7 Ekim 2011 Cuma

kral corba(koning soep)


cafe biscuitje


cafe biscuitje


bugun belcikalilarin cok sevdigi kral corbasi yaptim.gercekten de lezzetli bir corba.mutlaka deneyin.ben1-2sene once ilkaydan almistim tarifini.yaptigimda esim ve cocuklarim da cok begenmislerdi.bana gore kremali tavuk corbasina benziyor ama asil malzemelerde gercek sebze suyu kullaniliyormus.yani belcikalilar taze sebze suyu hazirlayip bu suyla yapiyorlarmis.bizimki zamandan tasarruf.biz de sebze bulyon kullanacagiz.yani tarifi az da olsa degistiriyoruz.
malzemeler:
1tavuk gogsu(haslanip kucuk parcalanmis)
2corba kasigi un
2corba kasigi tereyagi
250ml sut
1,5litre su(koyuluguna gore artabilir)
1ya da2ad sebze bulyon
tuz karabiber
suslemek icin krema
yapilisi:
tereyagini tencerede eritip unu kavuruyoruz.unun kokusu gitsin.daha sonra soguk sut ve varsa tavugunda suyuyla beraber butun suyu karistirarak topak kalmayacak sekilde cirpiyoruz.tavuklari ve bulyonlari ve tuz karabiberi de atip kaynamaya birakiyoruz.(kisik atesteyarimsaat)sicak ve uzerine kremayla servis yapiyoruz.afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...