Kayıtlar

Aralık 11, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

firin posetinde sebze mixli cipra

Resim
selamlar ve hayirli cumalar herkese.haftayi balikla kapatayim dedim.ve firin posetinde cipra yaptim.yaninda da karisik sebzelerden mix.cok leziz oluyor posette bu baliklar.ev de kokmuyor oyle.deneyin mutlaka derim.
 malzemeler:
                                                                   3ad cipra baligi
                                                                   1ad sogan
                                                                   1ad patates
                                                                   2ad paprika
                                                                   2dal pirasa
                                                                   1su bardagi yesil zeytin
                                                                   tuz karabiber sivi yag mix icin; kekik
 yapilisi:
baliklari bir guzel temizleyin yikayin ve tuzlayin.biraz uzerlerini sivi yagla sivayin ve firin posetine koyup uzerine igneyle 5-6 delik acin.butun sebzeleri istedi…

ARNAVUT CIGERI

Resim
bugun de canimin cektigi birsey yemek istedim.cok seviyorum ben sakatatlari.ozellikle de karacigerden yapilan arnavut cigerini.
kulaklari cinlasin buyuk ablam DOGIZ cok guzel ve de lezzetli yapar bunu parmaklarinizi yersiniz.bu da benim ikinci denemem ;ben de fena sayilmam hani.ozellikle de beklemeden yendiginde harika bir lezzet.heeey denemeyenler mutlaka deneyin derim.kacirdiginiz lezzeti bir bilseniz..?



                                   cogunuz biliyorsunuz ama ben tarifi yine de vermek istiyorum.
malzemeler:
500gr kuzu karacigeri
1su bardagi un
1cay bardagi sivi yag(kizartmak icin)
1buyuk boy kuru sogan
tuz,karabiber,pul biber,sumak
yapilisi:
cigerimizin uzerinde bulunan cok ince bir zar var,onu siyirip,mumkunse bir gece onceden kanini salmasi icin suda bekletiyoruz.daha sonra kusbasi dogruyoruz ve suyunu iyice suzduruyoruz.gerekirse kagit havlu ile de bu isi gorebilirsiniz.
derince bir kaba unu,yeterli miktarda tuzu,karabiber ve pul biberi koyup bir guzel karistiriyoruz.bu toz k…

SU BOREGI

Resim
selam arkadaslar. birkac gunluk aradan sonra tekrar beraberiz.bana gore uzun zamandan beri yapmadigim su boregimi cok sukur dun aksam yaptim. esimin en sevdigi hamur isidir su boregi.inanin yaptigim hicbir hamurlu tuzlu ya da tatliyi su boregi kadar yemez.ama sik da yapmadigim icin ballandira ballandira yer.hani tadina vara vara. ben suboregini   annecigimden gordugum gibi yaparim.zaten herkes ayni sekilde yapiyordur eminim ama ben tavada yaparim.firinda degil.bana gore tava su boregi daha lezzetli olur firina gore.ocagin ustunde yine yavas yavas cevire cevire pisirerek.                                    suboregini yapacagimiz tavamizi tereyagla yagliyalim.
yufkamizdan bir adet alip kaynayan suyun icine atalim.yaklasik 40 saniye yufkayi kepceyle cevire cevire haslayalim.sicak sudan alip soguk suyun icine atalim ve bir guzel sudan arindiralim.daha sonra yagladigimiz tavaya burusturarak yerlestirelim.her yufka icin bunu tekrarliyalim.3yufka+ic harc+2yufka+ic harc+3 yufka yaptim ben. y…