macar sarmasi
cafe biscuitje |
cafe biscuitje |
cafe biscuitje |
malzemeler:
300gr.kusbasi et(ben dana eti kullandim)
1su bardagi mantar
1su bardagi bezelye(istege bagli)
1/2su bardagi misir konservesi
1corba kasigi salca
1/2kirmizi paprika(dolmabiber)
1ad rendelenmis havuc(ama ben unuttum)
blok kasar peyniri
2corba kasigi tereyagi
2dis sarimsak
krep icin:
2su bardagi sut
1/2su bardagi sivi yag
8yemek kasigi un
1cay kasigi tuz
yapilisi:
once krebin butun malzemelerini cirpin.ve tavanizda ne ince ne de kalin krepler elde edin
daha sonra etinizi ayri bir yerde yumusayana kadar haslayin(ben duduklu kullandim).tencereye yaginizi koyun sarimsaklari dograyin kavurun ,etimizi ekleyip biraz kavrulduktan sonra salcamizi sonra da butun malzemeleri ekleyip bir guzel karistirin.yarim cay bardagi su koyup agzi kapali pisirmeye devam edin.ocagin altini kapatin ve krebin icini malzemeyle doldurup kenarlardan katlayarak sarin.uzerine kasar peynirlerini yerlestirip istediginiz seyle susleyin.ben biraz kekik serptim.
180°firinda kasarlar eriyene kadar firinlayin.sicak servis yapin.afiyet olsun.
Bunu kesin denemeliyim ülküüü! :)
YanıtlaSil