21 Kasım 2011 Pazartesi

bugdayli un corbasi



cafe biscuitje

bugun un corbasi cekti canim sooooyle sicak sicak ve de sarimsakli olunca yemeye doyum olmaz ya.iste ben de esim de cok sevdigi icin bu corbayi yapayim dedim.dolaptan unu alirken azaldigini fark ettigim bugday paketi takildi gozume;olurmu olmaz mi derken neden olmasin dedim ve corbami bugdayli un corbasi yaptim.bilmiyorum daha once duymadim yapan varsa ama gercekten cok lezzetli oluyor.denemesi bedava.
malzemeler:
2yemek kasigi tereyag
2,5yemek kasigi un
3 dis sarimsak
1su bardagi bugday(siz once biraz haslayin.cunku benim aldigim bugday kolay pisiyor)
tuz,pul biber,
yaklasik 2lt et suyu(ben 1et bulyon kullandim)
yapilisi:
tencerede unu tereyaginda(yarim kasigini ayirinki pulbiberle uzerine yag yakalim) bir guzel kavuruyoruz.kokusu bir guzel ciksin.daha sonra bugdaylari ekleyip onu da az kavurup sicak et suyumuzu ilave edelim.corba kaynamaya basladiktan sora ezilmis sarimsaklari atalim icine.kisik ateste 15dk daha pisirip atesten almadan kalan tereyagi ve pul biberi kucuk bir tavada kizdirip corbanin ustune dokelim.ve ocaktan alalim.sicak servis.afiyetolsun.

4 yorum :

  1. Kayınvalidemin vazgeçilmez çorbası çok sever kış aylarında özellikle grip olunduğunda çok işe yarıyor sarımsaklı olduğu için..ellerine sağlık canım nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
  2. hiç denemedim...ilk fırsatta inşallah... ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. hosgeldin necla evime bloguma ben de sana geleyim nice paylasimlara insallah.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Hiç yapamadım bu çorbadan ama kesinlikle denemeyi isterim..
    Ellerine sğalık canım..
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...