15 Aralık 2011 Perşembe

ARNAVUT CIGERI

cafe biscuitje
 bugun de canimin cektigi birsey yemek istedim.cok seviyorum ben sakatatlari.ozellikle de karacigerden yapilan arnavut cigerini.
kulaklari cinlasin buyuk ablam DOGIZ cok guzel ve de lezzetli yapar bunu parmaklarinizi yersiniz.bu da benim ikinci denemem ;ben de fena sayilmam hani.ozellikle de beklemeden yendiginde harika bir lezzet.heeey denemeyenler mutlaka deneyin derim.kacirdiginiz lezzeti bir bilseniz..?


cafe biscuitje

                                   cogunuz biliyorsunuz ama ben tarifi yine de vermek istiyorum.
malzemeler:
500gr kuzu karacigeri
1su bardagi un
1cay bardagi sivi yag(kizartmak icin)
1buyuk boy kuru sogan
tuz,karabiber,pul biber,sumak
yapilisi:
cigerimizin uzerinde bulunan cok ince bir zar var,onu siyirip,mumkunse bir gece onceden kanini salmasi icin suda bekletiyoruz.daha sonra kusbasi dogruyoruz ve suyunu iyice suzduruyoruz.gerekirse kagit havlu ile de bu isi gorebilirsiniz.
derince bir kaba unu,yeterli miktarda tuzu,karabiber ve pul biberi koyup bir guzel karistiriyoruz.bu toz karisimin icine cigerlerimizi atip unlu karisima buluyoruz.ve kalin bir suzgecten gecirip fazla unundan arindiriyoruz.
derin ve buyuk (wok tavasi makbuldur)bir tavaya sivi yagimizi alip kizdiriyoruz ve icine cigerleri atip iyice pisene kadar kizartiyoruz.baska bir yerde soganimizi ince ay seklinde dograyip tuzla ovuyoruz ve yikiyoruzki acisi ciksin .servis tabagina alip sumakla karistiriyoruz.cigerin yaninda servis yapiyoruz.
afiyet olsun arkadaslar.bal seker olsun.
cafe biscuitje

15 yorum :

  1. ciğer yemiyorum ama görüntü çok güzel cnaım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. hayatında hıc cıger yememıs bırı olarak soyluyorm göruntu cok hos sevenler ıcın enfes bır tafıf ellerıne sağlık canım sevgıler...

    YanıtlaSil
  3. Bende ciğeri hiç yiyemezdim.Faydası çok olduğundan dolayı kendimi zorlayarak alıştırdım.İsteyince oluyormuş:) Arnavut ciğeri de çok severek yediğim bir tat diyebilirim.Ellerine sağlık canım...:)

    YanıtlaSil
  4. Annemler hep soylerdi ciyer ye karaciyerin iyi olsun. Bende anlamazim inayin karaciyerinin benim karaciyerime ne faydasi.
    Sanirim benim bilmedigim faydasi coktu. Gerci bu yasima kadar sadece 2-3 kere denedim. Kebab olarak severim, Birde surda gordugum gibi guzel kavrulmus.
    Eline saglik canim..

    YanıtlaSil
  5. agzim sulandi resmen :) ellerine saglik :)
    canim sana mail yazdim, bi ara bakarsin...

    YanıtlaSil
  6. ciğeri çok severim çoook. pek güzel olmuş. ellerine sağlık.

    Leyla'nın Kahve Dükkanı'ndan sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Ayy bu var yaa muhteşem bir şey, yanında da meyhane pilavı ve ayrann ohhhhh :D

    YanıtlaSil
  8. yıllarca ciğerin tadını bilmeden yaşamak ne büyük bir yanlışımmış meğer.arnavut ciğeri denen bu yemek,enfes birşey.hergün olsa hergün yerim..

    YanıtlaSil
  9. Bend eçoks everim canım..
    Bol sağanla nefiss olur.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. mmm..
    nefis...
    ellerine sağlık canım..
    ciğerle aramızda çok güzelbir bağ var nedense:)
    çok sewiyorum..
    resimler bitirdi beni:)
    hayırlı ve bereketli cumalar canısı..
    dualarında unutma bizleri de..
    gönül dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. O kadar uzun süredir, evde ciğer yapmadım ki aklıma getirdiniz. Teşekkürler, sağlıkla kalın

    YanıtlaSil
  12. Ayy nasilda severim arnavut cigerini annem yapardi cok tadini cok özlemisim ellerinize saglik hayirli cumalar sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar,
    Bayılırım bu lezzete.Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. sizin kadar guzel yorumlariniz icin hepinize tesekkur ediyorum.parmaklariniz ve kalbiniz dert gormesin.guzelliklerle dolu gunlere beraberce insallah.

    YanıtlaSil
  15. Bayılırım arnavut ciğerine.. ellerine sağlık çok şahane olmuş ;)

    YanıtlaSil

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...