Kayıtlar

susamli tavuk

Resim
canlarim selamlar herkese bu guzel cuma gecesinden. herkese hayirli cumalar mutlu bir hafta sonu diliyorum. bugun taze taze sizlerle de hemen paylasmak istedigim bir tarif var.belki cogunuz duydunuz ama ben duymus olsam da daha yeni uyguladim. elimde 4 ad tavuk budu bacagi vardi.cucuklere de lezzetli bir sey olsun diye boyle birsey yaptim. kuzen emrede bizdeydi ve cok begendi inanin.cucuklere begendirmek kolay degil oyle. neyse kisa bir anlatimla baglayalim tarifi. butlarimi derin bir kapta once yag ve tuz karisimindan gecirdim daha sonra da susama buladim ama ben fazla susam kullanmadim.siz kendi zevkinize  gore az veya cok kullanabilirsiniz. ve yagli kagit koydugum firin tepsisine bir guzel yerlestirip 220°isitilmis firinda ust katinda kizarana kadar pisirdim.afiyetle cucuklerle de yedik. alin size eskimis de olsa guncellenmis bir fikir.... sevgiyle kalin;selam ve dua ile....

Tabletteki Hürriyet değil, tablete özel Hürriyet

Resim
  Hürriyet, Türkiye’nin en çok okunan gazete uygulaması Hürriyet E-Gazete’den sonra Hürriyet Tablet uygulamasını da hayata geçirdi. “Tabletteki Hürriyet değil, tablete özel Hürriyet” sloganıyla tanıtılan ve Apple Store’da 1 numaraya yerleşen bu yeni uygulama kullanıcılar tarafından oldukça beğeniliyor. 2011 yılının Mart ayında hayata geçirilen Hürriyet E-gazete uygulaması bugün, Türkiye’nin en çok okunan tablet gazetesi olmayı başarmış durumda. Toplamda ücret ödeyen abone sayısı 16 bine ulaşarak, ücretsiz rakiplerinin ulaştığı rakamları geride bırakırken; Hürriyet okurları, E-Gazete uygulamasını günlük 50 bin, haftalık 350 bin kez ziyaret ediyor. Tablet okurunun beklentisinin farklılaşması ve ilgi alanlarının değişmesiyle, okurlar artık okuduğu haberin videosunu da izlemek, farklı spor dalları hakkında analizler okumak, dünyadan ilginç fotoğraflar görmek, içeriği 'parmağının ucunda' hissetmek istiyor. Hürriyet Tablet uygulaması tam da bu beklenti ve ihtiyacı karşılamay...

Tajine Balletjes(toplari)

Resim
ben geldiiiim;herkese gec de olsa hayirli cumalar diliyorum.rabbim cumlemizi kotuluklerden korusun ve dualarimizi kabul etsin... uzun zaman oldu yine .ha geldim ha gelecem derken su zaman geldi catti.inanin arsivdeki tarifler de aldi basini gitti aslinda. arsivdekiler bekleye dursun;ben bugun tajine toplari yaptim.kiremitte kofte misali;oyle kafadan karma cakma bir kiremitte kofte sayilir iste.ama tajinede olunca adi da degisir tabi.bir de kofteler top topsa.cucukler balletjes balletjes diye inleyince kacinilmaz son oldu. neyse tarifime geceyim ben; malzemeler: kofteler icin: 500gr kiyma 3 dilim ekmek ici 1ad. rende sogan 3dis sarimsak 1yumurta tuz,karabiber,nane, sos icin: 2yemek kasigi salca 2dis sarimsak bol nane kekik 1/2 cay bardagi su - 2ad patlican 6-7ad yesil biber - sivi yag yapilisi: once koftelerimizin malzemelerini karistirip top seklini verip buzdolabinda dinlenmeye birakiyoruz.(ben kofteyi buzdolabinda biraz b...

GUL'DEN COREKLER....

Resim
herkese mutlu musmutlu haftalar diliyorum....gunaydinlar da pesinden... gecenlerde yine boyle nette gezinirken bu coreklere rastladim.hirvatcaydi turkceye cevirdim(google amcam sagolsun;bir kac fireyle tamamliyoruz cevirileri sayesinde) cok da begendim anlatim tarzini kadinin,gercekten ellerine saglik olsun onun da.... neyse gecelim tarife; bu defa tarife sadik kaldim tam anlamiyla,sadece eklemem var bir yada iki tane. malzemeler: 250ml ilik sut 2 ad yumurta 2corba kasigi seker 1cay kasigi tuz 3corba kasigi sivi yag 1kup yas maya(42gr) aldigi kadar un(400-500gr) ici icin: 100gr findik veya ceviz ici 40gr seker 40ml sut (ben biraz da badem unu ekledim) herhangi bir marmelat uzeri icin: yumurta sarisi 1corba kasigi sut yapilisi: mayayi ufalayip kucuk bir kapta seker,1cay kasigi un ve sut ile beraber mayalanmaya birakiyoruz,biraz kabarsin.derin bir kaba 2yumurta,2 corba kasigi seker,sivi yag ve tuz ekleyip cirpin ve mayamizi ekley...

NASI GORENGLI BASMATI PILAVI

Resim
guzel bir cumartesinden herkese kocaman bir selam. bugun de bir endonezya kulturu ile karsinizdayim. nasi goreng  bir sebze karisimi,ancak baharatlari ona apayri otantik bir lezzet katiyor. nasi gorengi knorr'un hazir paketinden kullaniyorum,cok da memnunum. cogunlukla zeytinyagli sarmada cok hosuma gidiyor.eger turkiyede de varsa kesinlikle deneyin derim... aslinda tavuk yada et ile yapiliyor ama ben kullanmadim.isterseniz kucuk kusbasi et ya da tavuk da ekleyebilirsiniz. nasilmi yaptim pilavimi. ilk once nasigoreng paketini derin bir kapta 1su bardagi ilik su ile islattim.daha sonra basmati pirinc ile normal pilav yapar gibi pilavimi yapmaya basladim.pirinci yagda kavurduktan sonra nasi goreng karisimini ekleyip daha sonrada suyumu ekledim ve pisirdim.afiyetle....

KIYIR TUZLU KURABIYE

Resim
selamlar arkadaslar...gecen gun yaptigim ancak simdi paylasabilecegim tuzlularimi sunuyorum size.... turkiye'deyken cok severdim bu tuzlulari.pastaneden alirken tatli ile karisik hic almazdim,hep tuzlu alirdim zaten...cay yaninda kiyir kiyir mmmmhhhhh;bir de ustasi yapmissa degmeyin lezzetine... iste bu ozlemden olsa gerek aklima dustu ben de arastirdim ve sevgili haticenin sayfasinda catal tarifiyle yaptim tuzlularimi.mahlep olmadigi icin buralarda(belki turk bakkallarinda vardir)cogunluguna sadik kaldim ama degisiklikler de yapmadan duramadim tarifte.mahlep yerine 1 corba kasigi seker,bir de 2 corba kasigi sirke ekledim.ne yapim iste degisiklik sart.... neyse gecelim mi? malzemeler: 1paket eriyip sogumus tereyagi 1cay bardagi sivi yag 1cay bardagi ilik su 1corba kasigi seker 1pk kabartma tozu 1yumurtanin sarisi(beyazi disina) 2 corba kasigi sirke 1tatli kasigi tuz aldigi kadar un. uzerine corek otu ya da susam yapilisi: derin bir kaba 3(yakla...

KATMER POGACA

Resim
selamlar herkese;ben geldim..... bugun ne zamandir sizinle paylasmak istedigim ;hatta cogunlukla denedigim ama bir turlu resimleyip paylasamadigim,benim arsivimde de olsun dedigim katmerli pogacanin tarifini verecegim....cogunuz aaaa ben biliyorum diyeceksiniz ama bilmeyenler de ogrensin diyerek paylasalim tekrardan oyle degilmi? ben bu tarifi ilk bundan iki sene once yapmistim ve sevgili mutfak guncesi blogundan almistim.ellerine saglik diyorum tekrar arkadasima...iyiki de yapmisim cok sevdigim kiyir kiyir ,pufur pufur bir pogaca oluyor tabir-i caizse... gelelim tarifimize; malzemeler: 1su bardagi ilik sut 1/2su bardagi sivi yag 20gr yas maya 1yumurtanin aki(sarisi ustune) 1tatli kasigi tuz 1tatli kasigi seker aldigi kadar un ic malzemesi: 150gr beyaz peynir istenirse maydanoz hamur arasi icin: oda sicakliginda tereyagi 75 gr. yapilisi: derin bir yogurma kabinin icinde cok az ilik suyla mayayi eritelim.eriyen mayaya sut,sivi yag,yumurta a...