NASI GORENGLI BASMATI PILAVI
guzel bir cumartesinden herkese kocaman bir selam. bugun de bir endonezya kulturu ile karsinizdayim. nasi goreng bir sebze karisimi,ancak baharatlari ona apayri otantik bir lezzet katiyor. nasi gorengi knorr'un hazir paketinden kullaniyorum,cok da memnunum. cogunlukla zeytinyagli sarmada cok hosuma gidiyor.eger turkiyede de varsa kesinlikle deneyin derim... aslinda tavuk yada et ile yapiliyor ama ben kullanmadim.isterseniz kucuk kusbasi et ya da tavuk da ekleyebilirsiniz. nasilmi yaptim pilavimi. ilk once nasigoreng paketini derin bir kapta 1su bardagi ilik su ile islattim.daha sonra basmati pirinc ile normal pilav yapar gibi pilavimi yapmaya basladim.pirinci yagda kavurduktan sonra nasi goreng karisimini ekleyip daha sonrada suyumu ekledim ve pisirdim.afiyetle....