kiraz tuzlusu kavurmasi(yoresel)
cafe biscuitje |
kirazlari yiyecegimiz kadar bidondan cikarip bir gece oncesinden cekirdekleri cikarip suya koyuyoruz.iyice tuzunun cikmasini bekliyoruz.daha sonra da suyunu guzelce elimizle sikiyoruz.ne kadar istersek tavamiza soganlarimizi dogruyoruz.yeteri kadar sivi yag katip kavuruyoruz.soganlar renk vermeye yakin kirazlarimizi katip suyu cekene kadar soganla beraber kavuruyoruz.bilenler bilmeyenlere anlatsin ama gercekten cok lezzetli oluyor.bazilarinizi duyar gibiyim *ayy kirazin tuzlusu nasil lezzetli olur? diye*ama inanin oluyor.saglicakla.
:))) Ayyy kirazin tuzlusu mu olur diye dusunuyodum bende :)))
YanıtlaSiltadini tahmin edemiyorum, iyiki bu bloglar var, neler ogreniyorum neler..
Hayirli gunler canim :)
Ben 2 sene Giresun'da kaldım ama kiraz tuzlamasına bir türlü alışamadım. Taflan bana göre çok daha lezzetli oluyor. Ama eminim sizinki güzel olmuştur,ellerinize sağlık.
YanıtlaSil