Kayıtlar

Ekim 23, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor
Resim
CUMHURIYET BAYRAMIMIZ                       KUTLU OLSUN.

sicak visne soslu islak kek

Resim
cafe biscuitje cafe biscuitje hepinize hayirli cumalar diliyorum.allah dualarinizi kabul etsin.van'daki kardeslerimize kolaylik versin.elbet bu yurdum insaninin da acisi sona erecek bir gun.gecen iki gece yapilan televizyon programlarindaki dayanisma ulkemdeki kardesligi bir kez daha gozler onune sermedimi? yanlis hatirlamiyorsam samanyolu televizonunda 100milyon tl'ye;dun aksam beyaz'in sundugu ortak yayindaysa 60 milyon tl'ye yakin yardim toplanildi. bu ne buyuk bir bagdir allahim.benim milletim bu iste.kim yikar bu devleti;kim bolebilir bu milleti.sair ne guzel dokmus misralara. BU VATAN KIMIN Bu vatan toprağın kara bağrında Sıra dağlar gibi duranlarındır Bir tarih boyunca onun uğrunda  Kendini tarihe verenlerindir Tutuşup kül olan ocaklarından Şahlanıp köpüren ırmaklarından Hudutlarda gaza bayraklarından Alnına ışıklar vuranlarındır. Ardına bakmadan yollara düşen Şimşek gibi çakan sel gibi coşan Huduttan hududa yol bulup koşan Cepheden cepheyi sora...

Neye niyet neye kısmet

Resim
Neye niyet neye kısmet derlerya.dün öyle oldu iş te.al ışveriş yaptığımız mağazada bunları buldum tabiki de hemen satın aldım. 100kurabiye+100kek tarifi.hepsini sizlerle paylaşmak istiyorum.sabırsızlıkla  bir an önce herhangi birinden başlamak istiyorum.inanın çok pratik tarifler.nice paylasimlara.

macar sarmasi

Resim
cafe  biscuitje cafe biscuitje cafe biscuitje turkiye'de via portda ismini unuttum bir restorantta bilmedigim,hic bir fikrimin de olmadigi MACAR SARMASI yedim.yedikten sonra da macarlari cok sevdim.saka saka macar sarmasi demek istemistim.inanin okadar lezzetliydi ki bunu ben bir daha yemek isterim dedim kendi kendime.baktim nasil yapilmis;krepe sarilmis,icinde en onemlisi cooook guzel pismis kuzu eti vardi zannimca,misir vardi,,havuc,mantar onemli olan bunlardi.gerisini halledebilirdim.keza oyle de oldu.cok  da guzel oldu.ben begendim sizler de begenirsiniz insallah.restauranta da tesekkurler ama inanin adini unuttum.K ile basliyordu.okadar. malzemeler: 300gr.kusbasi et(ben dana eti kullandim) 1su bardagi mantar 1su bardagi bezelye(istege bagli) 1/2su bardagi misir konservesi 1corba kasigi salca 1/2kirmizi paprika(dolmabiber) 1ad rendelenmis havuc(ama ben unuttum) blok kasar peyniri 2corba kasigi tereyagi 2dis sarimsak krep icin: 2su bardagi sut ...

brokoli corbasi

Resim
cafe biscuitje cafe biscuitje yesilin her turlusune hayranim.yemekte de,dogada da...karadenizli olmaktan olsa gerek yesilciyiz vesselam. memleketimin her yeri cennet; ama ovmek gibi olmasin karadeniz bir baska degilmi arkadaslar.gormeyenler varsa ilk isleri bir karadeniz turu olsun derim.dogasi, denizi,havasi, yaylalari...muhtesem gercekten abartmiyorum.gormeye deger.kaybedeceginiz hicbirsey yok. neyse cok uzattim galiba. malzemeler: 500gr.brokoli 1buyuk boy patates 1sogan 1ad sebze bulyon tuz karabiber servis icin krema uzeri icin: 1corba kasigi tereyagi yapilisi: brokolileri yikayin ve kucuk dallar halinde kesin patatesleri kup dograyin soganlari da yemeklik dograyip yaklasik 2lt kaynayan suya butun malzemeleri atin.tuzu ve karabiberi de ekleyin.malzemeler pistikten sonra blendera vurun.uzerine tereyagi yakin.krema ile servis yapin.afiyetle.

firinda etli patlican

Resim
cafe biscuitje patlicani cok sevdigimizi soylemismiydim bilmiyorum ama gercekten abartisiz;patlicanin her turlu yemegini yerim.hayir demem.ne kadar sansliyimki esim de bu konu da bana benziyor. neyse ben uzatmadan tarifimi paylasayim. malzemeler: 500gr  dana eti(buyuk kusbasi halinde dogranmis) 3ad patlican(kup dogranip  kizartilmis 4-5 ad carliston biber(ince dogranip kizartilmis) 1corba kasigi salca 6-7 dis sarimsak 2bardak su 1domates 5-6 dal maydanoz tuzkarabiber pul biber yapilisi: etimizi biraz sivi yag koydugumuz tavada sarimsaklarla beraber her tarafi kizarana kadar pisiriyoruz.daha sonra salcamizi ve suyumuzuda katip once fazla daha sonra kisik ayarda agzi kapali sekilde etler yumusayana kadar pisiriyoruz.      cafe biscuitje kizarttigimiz patlicanlari firin kabina alip ortasini havuz biciminde aciyoruz.pisen etlerimizi suyuyla birlikte bu acikliga koyuyoruz.kizarmis biberlerimizi ve ay seklindeki domateslerimizide dizip maydanozl...

acilar ardi ardina

bugun ogleden sonraki haberle sarsildi butun dunyam.daha sehitlerimize aglayan gozyaslarimiz yere degmedenVAN'da 7.2 SIDDETINDE DEPREM.goruntuler geldikce kahroldum.allahim bu nasil bir felakettir.yikilan evler,gocuk altinda kalan insanlar,oyana buyana dagilan,yikilan,dokulen esyalar.o kadar insanin gecmisi,gelecegi...kayiplar,yakinlari,arama kurtarma ekipleri,kizilay,battaniye lazim,hava sicakligi dustu,yemek ihtiyaci,cadir ihtiyaci,su yok,elektrik yok.golcuk depremi geldi hemen aklima.on binlerin topraga gomuldugu bir deprem daha mi diye.gorunen oki buyuk kayiplar yasanmiyacak.ancak adi ustunde kayip iste.ana evladini,kadin kocasini,cocuk babasini,abi kardesini kaybediyor.bundan daha buyuk baska nasil bir aci var.insallah gocuk altindan canlar kavusur canlarina. olenlerin ailelerine sabir versin yuce allahim.ama sabrin buyugunu de kalanlara versin.bugece ve sonrakiler onlar icin cok zor gececek.dualarimiz onlarla beraber.allah hepsinin yardimcisi olsun.yazacak birsey bulamiyorum...

kolay pogaca(mantarli)

Resim
cafe biscuitje cafe biscuitje yine mantarli yine mantarli....elimden gelse hayatimdaki butun yemekleri mantarli ve patlicanli yapmak isterdim herhalde. bugun de yapmaktan cok keyif aldigim bu pogacayi mantarli denemek istedim.yiyenler de begendiler hani.gelelim tarifimize.tarif ufuk mutfakta 'dan.onun da ellerine saglik. malzemeler: 125gr. tereyagi oda sicakliginda 1su bardagi yogurt 1pk kabartma tozu 1/2cay bardagi sivi yag 1tatli kasigi tuz 4su bardagi un uzeri icin:1yumurta sarisi ve susam yapilisi: butun malzemeyi yumusak bir hamur elde edene kadar yoguruyoruz.yaklasik 30 dk dinlendiriyoruz.ve daha sonra ceviz buyuklugunde parcalar kopartip icine ne arzu ediyorsak koyup yuvarlayarak kapatiyoruz.yaglanmis firin tepsisine dizip 180°isinmis firinda pisiriyoruz.gercekten kolay ve bayatlamayan bir pogaca hepinize tavsiye ederim.afiyet olsun....