ANANASLI MUHALLEBI

Selamlar tüm blog camiası ve de izleyenlerim.
Biraz geç de olsa geldim işte  tatlı bir tarifle....
Bugün davet masamın son ikramı ANANASLI Muhallabiydi.pratik ve de lezzetli bir tatlı oldu .sizlerin de deneyip tatmanız açısından hemen paylaşmak istedim.
MALZEMELER:
1lt sut
1 su bardağı toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 pk vanilya şekeri

Kuplara göre ananas dilimleri(ben konserve kullandım)
Kek parçaları
Islatmak için ananasin suyu
YAPILISI:
Tencereye sütü ve şekeri koyun ve ateşe bırakın.sütten 1 bardak soğukken ayırın ve nişastayı bu sütle çırpıp kaynayan karışıma bağlayın.bu işlemi yaparken diğer tarafta kuplarınıza önce ananas suyuyla islatilmis Kek parçalarını daha sonra ananas dilimlerini de koyup vanilya şekeri ni de eklediğiniz pişen muhallebiyi de kupların üzerlerine paylaştırin.
Soğuyan muhallebi nin uzerini isteğinize göre süsleyin ve servis yapın.afiyet olsuuuun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EL ACMASI TADINDA NISASTALI UNLU BOREK....

sehriyeli muhallebili citir tatli......

sultani bezelye kizartmasi (misir unlu cevirme)