kremali mantar corbasi:

cafe biscuitje
malzemeler:300gr mantar                          
                 1kucuk boy sogan
                 2corba kasigi un
                 1corba kasigi tereyagi
                  1su bardagi sut.
                 tuz karabiber vs,
hazirlanisi:tencereye yagimizi koyduktan sonra cok ince dogradigimiz soganlarimizi kavurmaya basliyoruz.soganlar yumusamaya yakin mantarlarimizi da bir guzel karistirip agzini kapatip on dakika mantarlarin kisik ayarda demlenmesini bekliyoruz.suyunu cekmis mantarlarla unumuzu topak olmadan cirparak (ben bardakta soguk suyla cirpip daha sonra yavas yavas ilave ediyorum)bulusturuyoruz.unun kokusu degistikten sonra soguk sutumuzu ve ayran kivaminda olacak kadar suyumuzu(yaklasik 1 1/2lt )baharat ve tuzumuzu ekleyip 15 dk kisik ayarda pismeye birakiyoruz.sicak servis yapiyoruz.herkese afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EL ACMASI TADINDA NISASTALI UNLU BOREK....

sehriyeli muhallebili citir tatli......

sultani bezelye kizartmasi (misir unlu cevirme)