Kayıtlar

Mayıs 29, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

kahvalti davetim

Resim
bugun hele sukur uzun zamandir vermek istedigim kahvalti davetimi gerceklestirdim.akraba ve arkadaslardan olusan davetlilerime kendimce birseyler hazirlamak istedim. onlara layik olmasa da yine emek verdigim cesitlerimi sizlerle de paylasmak istedim.hemen hemen bu kadar kisi bir yildir toplu bir sekilde bir araya gelmemisti.o kadar mutlu oldumki.inaniyorumki onlar da mutlu ayrildilar evimden.neyse gelelim konuklarima sunduklarima.                                    
kahvalti tabagim 
ufugun tarifi :bardak boregi

zeytinyagli sarma
kozlenmis patlican salatasi
davetli sayisi genis oldugu icin 6ad patlican
3ad yesil paprika
3ad kirmizi paprikayi firinimin izgarasinda kozledim.daha sonra kucuk dilimler halinde kestim.icine bir miktar maydanoz,3-4bas yesil sogan da dilimledikten sonra ayri bir derin kapta hazirladigim zeytinyagi,limon tuz ve cok az karabiberden olan  karisimi salatayla bulusturdum.afiyetle yediklerimizdendi.
ilkaycigimin getirdigi cicek okadar  guzeldiki masamizin 9.uyesiyd…

kremali mantar corbasi:

Resim
malzemeler:300gr mantar                          
                 1kucuk boy sogan
                 2corba kasigi un
                 1corba kasigi tereyagi
                  1su bardagi sut.
                 tuz karabiber vs,
hazirlanisi:tencereye yagimizi koyduktan sonra cok ince dogradigimiz soganlarimizi kavurmaya basliyoruz.soganlar yumusamaya yakin mantarlarimizi da bir guzel karistirip agzini kapatip on dakika mantarlarin kisik ayarda demlenmesini bekliyoruz.suyunu cekmis mantarlarla unumuzu topak olmadan cirparak (ben bardakta soguk suyla cirpip daha sonra yavas yavas ilave ediyorum)bulusturuyoruz.unun kokusu degistikten sonra soguk sutumuzu ve ayran kivaminda olacak kadar suyumuzu(yaklasik 1 1/2lt )baharat ve tuzumuzu ekleyip 15 dk kisik ayarda pismeye birakiyoruz.sicak servis yapiyoruz.herkese afiyet olsun.

lazanya(mantarli)

Resim
haftasonuna yakisir guzel bir yemek olan lazanyayi yapmak istedim.esim  mantari cok sevdigi icin bu sefer de mantarli yapmak istedim.ic hazirligini kafama gore yaptim.
500gr mantar(ince dogranmis) 1adet buyuk boy paprika 2dis sarimsak 1 orta boy domates(kabugu soyulup kup dogranmis) tavada sarimsaklari hafif yumusatip uzerine paprika,biraz kavurup mantarlar,daha sonra da domatesleri katip malzeme suyunu verip salana kadar pisiriyoruz baska bir tencerede 2yemek kasigi tereyagi 2yemek kasigi siviyag 1 su bardagi un 1/2litre sut(soguk) 1/2litre su(soguk) 1/2cay kasigi muskaat(hindistan cevizi rendesi) 1tatli kasigi tuz ile beraber besamel sosumuzu hazirliyoruz. tereyagi ve siviyagi tencerede eritip unu ilave  ederek kavuruyoruz. un kokusu gidince suyu ve sutu ekliyoruz.ben su da kullaniyorum.cunku sut tek basina cok agir oluyor.zaten yag da var.bu sebeple su daha da inceltiyor ve hafif oluyor.cirpma aleti ile cirpip sos kivamina gelene kadar pisiriyoruz.icine tuz ve muskaati da atip ocaktan aliyoruz. s…