SU BOREGI
cafe biscuitje |
cafe biscuitje |
selam arkadaslar.
birkac gunluk aradan sonra tekrar beraberiz.bana gore uzun zamandan beri yapmadigim su boregimi cok sukur dun aksam yaptim.
esimin en sevdigi hamur isidir su boregi.inanin yaptigim hicbir hamurlu tuzlu ya da tatliyi su boregi kadar yemez.ama sik da yapmadigim icin ballandira ballandira yer.hani tadina vara vara.
ben suboregini annecigimden gordugum gibi yaparim.zaten herkes ayni sekilde yapiyordur eminim ama ben tavada yaparim.firinda degil.bana gore tava su boregi daha lezzetli olur firina gore.ocagin ustunde yine yavas yavas cevire cevire pisirerek.
cafe biscuitje tarifimize gecelim isterseniz; malzemeler: 3yumurta tuz 1/2su bardagi su alabidigince un 150gr tereyagi 1/2 cay bardagi sivi yag 250gr peynir maydanoz |
cafe biscuitje |
yufkamizdan bir adet alip kaynayan suyun icine atalim.yaklasik 40 saniye yufkayi kepceyle cevire cevire haslayalim.sicak sudan alip soguk suyun icine atalim ve bir guzel sudan arindiralim.daha sonra yagladigimiz tavaya burusturarak yerlestirelim.her yufka icin bunu tekrarliyalim.3yufka+ic harc+2yufka+ic harc+3 yufka
yaptim ben.
yufkalarin her bir katina tereyagli karisimdan gezdiriyoruz.bunu da kesinlikle unutmuyoruz.
guzel annem derki her zaman ;su boregini pisiren ,katlarinin tek tek ayrilmasini saglayan aralarina koyulan tereyagidir.
yufkalari tavaya dosedikten sonra kisik ateste her tarafini esit kizartarak cevire cevire pisiriyoruz.sonra da benim esim gibi sabah kahvaltisinda afiyetle yiyoruz.sevgilerimle herkese mutlu umut dolu gunler temenni ediyorum.
cafe biscuitje |
cafe biscuitje |
cafe biscuitje |
cafe biscuitje |
cafe biscuitje |
sana katılıyorum canım.su böreğinin aslı zaten tavada yapılandır.annemde büyük tepsi tavalarda yapar ocağın üstünde pişirir.leellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilEline saglik canim harika gozukuyor kolay kolay su boreyini sevmem cunku bazilarinin hamuru cok oluyor. Ama bu cok guzel gozukuyor hamur gibi olmadigi belli. Acaba firinda degil tavada yapdiginiz icinmi?
YanıtlaSilSevgiler canim..
merhabalar mutfak dili yorumun icin yuregine saglik.ben firinda yapilan su boregini her zaman kuru ve tatsiz buluyorum.bir de tarifte de anlattim su boregini pisiren katlarini gosteren her kata surulen tereyagidir.herhalde bu yuzden hamur olmuyor tavada olanlar da.sevgilerimi gonderiyorum yad ellere.
YanıtlaSilsevdacigim senin de agzinin tadini bildigin belli.gonlune saglik.opuyorum.
YanıtlaSilBenim de ennnnn sebdiğim börektir su böreği :)
YanıtlaSilGerçeğini 2 defa yapabildim sadece:) Yalancı bir tarifim var onla idare ediyorum genelde:)
Ama bu senin börek 10 numara bişey olmuş :)
Ellerine sağlık canım..
Şifa olsun..
cnm ellerine sağlık ne güzel kızarmış..bana su böreği hep zahmetli gibi gelmiştir onun için hiç denemedim:))
YanıtlaSilEllerine,emeğine sağlık gerçekten nefis görünüyor.Benim bildiğimde ocakta pişeni yani annemler bu şekilde pişiriyor.Sevgilerimle
YanıtlaSilNasıl da güzel gözüküyor. En zahmetli işi yapmışsınız :) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSize ne yazsam az, su böreği müthiş zahmetli.Elinize kolunuza sağlık
YanıtlaSilsevgili zeliha senden bu yorumu duymak cok guzel.sagol.
YanıtlaSilcanim cekti pisirdim guzel yorumun icin tesekkurler.
baharatin kizi iyiki geldin sagol.
elifin defterinden;
ihlamurcum sizin de gonlunuze saglik.
guzel yorumlariniz icin sagolun.sevgilerimle.
Harika görünüyor canım yaa..:)
YanıtlaSilGece yarısı delirttin beni buralarda..
Ellerine sağlıkkkkk
Ben bu kadar marifetli olamam canım yaaa...Böyle bakmakla kalakalırım işte:(Ellerine sağlık..
YanıtlaSilbende ögrenecegim bunu daha dogrusu ögrenmeliyimm severim su böregini :)
YanıtlaSilellerne sagli.... sagol canim insallahh :))
sevgilerr
melihacigim,limon cicekleri,petrol mavi sevilmezmi guzel yorumunuz icin sagolun,daim paylasimlara.
YanıtlaSilben buna bayılırım bizde çok yaparız görüntüde süper elinize sağlık:):):)
YanıtlaSilaçkenn görmiyeydim bu sahneyi iyiydi.;)
YanıtlaSilellerine sağlıkk hamarat ülkü gelinim..:)
öpüldünnn,sarıldınn bilesin..
:)