21 Ekim 2011 Cuma

kara lahana pirinclisi(dible)karadeniz yoresi

cafe biscuitje

cafe biscuitje

cafe biscuitje
malzemeler:
1kg lahana
1su bardagi pirinc
1ad kuru sogan
1/2cay bardagi sivi yag
tuz 
pul biber
icyag(istege bagli)
yapilisi:
kara lahanalarimizi bir guzel yikayip cok ince bir sekilde dogruyoruz.buyukce bir tencerenin icine yarisina kadar su doldurup kaynatiyoruz.su kaynamaya baslayinca dogradigimiz lahanalari tencereye alip yaklasik 5-10dakika arasi hasliyoruz.tabiki lahanalarla beraber tuz da atiyoruzki yesilligin rengi bozulmasin.daha sonra yikanmis pirincleri de katip pirincler uzamaya baslayincaya kadar pisirmeye devam ediyoruz.bu esnada soganlarimizi da yemeklik dograyip hazirliyoruz.tenceremizi ocaktan alip makarna suzdurur gibi suzduruyoruz.soganlari bosalan tencerenin dibine koyup uzerine suzdugumuz lahanayi aktarip kisik ateste soganlarin kokusunu alincaya kadar bekletiyoruz.baska bir tavada 1/2cay bardagi sivi yagi,pul biberi ve de istege gore icyagi eritiyoruz.biraz yagin rengi degisecek.sogan kokusunu aldigimiz anda yagimizi lahananin ustune gezdiriyoruz.karistirmadan ocagin altini kapatiyoruz.servis yapmadan once karistirip sicak olarak ikram ediyoruz.afiyetle....
gercekten cok lezzetli bir yemek.memlekete gittigimizde doyamadigimiz lezzetlerden sadece bir tanesi.denemeye deger.

1 yorum :

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...