hamsi pilavi

hayirli sabahlar herkese.guzel ama biraz serin bir gune merhaba demek uzereyiz.okul oldugu sabahlar gun agarmadan kalkiyoruz.bizim cucukler okulluya neyapalim. giyindir, kusandir ,yedir, icir ve gonder.hergunum boyle bir tempoda geciyor.ama zevkli tabiki; onlarin buyudugunu goruyorum hergecen gun biraz daha.canlarim.cok seviyorum onlari.iyiki yapmisim.
neysee gellelim konumuza. esim o kadar guzel ve taze hamsi baliklari almiski soylemesi ayip inanin dayanamadim canim hamsi pilavi istedi.(duyan da beni aseriyor zanneder ne yaptiysam canim cekip yapiyorum ya)kendisi genelde tavasini sever de.ama onu da hallettim hamsi tavasini yaptim yedirdim simdi sira bende.hakkim degilmi yani?

cafe biscuitje
iste ne diyordum caaaaanim annem kadar guzel olmasa da benim de elimden geliyor.onun guzel ellerinden opuyorum ben ne biliyorsam ondan ogrendim.seni cooook ama cooook seviyorum annem.cok ozledim seni..az kaldi az.temmuza ne kaldiki.bu hamsi pilavini da yaparken hiiic aklimdan cikmadin.cok cinlattim kulaklarini canim benim.
cafebiscuitje
gelelim tarifimize.
malzemeler:
750gr hamsi kilciklari temizlenmis
1,5 su bardagi pirinc
2buyuk boy sogan
1/2 demet maydanoz
tuz,karabiber,dereotu tozu,nane,pul biber...
1/2cay bardagi sivi yag
yapilisi:
hamsileri temizledik,kilciklarini cikardik,hafif tuzladik ve bir kenarda beklemeye aldik.pilavimiz icin pirincleri yikadik,tencerede sivi yagimizla ince ince dogradigimiz soganlari kavurduk,icine yine dogradigimiz maydanozlari attik karistirdik,pirincleri de koyduktan sonra bir guzel kavurmaya devam ettik; baharatlari ve tuzu(aman dikkat hamsiler de tuzlu ona gore)ekledik;sicak suyumuzu da koyduktan sonra altini kisik ayarda pilav gibi pisirdik.(burada dikkat edilmesi gereken en onemli konu pilavdaki kadar degil ondan daha az su koyup pilavi biraz diri birakmak;cunku firinda da pisecek.)
pilavimizi ilimaya birakirken yapacagimiz kalibi tereyag ile yagladik,ve hamsileri kuculunce incelecegini dusunerek sik bir sekilde kalibin altina ve kenarlarina dosedik.harcimizin yarisini hamsilerin uzerine dokup hafif bastirarak duzelttik bu arayada hamsi dizdik tek sira.daha sonra kalan harci da dokup kenardaki hamsilerle harcin ustunu kapattik.geriye hamsiniz kalmissa onlarida uzerine guzelce dizdik.ve isitilmis 210°firinda hamsiler kizarana kadar pisirdik.sicak servis ile birlikte afiyetle yedik.
cafebiscuitje

cafebiscuitje

cafebiscuitje



cafebiscuitje

Yorumlar

  1. vaaay,harıka gorunuyor canım ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. Şimdiye kadar gördüğüm en şahane hamsili pilav :)
    Ellerine sağlık canım,hakikaten enfes ötesi gözüküyor..
    Afiyetle..

    YanıtlaSil
  3. görüntü harika canım.nasılda güzel görünüyor.tablo gibi.elerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Şu anda ağzımın usyu aktı..
    Nasıls everim anlatamam,öylde güzel görünüyorkii offf..
    Ellerine sağlık canıııııım

    YanıtlaSil
  5. Ülkü ablacım gerçekten çok lezzetli görünüyor sunum şahane her zamanki gibi harikasın.Elinden gelmeyecek hiç bir şey yok maşallah.ellerine sağlık.öpüyorum

    YanıtlaSil
  6. Sunum harika olmuş ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  7. Karadenizlilere gelin olduktan sonra ne cok hamsi yedim anlatamam...ellerine saglık...ayrıca mısır ekmeğinede bayıldım...eşimde yogurtla yemeği cok seviyor..

    YanıtlaSil
  8. cnm ya ne güzel olmuş çok şık bi görüntü eşim ne zamandır yap diyordu bende bunu deneyebilirim:)

    YanıtlaSil
  9. Masallah ne kadar ugrasmisin.Birde ben seve bilsem bu hamsiyi.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Canim benim daha detayli yazamadim. Ben karadenizli geliniyim ama bir turlu karadeniz yemeklerini sevemedim/ Yani hamis yiyemiyorum. Her kes bayilir tadina . Sadece bri kere denedim bir turlu sevemedim. Balik sevmiyor degilim ama hamsi niye sevmedim bilmiyorum.
    Iyi gunler canim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. canim çekti simdi ;) markette temizlenmis, ama dondurulmus bir sekilde de satiliyo, öyle alip denesem mi diye düsünüyorum..
    Ellerine saglik canim, sunumun harika çok da güzel anlatmissin :)

    YanıtlaSil
  12. hepinize degerli yorumlarinizdan oturu coook tesekkur ediyorum.yureginize saglik sizlerin de.
    mavicigim aynen ben de dondurulmus hamsiden yaptim ama taze donduruldugu belliydi.sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

Bu blogdaki popüler yayınlar

sehriyeli muhallebili citir tatli......

yalanci incir uyutmasi

peynirli witloof(hindiba veya andiv)