resim
misafirlerim var.hem de benim icin cok ozel ve onemli konuklar.taaaaa turkiye den bana geldiler......
isin esprisi bir yana gercekten benim parcalarim gibiler onlar artik.
pazartesi gunu turkiye de egitimdeydim.bence bu isin ustasi ve  de en iyisi olan nesrin tong'da.
mukemmel bir kisilik,samimi,cana yakin ve de cok iyi bir egitici...meger ne cok sey varmis ogrenecek.tabiki bir dersle yeterli olmaz ama ben nesrin'den(nesrin diyorum ;cunku samimiyetine inaniyorum) cok sey ogrendim.
normalde yaz tatilinde yapacaktik ama trafik biraz fazlaydi.ikimizin de tarihleri cakismamisti bir turlu.nasip bu zamanaymis.benimle sevgili ;onu da yeni tanimama ragmen bir o kadar candan bir bayan olan ,sebnem hanim da vardi.ona da sevgilerimi gonderiyorum.iste kurs calismlarimiz:




nesrincigim;hersey icin tesekkurler.bana ozel bir egitim actigin,kahrimi cektigin,annenle beraber guleryuzle ve samimiyetle agirladigin,en onemlisi de ogrettiklerin icin.ellerine yuregine ve agzina saglik.insallah tekrar gor…

mucver(ablamdan)

Resim
turkiyedey dim bu hafta sonu;dun geldim.biraz ziyaret hem de ticaret(egitim).cok guzelbir dort gun gecirdim.akrabalarimla gorustum en onemlisi de egitim aldim isin ehl-i bir ustadan.
neyse onu daha sonra anlatacagim.ablacigim bana sabah kahvaltisinda cok lezzetli bir mucver yapmisti onu paylasmak istedim ayagimin tozuyla sizinle.



malzemeler: 3 orta boy kabak 4-5dal maydanoz 2-3dal dere otu 1yumurta 2corbakasigi un bir miktar beyaz peynir tuz karabiber sivi yag yapilisi: kabaklar soyuluyor ve rendeleniyor.dogranan maydanoz ve dere otu,yumurta,un,peynir,tuz, karabiber kabaklara eklenip bir guzel malzeme birbirine yediriliyor.daha sonra az sivi yagladigimiz tavaya doseniyor.cevirerek pisiriliyor. ablamin mucverinin lezzeti ve kivami harikaydi.bayildim.siz de mutlaka deneyin.afiyetle. ablacigim ellerine saglik.misafirperverliginize tekrar tesekkurler.enisteye de tabiki.







eve donus(mutlulukla)

Resim
dun haftasonu gittigim vatanimdan selametle ve kafamda bir suru ogrendigim yepyeni taptaze bilgilerle geri dondum..paylasilacak konusulacak cok sey var.sabirsizlikla hepsi beni bekliyor.