Kayıtlar

Haziran 5, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

cayli cay kek

Resim
merhaba.yine beraberiz.bana gore uzun bir ara oldu ama neyse.cayli cay kek yaptim;tabiki de sizinle paylasmak istedim.
malzemeler:
3ad yumurta(oda isisinda)
1 1/2su bardagi toz seker
125gr sivi yag yada margarin(ben margarin kullandim)
1subardagi demli cay(ilik)
1cay kasigi tarcin
1yemek kasigi kakao
1pk.kabartma tozu
1pk.vanilya sekeri
2su bardagi+1avuc un
hazirlanisi:
onceden kalibinizi yaglayin ve unlayin.
sekerle yumurtayi cirpin 3-5dk.sivi haldeki yagi ve cayi da ekleyip bir dakika kadar daha cirpin.
kuru olan butun malzemeleri onceden elekten gecirip birbirine karistirin.sivi olan malzemeye katip bir dakika daha cirpin.karisimi kek kalibina dokun.

onceden 170°isittiginiz firinda hemen hemen 1saat pisirin.pisen kekinizi ilidiktan sonra kalibindan cikarip soguk servis yapabilirsiniz.afiyet olsun.

volovan tavuklu

Resim
tekrar merhaba.bugun volovan yapiyorum.
malzeme olarak belirtmeliyimki ben volovani hazir pakette aliyorum.ama siz milfoy hamurundan yapabilirsiniz.o da cok basit oluyor.
volovanin ic malzemesi icin:
2 ad tavuk gogsu(kusbasi dogranmis)
300gr.mantar
tuz
besamel sos:(blogumda lazanya tarifinde kullandigim besamel sosun aynisi)
yalniz besamel sos miktari fazla olmali.
tavuklari ve mantarlari hasliyoruz.lokum kivamina gelince yapmis oldugumuz besamel sosla karistirip koyu bir soselde ediyoruz.
hazirladigimiz volovanlara dolduruyoruz.ister normal doldurup uzerine kasar rendesi serpip 200°isitilmis firinda kasarlar eriyene kadar yaklasik 5-10dk isitip servis yapin.
isterseniz resimde gordugunuz gibi normal bir sekilde servis yapabilirsiniz.
yanina da en cok patates puresi yakisiyor.