Kayıtlar

Mart 3, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

NASI GORENGLI BASMATI PILAVI

Resim
guzel bir cumartesinden herkese kocaman bir selam. bugun de bir endonezya kulturu ile karsinizdayim. nasi goreng  bir sebze karisimi,ancak baharatlari ona apayri otantik bir lezzet katiyor. nasi gorengi knorr'un hazir paketinden kullaniyorum,cok da memnunum. cogunlukla zeytinyagli sarmada cok hosuma gidiyor.eger turkiyede de varsa kesinlikle deneyin derim... aslinda tavuk yada et ile yapiliyor ama ben kullanmadim.isterseniz kucuk kusbasi et ya da tavuk da ekleyebilirsiniz. nasilmi yaptim pilavimi. ilk once nasigoreng paketini derin bir kapta 1su bardagi ilik su ile islattim.daha sonra basmati pirinc ile normal pilav yapar gibi pilavimi yapmaya basladim.pirinci yagda kavurduktan sonra nasi goreng karisimini ekleyip daha sonrada suyumu ekledim ve pisirdim.afiyetle....

KIYIR TUZLU KURABIYE

Resim
selamlar arkadaslar...gecen gun yaptigim ancak simdi paylasabilecegim tuzlularimi sunuyorum size.... turkiye'deyken cok severdim bu tuzlulari.pastaneden alirken tatli ile karisik hic almazdim,hep tuzlu alirdim zaten...cay yaninda kiyir kiyir mmmmhhhhh;bir de ustasi yapmissa degmeyin lezzetine... iste bu ozlemden olsa gerek aklima dustu ben de arastirdim ve sevgili haticenin sayfasinda catal tarifiyle yaptim tuzlularimi.mahlep olmadigi icin buralarda(belki turk bakkallarinda vardir)cogunluguna sadik kaldim ama degisiklikler de yapmadan duramadim tarifte.mahlep yerine 1 corba kasigi seker,bir de 2 corba kasigi sirke ekledim.ne yapim iste degisiklik sart....
neyse gecelim mi? malzemeler: 1paket eriyip sogumus tereyagi 1cay bardagi sivi yag 1cay bardagi ilik su 1corba kasigi seker 1pk kabartma tozu 1yumurtanin sarisi(beyazi disina) 2 corba kasigi sirke 1tatli kasigi tuz aldigi kadar un. uzerine corek otu ya da susam yapilisi: derin bir kaba 3(yaklasik 5 su bardagi un gidiyor)su bardagi…