2 Ekim 2011 Pazar

dible ya da pirincli(karadeniz yoresi)



cafe biscuitje


































bizim memleketin mutfagi zengin cok sukur.memleketimin her yoresi zengin.biz de bu nimetlerden faydalanmaya calisiyoruz iste elimizden geldigince.
bugun menumun elemeanlarindan biri de dibleg.o kadar basit o kadar da lezzetli.mutlaka deneyin tavsiye ediyorum.bu diblegin bir cekmesi birde suzmesi oluyor.ben bu sefer cekmesinin tarifini verecegim.
malzemeler:
1kg taze fasulye
1su bardagi pirinc
1buyuk boy sogan
1/2cay bardagi sivi yag
1cay bardagi su
tuz pul biber
icyag(biz kullaniyoruz ama olmasa da olur)
yapilisi:
fasulyeler bir guzel yikandiktan sonra resimde de goruldugu gibi ince ince dogranir.derin degil ama yayvan bir tencereye fasulyeler konduktan sonra ortasi acilir.sogan kusbasi halinde buraya dogranir.yikanan pirincte soganin uzerine yerlestirilip aciklik fasulyelerle ortulur.tuz ve su ilave edilip agzi kapatilir.once kaynayana kadar fazla ayarda daha sonra kisik ayarda yemegimiz pismeye birakilir.baska bir tavada yag ve pul biber (bilene icyag)kizdirilir.pirincler uzamaya(aman fazla pisirmeyin) baslayip suyunu cekmeye basladigini anladiginiz  anda kizgin yagi ustune gezdirip karistira karistira yagin karismasini sagliyoruz ve yemegimiz hazir afiyet olsun.et,tavuk ve baligin yaninda pilav gibi servis yapabilirsiniz.(suyu tam cekmeli bu arada isterseniz karistirirken altini fazla ayara alin ben oyle yapiyorum.daha cabuk cekiyor suyunu)

1 yorum :

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...