firinda etli patlican
cafe biscuitje |
neyse ben uzatmadan tarifimi paylasayim.
malzemeler:
500gr dana eti(buyuk kusbasi halinde dogranmis)
3ad patlican(kup dogranip kizartilmis
4-5 ad carliston biber(ince dogranip kizartilmis)
1corba kasigi salca
6-7 dis sarimsak
2bardak su
1domates
5-6 dal maydanoz
tuzkarabiber pul biber
yapilisi:
etimizi biraz sivi yag koydugumuz tavada sarimsaklarla beraber her tarafi kizarana kadar pisiriyoruz.daha sonra salcamizi ve suyumuzuda katip once fazla daha sonra kisik ayarda agzi kapali sekilde etler yumusayana kadar pisiriyoruz.
cafe biscuitje |
kizarttigimiz patlicanlari firin kabina alip ortasini havuz biciminde aciyoruz.pisen etlerimizi suyuyla birlikte bu acikliga koyuyoruz.kizarmis biberlerimizi ve ay seklindeki domateslerimizide dizip maydanozlarla susluyoruz.220°firinda domatesler kizarana kadar pisiriyoruz.
cafe biscuitje |
cafe biscuitjje |
Bir patlıcansever olarak bayıldım diyebilirim..
YanıtlaSilGörüntüsünden belli ne kadar şahane bir lezzet olduğu..
Ellerine sağlık canım..
Rabbim ağzımızın tadını hiç bozmasın..
Zor durumdaki kardeşlerimize yardım etsin..
Sağlıklı,huzurlu,güzel haberler alacağımız haftalar diliyorum..
begendigine sevindim.insallah gelen haberler umut dolu olur.selametle.
YanıtlaSilOff en sevdiğim yemek.O ayran ve pilav vardı ya.1 tabak da bundan istiyorum:)
YanıtlaSilSevgiler...