bugdayli un corbasi
![]() |
cafe biscuitje |
malzemeler:
2yemek kasigi tereyag
2,5yemek kasigi un
3 dis sarimsak
1su bardagi bugday(siz once biraz haslayin.cunku benim aldigim bugday kolay pisiyor)
tuz,pul biber,
yaklasik 2lt et suyu(ben 1et bulyon kullandim)
yapilisi:
tencerede unu tereyaginda(yarim kasigini ayirinki pulbiberle uzerine yag yakalim) bir guzel kavuruyoruz.kokusu bir guzel ciksin.daha sonra bugdaylari ekleyip onu da az kavurup sicak et suyumuzu ilave edelim.corba kaynamaya basladiktan sora ezilmis sarimsaklari atalim icine.kisik ateste 15dk daha pisirip atesten almadan kalan tereyagi ve pul biberi kucuk bir tavada kizdirip corbanin ustune dokelim.ve ocaktan alalim.sicak servis.afiyetolsun.
Kayınvalidemin vazgeçilmez çorbası çok sever kış aylarında özellikle grip olunduğunda çok işe yarıyor sarımsaklı olduğu için..ellerine sağlık canım nefis görünüyor:)
YanıtlaSilhiç denemedim...ilk fırsatta inşallah... ellerine sağlık
YanıtlaSilhosgeldin necla evime bloguma ben de sana geleyim nice paylasimlara insallah.sevgiler.
YanıtlaSilHiç yapamadım bu çorbadan ama kesinlikle denemeyi isterim..
YanıtlaSilEllerine sğalık canım..
Nefiss görünüyor.