Kayıtlar

yalanci paca corbasi

Resim
herkese huzur dolu afiyet dolu hayirli cumalar dileyerek basliyorum postuma.biraz yogun,biraz,yorgun,biraz da durgun gecen bu son haftanin ardindan haftasonuna girerken sizlerle bulusmak istedim.malum kis aylarinin ortasindayiz.hastaliklar,gripler,nezleler pesimizi birakmiyor.bizim evde de bundan nasibini sevgili esim aldi.kendileri uzerinize afiyet soguk alginligi gecirmekte. bu esnada ben de ilac ve vitamin takviyesi yapiyorum tabiki.herseyi yemek istemiyor,sifa kaynagi birseyler yemesi gerekiyor.ne yapmali ne etmeli?soyle siki bir hasta corbasi yapayim dedim.aklima sevgili zeliha' nin gecenlerde yayinlamis oldugu cakma paca corbasi geldi.tarifteki nohutu kullanmadim,bir de benimki biraz terbiyesiz oldu.:)))) neyse derin dondurucuda kemikli etim de var neden olmasin.yikadim bir guzel attim duduklume(allah icat eden heralde japondur amcalarimdan razi olsun)etler kemiklerinden ayrilana kadar bir guzel hasladim. daha sonra hasladigim etleri kemiklerden kucuk parcalar halind...

hardal soslu karisik yok yok salatasi

Resim
2012'nin ilk gunlerini biraz yogun ve hareketli gecirdik ailecek.uzuntuler,sevincler,yorgunluklar,dinginlikler hepsi karmakarisik bir hal aldi. bu hareketlilik yil boyunca surecege benziyor.gunler dolu dolu geciyor.birbirini kovaliyor.bugun ayin 5'i olmus.ne cabuk?bugun sevgili esimin dogum gunu ama nasil birsey yapacagimi bile bilmiyorum.dusunmeye basladim bile.hadi hayirlisi. dogum gunu masam postunda da gormus oldugunuz hardal soslu yok yok salatamin tarifini vermek istiyorum bugun.gercekten yok yok.ama sizler de bu sos ile istediginiz salataya mukemmel bir lezzet katabilirsiniz.ben soyle yaptim: malzemeler: 1su bardagi haslanmis mas fasulyesi(yesil tane) 1su bardagi haslanmis meksika fasulyesi 1su bardagi haslanmis misir 1su bardagi haslanmis mantar 1buyuk boy kirmizi sogan tuz karabiber (dogum gunumde yaptigimda marul,havuc,yesillik de vardi) sosu icin: 1yemek kasigi hardal 2yemek kasigi mayonez 2yemek kasigi yogurt 1yemek kas...

dogum gunu masam ve erken gelen aci

Resim
efendim herkese hayili seneler dileyerek basliyorum yazima.bu yil dostlarimin da istegiyle dogum gunum icin davet hazirlamak istedim.yilbasina da denk gelmesi bizim icin daha da keyifli hal alacakti.hep beraber olacaktik.hazirliklarima basladigimda herseyin tepetaklak olacagini bilmiyordum.dogum gunu pastami yapmaya basladigimda ilkay'in telefonu gecenin kaderini de degistiren sozleri soyluyordu."mehmet agirlasti hastaneye gidiyoruz."evet mehmet amansiz bir hastalikla mucadele ediyordu.beklenen bir gercek vardi ama bu kadar erken olacagini kimse tahmin etmiyordu. daha hayatinin ilkbaharinda,yasinin 25'inde  bize veda ediyordu. mehmet'i cok fazla tanimadim ama gorumcemin gelini gulhan'in kuzeniydi.gulhan o kadar anlattiki yillardir taniyor gibiydim. iste o gece bana gelecek olan konuklarin hemen hepsi hastanedeydi.gec saatte gelenler de durumunun hic iyi olmadigini doktorlarin hazirlikli olun dediklerini soylediler.ellerimiz semaya mehmet icin acild...

YENI YIL yeni yas YENI YIL 2012

Resim
yas 34...! yolun yarisina 1 kaldi.31 aralik. dogum gunum arkadaslar.ben iki ayri kutlama yapiyorum.hem yeni  yila girisimizi ,hem de yeni bir yas daha yaslanmami kutluyorum. hepinizin yeni yili hayirlarla gelir insallah.allah butun dualarimizi bu yil kabul etsin.bize sevdiklerimizle saglikli ,mutlu, ve huzurlu bir yil nasip etsin.sevgilerimle.

gurme mantar soslu witloof(hindiba)

Resim
herkese iyi gunler dileyerek baslamak istiyorum yazima. bugunku tarifim belcika'ya ozgu bir lezzet.yani bana soylendigi kadariyla oyle.aksini iddia edebilirsiniz. witloof belcika da uretiliyormus.ve en cok tuketilen ulke de burasiymis.ancak artik turkiyede de satiliyor.buyuk marketlerde mutlaka bulursunuz.turkiyedeki ismi de ANDIV ya da HINDIBA bu tarif de buraya has tariflerden.bir dergide gormustum. ama daha cok kendi damak tadimiza uyarladim. malzemeler: 10ad witloof 1/2 kglik konserve mantar(siz taze de kullanabilirsiniz) 1su bardagi krema 1/2 demet maydanoz 2-3 dal yesil sogan 3 dis sarimsak 2yemek kasigi tereyagi 2 cay kasigi muskaat tuz karabiber yapilisi: witlooflarimizi bir guzel yikayip ortadan uzunlamasina ikiye kesiyoruz.ortasindaki aci kok kismini dagitmadan bicak yardimiyla aliyoruz.(bu kisim biraz aci oluyorda.)genisce bir tavaya 1yemek kasigi tereyagini koyup eritiyoruz ve witlooflari bu yagda altust ederek  5dk kizart...

elizan'in 1 yas pastasi

Resim
bundan 10 gun once elizan'nin annesi nesrin hanim beni aradi.ve kizlarinin dogum gunu icin seker hamurlu pasta yaptirmak istediklerini soyledi.pastanin nasil olacagi konusunda da anlasinca seve seve kabul ettim.canim hocam ilham kaynagimdi yine. iyiki varsin nesrincigim .pastayi yaparken  her asamasinda aklimdaydin.sevgilerimi kabul et. pastanin icerigi sade sunger pandispanya+cikolata ganaj+cikolata parcalari+muz dan olustu. ben nesrin hanima beni sectigi icin tesekkur ediyorum.elizan'a da nice mutlu,huzurlu,ailesiyle beraber omur boyu guzel ve saglikli bir hayat diliyorum. pastanin da olmuslugunu sizlerin yorumlarina birakiyorum.herkese sevgilerimle.

siron(yoresel)karadeniz

Resim
CAFEBISCUITJE efendim;siron bazi lehcelerde ziron deniliyor ama bizde siron.... ramazan yaklasirken annem ve komsular yufka sirasi yaparlar.evlerde kolaylik olsun sahurda yenilmek uzere yaklasik 200-300 yufka acilir her eve;ve saclarda bir guzel kurutulur. acilan yufkalar belki borek belki gozleme yapilip sahurda iftarda,afiyetle yenir. siron da bu yufkalardan yapilir.acilan yufkalar saclarda ustuste koyulur kurutmadan altust edilir.yari yas yufkalar temiz bir posete koyulup temiz bir carsafa dolanir biraz bekletilir ki yumusasin nemiyle beraber. daha sonra her yufka teker teker siki bir sekilde rulo sarilip iki prmak kalinliginda kesilip yine siki bir sekilde firin tepsilerine dizilir.220°firinda yufkalar renk degistirene kadarpisirilir.sogutulur vebezden torbalarda saklanir. gelelim yeme asamasina: servis tabagimiza yufkalar resimdeki gibi dizilir.uzerine sicak islatacak kadar sicak su kaynatilir.ben suyun icine bir cay kasigi tereyagda atiyorum.bu suyla yu...