1 Aralık 2011 Perşembe

kiraz tuzlusu kavurmasi(yoresel)


kirazlar yikanir,saplari cikarilir.bidonlara koyulup bolca tuzlanir.buna da kiraz tuzlusu denir.
cafe biscuitje
yazin esim  ben turkiyede iken kasalarca alip canim yuksel ablama bunlari tuzlattirmis.simdi yeme zamani geldi.yoresel yani giresun yoresine ait bir aperatif yemek diyelim.normalde kara yemis(taflan) ile yapilir.ama olmayinca bizim gibiler kiraz tuzluyor.

kirazlari yiyecegimiz kadar bidondan cikarip bir gece oncesinden cekirdekleri cikarip suya koyuyoruz.iyice tuzunun cikmasini bekliyoruz.daha sonra da suyunu guzelce elimizle sikiyoruz.ne kadar istersek tavamiza soganlarimizi dogruyoruz.yeteri kadar sivi yag katip kavuruyoruz.soganlar renk vermeye yakin kirazlarimizi katip suyu cekene kadar soganla beraber kavuruyoruz.bilenler bilmeyenlere anlatsin ama gercekten cok lezzetli oluyor.bazilarinizi duyar gibiyim *ayy kirazin tuzlusu nasil lezzetli olur? diye*ama inanin oluyor.saglicakla.

2 yorum :

  1. :))) Ayyy kirazin tuzlusu mu olur diye dusunuyodum bende :)))
    tadini tahmin edemiyorum, iyiki bu bloglar var, neler ogreniyorum neler..
    Hayirli gunler canim :)

    YanıtlaSil
  2. Ben 2 sene Giresun'da kaldım ama kiraz tuzlamasına bir türlü alışamadım. Taflan bana göre çok daha lezzetli oluyor. Ama eminim sizinki güzel olmuştur,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...