firinda etli patlican

cafe biscuitje
patlicani cok sevdigimizi soylemismiydim bilmiyorum ama gercekten abartisiz;patlicanin her turlu yemegini yerim.hayir demem.ne kadar sansliyimki esim de bu konu da bana benziyor.
neyse ben uzatmadan tarifimi paylasayim.
malzemeler:
500gr  dana eti(buyuk kusbasi halinde dogranmis)
3ad patlican(kup dogranip  kizartilmis
4-5 ad carliston biber(ince dogranip kizartilmis)
1corba kasigi salca
6-7 dis sarimsak
2bardak su
1domates
5-6 dal maydanoz
tuzkarabiber pul biber
yapilisi:
etimizi biraz sivi yag koydugumuz tavada sarimsaklarla beraber her tarafi kizarana kadar pisiriyoruz.daha sonra salcamizi ve suyumuzuda katip once fazla daha sonra kisik ayarda agzi kapali sekilde etler yumusayana kadar pisiriyoruz.
    

cafe biscuitje

kizarttigimiz patlicanlari firin kabina alip ortasini havuz biciminde aciyoruz.pisen etlerimizi suyuyla birlikte bu acikliga koyuyoruz.kizarmis biberlerimizi ve ay seklindeki domateslerimizide dizip maydanozlarla susluyoruz.220°firinda domatesler kizarana kadar pisiriyoruz.

cafe biscuitje
 afiyet olsun.begeneceginizi umuyorum.

cafe biscuitjje






Yorumlar

  1. Bir patlıcansever olarak bayıldım diyebilirim..
    Görüntüsünden belli ne kadar şahane bir lezzet olduğu..
    Ellerine sağlık canım..
    Rabbim ağzımızın tadını hiç bozmasın..
    Zor durumdaki kardeşlerimize yardım etsin..
    Sağlıklı,huzurlu,güzel haberler alacağımız haftalar diliyorum..

    YanıtlaSil
  2. begendigine sevindim.insallah gelen haberler umut dolu olur.selametle.

    YanıtlaSil
  3. Off en sevdiğim yemek.O ayran ve pilav vardı ya.1 tabak da bundan istiyorum:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

Bu blogdaki popüler yayınlar

sehriyeli muhallebili citir tatli......

yalanci incir uyutmasi

peynirli witloof(hindiba veya andiv)