kremali mantar corbasi:
cafe biscuitje |
1kucuk boy sogan
2corba kasigi un
1corba kasigi tereyagi
1su bardagi sut.
tuz karabiber vs,
hazirlanisi:tencereye yagimizi koyduktan sonra cok ince dogradigimiz soganlarimizi kavurmaya basliyoruz.soganlar yumusamaya yakin mantarlarimizi da bir guzel karistirip agzini kapatip on dakika mantarlarin kisik ayarda demlenmesini bekliyoruz.suyunu cekmis mantarlarla unumuzu topak olmadan cirparak (ben bardakta soguk suyla cirpip daha sonra yavas yavas ilave ediyorum)bulusturuyoruz.unun kokusu degistikten sonra soguk sutumuzu ve ayran kivaminda olacak kadar suyumuzu(yaklasik 1 1/2lt )baharat ve tuzumuzu ekleyip 15 dk kisik ayarda pismeye birakiyoruz.sicak servis yapiyoruz.herkese afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder
yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle