Kayıtlar

Ekim 20, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

almila'nin mini mause'lu 3.5 yas pastasi

Resim

TAJINE FAJITA

Resim
yeni bir hafta ,yeni baslangiclar ve yeni bir gun daha....mutlu ve saglikli haftalar diliyorum efendim.yine geldim cok sukur....bu defa kurban bayramina ozgu bir tarifle insallah. hani burada kurban kesemedigimiz zaman evimize et girmiyor degil ya;kesmis gibi adetlerimizi surduruyoruz. simdi soruyorsunuzdur niye kesilmiyor orda diye.kesiliyor ama biraz mesakkatli tabiki,tr'deki gibi rahat kesim yerleri yok.bir de et yemeye muhtac baska ulkelerde o kadar muhtac sahibi varki.....iste bu sebeple oralarda kesilmesi bizi daha memnun ediyor...Allah cumlemizin kurbanlarini kabul eylesin. 
MALZEMELER: 750gr bifteklik et 2ad kirmizi paprika  2ad yesil paprika 2ad kuru sogan 4-5 dis sarimsak sivi yag tuz,karabiber,pulbiber,kekik,kimyon 1cay bardagi yogurt suyu


YAPILISI: etlerimizi once bir guzel julyen ama kalin tabiki dogruyoruz.ve rendelenmis sarimsak,biraz sivi yag,yogurt suyu,tuz haric butun baharatlardan istenilen kadar katip marine ediyoruz.ve en az 2saat dinlendiriyoruz.bir gece dah…

PEKMEZLI KURABIYE...

Resim
blogumu ne kadar bosladigimi biliyorum...oyle sacma sapan ozurler dilemiyecegim cunku dilemeye bile utaniyorum artik...tarife direkt gecelim diyorum... evde yarim kavanoz pekmez vardi.kekmi yapsam dedim yok canim istemedi.kurabiyeyi daha cok yakistirdim bu aksamki cayin arkadasligina.... ben de kurabiye yaptim.kesinlikle denemelisiniz.karar verip yapip yemeye baslamak arasi 40-45 dk diyebilirim;o kadar kisa..... MALZEMELER: 125gr tereyagi 1yumurta 1/2 su bardagi pudra sekeri 1/2su bardagi pekmez 1yemek kasigi tarcin 1/2pak kabartma tozu aldigi kadar un

YAPILISI: Oda sicakligindaki tereyagi ve pudra sekerini bir guzel karistiralim.icine pekmez ve yumurtayi,biraz daha karistirip diger malzemeleri de katip yumusak ve ele yapismayan bir hamur elde ediyoruz.ceviz buyuklugunde toplar yapip yagli kagit serili firin tepsisine dizip 180°firinda 15-20dk uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz.sicak olarak kavanoz ya da kurabiye kaplarina koyalimki cok sertlesmesinler....firinda pisirmeden once benim…