21 Ekim 2013 Pazartesi

TAJINE FAJITA

yeni bir hafta ,yeni baslangiclar ve yeni bir gun daha....mutlu ve saglikli haftalar diliyorum efendim.yine geldim cok sukur....bu defa kurban bayramina ozgu bir tarifle insallah.
hani burada kurban kesemedigimiz zaman evimize et girmiyor degil ya;kesmis gibi adetlerimizi surduruyoruz.
simdi soruyorsunuzdur niye kesilmiyor orda diye.kesiliyor ama biraz mesakkatli tabiki,tr'deki gibi rahat kesim yerleri yok.bir de et yemeye muhtac baska ulkelerde o kadar muhtac sahibi varki.....iste bu sebeple oralarda kesilmesi bizi daha memnun ediyor...Allah cumlemizin kurbanlarini kabul eylesin. 

MALZEMELER:
750gr bifteklik et
2ad kirmizi paprika 
2ad yesil paprika
2ad kuru sogan
4-5 dis sarimsak
sivi yag
tuz,karabiber,pulbiber,kekik,kimyon
1cay bardagi yogurt suyu



YAPILISI:
etlerimizi once bir guzel julyen ama kalin tabiki dogruyoruz.ve rendelenmis sarimsak,biraz sivi yag,yogurt suyu,tuz haric butun baharatlardan istenilen kadar katip marine ediyoruz.ve en az 2saat dinlendiriyoruz.bir gece daha iyi olur.(ben sadece yogurt suyuyla bir gece ,baharatlarla da 2 saat marine ettim).
ben tajine kabinda yaptim sizler wok tavada yapabilirsiniz,wok yoksa derin bir tava yada dokum tavada da olabilir.once biraz yagda julyen soganlari kavurdum,daha sonra yine julyen uzunlamasina dogradigim paprikalari da icine katip kavurmaya devam ettim.paprikalar diriyken etimide atip karistira karistira pisirdim.orta ateste pisen fajitaya sonuna dogru tuz attim.etler pisince sicak olarak servis yaptim.ve de basit ve enfes bir lezzet oldu;siddetle tavsiye ediyorum.afiyetle....
sevgiyle kalin insallah....

1 yorum :

  1. Mımm nefis olmuş arkadaşım,ellerine sağlık..Bayılırım fajitaya..Oyun içinde çok teşekkürler..sevgiler..

    YanıtlaSil

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...