26 Ekim 2011 Çarşamba

macar sarmasi



cafe  biscuitje

cafe biscuitje





cafe biscuitje
turkiye'de via portda ismini unuttum bir restorantta bilmedigim,hic bir fikrimin de olmadigi MACAR SARMASI yedim.yedikten sonra da macarlari cok sevdim.saka saka macar sarmasi demek istemistim.inanin okadar lezzetliydi ki bunu ben bir daha yemek isterim dedim kendi kendime.baktim nasil yapilmis;krepe sarilmis,icinde en onemlisi cooook guzel pismis kuzu eti vardi zannimca,misir vardi,,havuc,mantar onemli olan bunlardi.gerisini halledebilirdim.keza oyle de oldu.cok  da guzel oldu.ben begendim sizler de begenirsiniz insallah.restauranta da tesekkurler ama inanin adini unuttum.K ile basliyordu.okadar.
malzemeler:
300gr.kusbasi et(ben dana eti kullandim)
1su bardagi mantar
1su bardagi bezelye(istege bagli)
1/2su bardagi misir konservesi
1corba kasigi salca
1/2kirmizi paprika(dolmabiber)
1ad rendelenmis havuc(ama ben unuttum)
blok kasar peyniri
2corba kasigi tereyagi
2dis sarimsak
krep icin:
2su bardagi sut
1/2su bardagi sivi yag
8yemek kasigi un
1cay kasigi tuz
yapilisi:
once krebin butun malzemelerini cirpin.ve tavanizda ne ince ne de kalin krepler elde edin
daha sonra etinizi ayri bir yerde yumusayana kadar haslayin(ben duduklu kullandim).tencereye yaginizi koyun sarimsaklari dograyin kavurun ,etimizi ekleyip biraz kavrulduktan sonra salcamizi sonra da butun malzemeleri  ekleyip bir guzel karistirin.yarim cay bardagi su koyup agzi kapali pisirmeye devam edin.ocagin altini kapatin ve krebin icini malzemeyle doldurup kenarlardan katlayarak sarin.uzerine kasar peynirlerini yerlestirip istediginiz seyle susleyin.ben biraz kekik serptim.
180°firinda kasarlar eriyene kadar firinlayin.sicak servis yapin.afiyet olsun.

1 yorum :

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...