Kayıtlar

Nisan 8, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

PRATIK KABAK TATLISI(YUKSEL ABLAMDA)

Resim
hepinize guzel bir haftasonu diliyorum.havalar guzel evde tikilip kaldik gecen hafta biraz disarilara atalim kendimizi dedik yine serin dustu buralara.ama sizin oralarda havalar guzelken cikin disari derim ben.evlerde oturmayin,oksijen depolayin bol bol. dun yine boyle kasvetli bir hava vardi.yuksel ablamlardaydik.gulhan,ben,daha sonra da ilkay...epeydir mutfagin bir kosesinde duran balkabagi gozume carpar olmustu.yuksel ablama sordum"ne yapacaksin bundan"diye.o da ah bir bilsem diyince.basladim dogramaya vallahi.ne yapalim ne yapalim dedimki bundan guzel corba olur.3corbalik,bir de tatlilik cikti.hemen oracikta tatliyi yapiverdi yuksel abla.uzerine biraz seker gezdirip,firina atti kisik ayarda herhalde 1saat pisti.uzerine badem cektirdik rondoda;degisiklik olsun dedik,serptik.ama pratik,cok onemsemeden.onemsese nasil olurdu bilmiyorum. ama ben sevmem pek kabak tatlisini;harika oldu.bir de yanina pekmezle degmeyin lezzetine.ellerine saglik yuksel abla.. yine ayni saatl...

PIZZA VE SEVIMLI BIR MIM(4)

Resim
guzel ama buralarda bir o kadar da serin bir cuma sabahindan herkese gunaydin,gununuz dunden guzel olsun.haftasonuna girerken butun karamsarliklar geride kalsin,mutluluklar ve guzellikler daim olsun. en onemlisi de hayirli cumaniz olsun....Allah dualarimizi kabul etsin.... efendim fazla uzatmayacagim sozu ve gecenlerde peynir dolgulu cicek pasta yi yayinladigimda bir de bu hamurla aslinda pizza yaptigimi soylemistim.aslinda pizza icin hazirlayip fazla geldigi icin hamur degerlendirmeyi cicek pastayla yapmistim.ben de pizzayi da paylasmak istedim. hamur buradaki tarif. ic malzemeleri sizin tercihinize kalmis;ama kisaca ben nasil yaptigimi anlatayim isterseniz: hamuru mayaladiktan sonra hamurda tepsimize gore koparip tepsimiz buyuklugunde elle ya da merdaneyle aciyorum,ince olmayacak sekilde,ben pek ince sevmiyorum pizza hamurunu.hamurun uzerini catalla batirarak delikler aciyorumki piserken hava alsin.uzerine ben ketcap dokuyorum her tarafina yayarak,daha sonra kekik ve kasar...

FELLAH KOFTE

Resim
canim arkadaslarim ve izleyenlerim hepinize cani gonulden bir merhaba diyorum.gununuz dunden guzel olsun.umutlariniz hic solmasin,saglik,mutluluk ve huzur pesinizi hic birakmasin. bugunlerde ayin sonuna dogru yapacagim gunun planlarini yapiyorum,bu ay gun bende de.... malum misafirlere yakisan bir masa olsun ve denenmis tarifler olsunki beni mahcup birakmasinlar. bu dusuncelerle ciktigim yolda ne zamandan beri yapmak istedigim ve deneyerek gunum icin de fikir sahibi olacagim fellah kofteyi yapmak istedim.yine canim pembe kekigim bana kilavuz oldu bu yonde.onun tarifinden de buyuk kisminda faydalandim ;fakat sadik kalmadigim seyler cogunluktaydi.neyse kekigime tesekkurler;arkadasimin guzel tarifleri icin tik tik. tarifimize gecelim; malzemeler: kofte icin: 1 su bardagi koftelik bulgur 1su bardagi irmik 2yemek kasigi un 1yemek kasigi salca kuru nane,kimyon,tuz, 2su bardagi sicak su 1/2 limon suyu(haslama suyu icin) sosu icin: 3-4 ad domates sivi yag ...

peynir dolgulu cicek pasta

Resim
canim arkadaslarim hepinize icten bir merhaba diyorum.yeni bir haftaya baslarken temennim mutlu,umutlu,huzurlu ve ugurlu bir hafta olsun.kalbinizden sevgi hic mi hic eksik olmasin. eveeet bu guzel dileklerden sonra bugunun tarifine gecelim isterseniz.o kadar guzel o kadar da lezzetli bir peynir dolgulu cicek pasta tarifiyle geldim sizlere. hamurumun tarifini yabanci bir siteden almistim;cok da memnunum. normalde bu benim pizza hamurum.bu hamurdan bir de pizza yaptim cucuklere artan hamurla da cicek pasta yapmak istedim.pizzayi da diger postta paylasirim artik. cicek pastayi ben kendime uyarladim birazcik,aslinda sekli tupperware'in sayfasinda gormustum.hamuru da icerigi de farkliydi ben de seklini cok begendigim icin bu hamurda denedim iste. hamur malzemeleri:  500ml ilik su 50gr oda sicakliginda yumusamis tereyagi 1pk yas maya 1yemek kasigi tuz 800gr-1kg arasi un ic malzemesi: 300gr beyaz peynir 1 bag ince kiyilmis maydanoz 1yumurta 1/2cay bardagi sut u...