ARNAVUT CIGERI
cafe biscuitje |
kulaklari cinlasin buyuk ablam DOGIZ cok guzel ve de lezzetli yapar bunu parmaklarinizi yersiniz.bu da benim ikinci denemem ;ben de fena sayilmam hani.ozellikle de beklemeden yendiginde harika bir lezzet.heeey denemeyenler mutlaka deneyin derim.kacirdiginiz lezzeti bir bilseniz..?
cafe biscuitje |
malzemeler:
500gr kuzu karacigeri
1su bardagi un
1cay bardagi sivi yag(kizartmak icin)
1buyuk boy kuru sogan
tuz,karabiber,pul biber,sumak
yapilisi:
cigerimizin uzerinde bulunan cok ince bir zar var,onu siyirip,mumkunse bir gece onceden kanini salmasi icin suda bekletiyoruz.daha sonra kusbasi dogruyoruz ve suyunu iyice suzduruyoruz.gerekirse kagit havlu ile de bu isi gorebilirsiniz.
derin ve buyuk (wok tavasi makbuldur)bir tavaya sivi yagimizi alip kizdiriyoruz ve icine cigerleri atip iyice pisene kadar kizartiyoruz.baska bir yerde soganimizi ince ay seklinde dograyip tuzla ovuyoruz ve yikiyoruzki acisi ciksin .servis tabagina alip sumakla karistiriyoruz.cigerin yaninda servis yapiyoruz.
afiyet olsun arkadaslar.bal seker olsun.
cafe biscuitje |
ciğer yemiyorum ama görüntü çok güzel cnaım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSilhayatında hıc cıger yememıs bırı olarak soyluyorm göruntu cok hos sevenler ıcın enfes bır tafıf ellerıne sağlık canım sevgıler...
YanıtlaSilBende ciğeri hiç yiyemezdim.Faydası çok olduğundan dolayı kendimi zorlayarak alıştırdım.İsteyince oluyormuş:) Arnavut ciğeri de çok severek yediğim bir tat diyebilirim.Ellerine sağlık canım...:)
YanıtlaSilAnnemler hep soylerdi ciyer ye karaciyerin iyi olsun. Bende anlamazim inayin karaciyerinin benim karaciyerime ne faydasi.
YanıtlaSilSanirim benim bilmedigim faydasi coktu. Gerci bu yasima kadar sadece 2-3 kere denedim. Kebab olarak severim, Birde surda gordugum gibi guzel kavrulmus.
Eline saglik canim..
agzim sulandi resmen :) ellerine saglik :)
YanıtlaSilcanim sana mail yazdim, bi ara bakarsin...
ciğeri çok severim çoook. pek güzel olmuş. ellerine sağlık.
YanıtlaSilLeyla'nın Kahve Dükkanı'ndan sevgiler.
Ayy bu var yaa muhteşem bir şey, yanında da meyhane pilavı ve ayrann ohhhhh :D
YanıtlaSilyıllarca ciğerin tadını bilmeden yaşamak ne büyük bir yanlışımmış meğer.arnavut ciğeri denen bu yemek,enfes birşey.hergün olsa hergün yerim..
YanıtlaSilBend eçoks everim canım..
YanıtlaSilBol sağanla nefiss olur.
Ellerine sağlık.
mmm..
YanıtlaSilnefis...
ellerine sağlık canım..
ciğerle aramızda çok güzelbir bağ var nedense:)
çok sewiyorum..
resimler bitirdi beni:)
hayırlı ve bereketli cumalar canısı..
dualarında unutma bizleri de..
gönül dolusu sevgiler...
O kadar uzun süredir, evde ciğer yapmadım ki aklıma getirdiniz. Teşekkürler, sağlıkla kalın
YanıtlaSilAyy nasilda severim arnavut cigerini annem yapardi cok tadini cok özlemisim ellerinize saglik hayirli cumalar sevgiler
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilBayılırım bu lezzete.Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle...
sizin kadar guzel yorumlariniz icin hepinize tesekkur ediyorum.parmaklariniz ve kalbiniz dert gormesin.guzelliklerle dolu gunlere beraberce insallah.
YanıtlaSilBayılırım arnavut ciğerine.. ellerine sağlık çok şahane olmuş ;)
YanıtlaSil