sicak visne soslu islak kek
cafe biscuitje |
cafe biscuitje |
hepinize hayirli cumalar diliyorum.allah dualarinizi kabul etsin.van'daki kardeslerimize kolaylik versin.elbet bu yurdum insaninin da acisi sona erecek bir gun.gecen iki gece yapilan televizyon programlarindaki dayanisma ulkemdeki kardesligi bir kez daha gozler onune sermedimi?
yanlis hatirlamiyorsam samanyolu televizonunda 100milyon tl'ye;dun aksam beyaz'in sundugu ortak yayindaysa 60 milyon tl'ye yakin yardim toplanildi. bu ne buyuk bir bagdir allahim.benim milletim bu iste.kim yikar bu devleti;kim bolebilir bu milleti.sair ne guzel dokmus misralara.
BU VATAN KIMIN
Bu vatan toprağın kara bağrında
Sıra dağlar gibi duranlarındır
Bir tarih boyunca onun uğrunda
Kendini tarihe verenlerindir
Sıra dağlar gibi duranlarındır
Bir tarih boyunca onun uğrunda
Kendini tarihe verenlerindir
Tutuşup kül olan ocaklarından
Şahlanıp köpüren ırmaklarından
Hudutlarda gaza bayraklarından
Alnına ışıklar vuranlarındır.
Şahlanıp köpüren ırmaklarından
Hudutlarda gaza bayraklarından
Alnına ışıklar vuranlarındır.
Ardına bakmadan yollara düşen
Şimşek gibi çakan sel gibi coşan
Huduttan hududa yol bulup koşan
Cepheden cepheyi soranlarındır
Şimşek gibi çakan sel gibi coşan
Huduttan hududa yol bulup koşan
Cepheden cepheyi soranlarındır
İleri atılıp sellercesine
Göğsünden vurulup tam ercesine
Bir gül bahçesine girercesine
Şu kara toprağa girenlerindir.
Göğsünden vurulup tam ercesine
Bir gül bahçesine girercesine
Şu kara toprağa girenlerindir.
Tarihin dilinden düşmez bu destan
Nehirler gazidir, dağlar kahraman
Her taşı yakut olan bu vatan
Can verme sırrına erenlerindir.
Nehirler gazidir, dağlar kahraman
Her taşı yakut olan bu vatan
Can verme sırrına erenlerindir.
Gökyayım, ne yazsan ziyade değil
Bu sevgi bir kuru ifade değil
Sencileyin hasmı rüyada değil
Topun namlusundan görenlerindir.. Orhan Şaik Gokyay
bu en guzel cevap bence canim ulkemi bolmek isteyenlere.ve yine en seslisinden sunu soyluyorum:
NE MUTLU TURKUM DIYENE..!
eveeet gelelim kekimize.ben bu kekin genetigini biraz bozdum.takip edenler bilir gecen gun iki kitap almistim.sizinle paylasacaktim.gun bu gundur dostlar.ben de startimi bu kekle yapmak istedim.kitaptaki sarapla yapilan keklerden biri bu.sicak sarap soslu noel keki.ancak ben sarap yerine visne suyu kullandim.bana gore guzel de oldu.sarap kullananlar visne suyu yerine kirmizi sarap kullanabilirler.
malzemeler:
180gr tereyagi(oda sicakliginda)
180gr un
110gr seker
3yumurta
1yemek kasigi kabartma tozu
2pk vanilya sekeri
1porkakal kabugu rendesi
2yemek kasigi portakal suyu
1tatli kasigi tarcin
surup icin:
70gr pudra sekeri
120ml.visne suyu
yapilisi:
unu,kabartma tozunu,vanilya sekerini ,tarcini eleyin.ayri bir kapta seker yumurta portakal suyu ve portakal kabugu rendesini tereyagini cirpin daha sonra unlu karisimi da ekleyip puruzsuz bir hal alana kadar karistirin.1,2lt lik kek kabini yaglayin.karisimi icine dokup tezgah uzerinde sert bir sekilde tabanini tezgaha vurunki karisimda hava kabarcigi kalmasin.
175° isitilmis firinda yaklasik 40-50dk pisirin.pudra sekeri ve visne suyunu bir kapta kaynatip sicak olarak kaliptan cikarmadiginiz kekin uzerini islatin 30dk kalipta bekletip oyle cikarin.
ben denedim.begendim.siz dz begeneceksiniz.afiyet olsun.
Bu sevgi bir kuru ifade değil
Sencileyin hasmı rüyada değil
Topun namlusundan görenlerindir.. Orhan Şaik Gokyay
bu en guzel cevap bence canim ulkemi bolmek isteyenlere.ve yine en seslisinden sunu soyluyorum:
NE MUTLU TURKUM DIYENE..!
eveeet gelelim kekimize.ben bu kekin genetigini biraz bozdum.takip edenler bilir gecen gun iki kitap almistim.sizinle paylasacaktim.gun bu gundur dostlar.ben de startimi bu kekle yapmak istedim.kitaptaki sarapla yapilan keklerden biri bu.sicak sarap soslu noel keki.ancak ben sarap yerine visne suyu kullandim.bana gore guzel de oldu.sarap kullananlar visne suyu yerine kirmizi sarap kullanabilirler.
malzemeler:
180gr tereyagi(oda sicakliginda)
180gr un
110gr seker
3yumurta
1yemek kasigi kabartma tozu
2pk vanilya sekeri
1porkakal kabugu rendesi
2yemek kasigi portakal suyu
1tatli kasigi tarcin
surup icin:
70gr pudra sekeri
120ml.visne suyu
yapilisi:
unu,kabartma tozunu,vanilya sekerini ,tarcini eleyin.ayri bir kapta seker yumurta portakal suyu ve portakal kabugu rendesini tereyagini cirpin daha sonra unlu karisimi da ekleyip puruzsuz bir hal alana kadar karistirin.1,2lt lik kek kabini yaglayin.karisimi icine dokup tezgah uzerinde sert bir sekilde tabanini tezgaha vurunki karisimda hava kabarcigi kalmasin.
175° isitilmis firinda yaklasik 40-50dk pisirin.pudra sekeri ve visne suyunu bir kapta kaynatip sicak olarak kaliptan cikarmadiginiz kekin uzerini islatin 30dk kalipta bekletip oyle cikarin.
ben denedim.begendim.siz dz begeneceksiniz.afiyet olsun.
super
YanıtlaSil