Kayıtlar

bugday pilavi(ebly)

Resim
cafebiscuitje tekrar merhaba sizlerle olmak yine cok guzel.her yeni yazi yazdigimda ilk gunku gibi heyecan kapliyor icimi.biran once yazi bitsin de kaydi yayinlansin diye cirpiniyorum.eveeeet;bugun de esimin de ne zamandir istedigi bugday pilavimi yaptim.sizlerle de paylasiyorum. cafebiscuitje cafebiscuitje malzemeler: 1/2kg bugday 1bas sogan 1corba kasigi tereyagi biraz da sivi yag salca istege gore havuc bezelye, paprika, tuz,karabiber,vs.... yapilisi: soganlari kup dogradim.pilav tencereme yagimi koyup erittim.soganlarimi katip yumusayana kadar kavurdum.daha sonra paprika ve diger sebzelerimi de biraz kavurup salcami ekledim.ve yikayip suzdurdugum bugdaylarimi da malzemeyle bulusturup,salcanin cig kokusu cikana kadar kavurmaya devam ettim.son olarak da baharatlar ve tuzumu da ilave ettim ve soguk suyumu goz karari ekledim .normal pilav da oldugu gibi.yalniz ben bulgur pilavinda oldugu gibi soguk su kullaniyorum.annemden ogrendim.inanin daha iyi sonuc alacaksini...

elmali poncik

Resim
aman ne guzel; ara vermeden devam.bugun elmali poncik yaptim.sizlere de sunuyorum. malzemeler: hamuru icin: 1su bardagi erimis margarin 2yemek kasigi seker 1su bardagi yogurt 1pk kabartma tozu 1cay kasigi tuz aldigi kadar un butun malzemeleri karistirip yumusak bir hamur elde edene kadar yoguruyoruz.yalniz ununuzu hamuru yogururken azar azar ilave edin.daha iyi sonuc alacaksiniz. ic harci icin: 5-6ad elma 1/2su bardagi seker 1su bardagi ceviz 1corba kasigi tarcin uzeri icin: pudra sekeri elmalari rendeleyip bir tencereye koyun.sekeri,tarcini,cevizi de icine atip bir tasim pisirin.sogumasi icin bir kenara alin. hamurunuzu 5 esit beze yapin.her birini merdane yardimiyla ince bir sekilde acin ve 4'e bolun.kenar kisimlarina ic harcimizdan koyup sigara boregi sarar gibi sarin.yagli kagit serdiginiz firin tepsisine koyup;200° isitilmis firinda hafif pembelesinceye kadar pisirin.firindan cikip kurabiyeler soguduktan sonra uzerlerine pudra sekeri serpin.afiyet olsun. c...

cayli cay kek

Resim
merhaba.yine beraberiz.bana gore uzun bir ara oldu ama neyse.cayli cay kek yaptim;tabiki de sizinle paylasmak istedim. malzemeler: 3ad yumurta(oda isisinda) 1 1/2su bardagi toz seker 125gr sivi yag yada margarin(ben margarin kullandim) 1subardagi demli cay(ilik) 1cay kasigi tarcin 1yemek kasigi kakao 1pk.kabartma tozu 1pk.vanilya sekeri 2su bardagi+1avuc un hazirlanisi: onceden kalibinizi yaglayin ve unlayin. sekerle yumurtayi cirpin 3-5dk.sivi haldeki yagi ve cayi da ekleyip bir dakika kadar daha cirpin. kuru olan butun malzemeleri onceden elekten gecirip birbirine karistirin.sivi olan malzemeye katip bir dakika daha cirpin.karisimi kek kalibina dokun. cafe biscuitje cafebiscuitje onceden 170°isittiginiz firinda hemen hemen 1saat pisirin.pisen kekinizi ilidiktan sonra kalibindan cikarip soguk servis yapabilirsiniz.afiyet olsun.

volovan tavuklu

Resim
tekrar merhaba.bugun volovan yapiyorum. malzeme olarak belirtmeliyimki ben volovani hazir pakette aliyorum.ama siz milfoy hamurundan yapabilirsiniz.o da cok basit oluyor. cafe biscuitje volovanin ic malzemesi icin: 2 ad tavuk gogsu(kusbasi dogranmis) 300gr.mantar tuz besamel sos:(blogumda lazanya tarifinde kullandigim besamel sosun aynisi) yalniz besamel sos miktari fazla olmali. tavuklari ve mantarlari hasliyoruz.lokum kivamina gelince yapmis oldugumuz besamel sosla karistirip koyu bir soselde ediyoruz. hazirladigimiz volovanlara dolduruyoruz.ister normal doldurup uzerine kasar rendesi serpip 200°isitilmis firinda kasarlar eriyene kadar yaklasik 5-10dk isitip servis yapin. isterseniz resimde gordugunuz gibi normal bir sekilde servis yapabilirsiniz. yanina da en cok patates puresi yakisiyor. cafe biscuitje cafe biscuitje cafe biscuitje

kahvalti davetim

Resim
    bugun hele sukur uzun zamandir vermek istedigim kahvalti davetimi gerceklestirdim.akraba ve arkadaslardan olusan davetlilerime kendimce birseyler hazirlamak istedim. onlara layik olmasa da yine emek verdigim cesitlerimi sizlerle de paylasmak istedim.hemen hemen bu kadar kisi bir yildir toplu bir sekilde bir araya gelmemisti.o kadar mutlu oldumki.inaniyorumki onlar da mutlu ayrildilar evimden.neyse gelelim konuklarima sunduklarima.                                        kahvalti tabagim  cafe biscuitje cafe biscuitje   u fugun  tarifi : bardak boregi cafe biscuitje zeytinyagli sarma cafe biscuitje cafe biscuitje kozlenmis patlican salatasi davetli sayisi genis oldugu icin 6ad patlican 3ad yesil paprika 3ad kirmizi paprikayi firinimin izgarasinda kozledim.daha sonra kucuk dilimler halinde kestim.icine bir miktar maydanoz,3-4bas yesil ...

kremali mantar corbasi:

Resim
cafe biscuitje malzemeler: 300gr mantar                                            1kucuk boy sogan                  2corba kasigi un                  1corba kasigi tereyagi                   1su bardagi sut.                  tuz karabiber vs, hazirlanisi: tencereye yagimizi koyduktan sonra cok ince dogradigimiz soganlarimizi kavurmaya basliyoruz.soganlar yumusamaya yakin mantarlarimizi da bir guzel karistirip agzini kapatip on dakika mantarlarin kisik ayarda demlenmesini bekliyoruz.suyunu cekmis mantarlarla unumuzu topak olmadan cirparak (ben bardakta soguk suyla cirpip daha sonra yavas yavas ilave ediyorum)bulusturuyoruz.unun kokusu degistikten sonra soguk sutumuzu ve ayran kivaminda ol...

lazanya(mantarli)

Resim
haftasonuna yakisir guzel bir yemek olan lazanyayi yapmak istedim.esim  mantari cok sevdigi icin bu sefer de mantarli yapmak istedim.ic hazirligini kafama gore yaptim. 500gr mantar(ince dogranmis) 1adet buyuk boy paprika 2dis sarimsak 1 orta boy domates(kabugu soyulup kup dogranmis) tavada sarimsaklari hafif yumusatip uzerine paprika,biraz kavurup mantarlar,daha sonra da domatesleri katip malzeme suyunu verip salana kadar pisiriyoruz baska bir tencerede 2yemek kasigi tereyagi 2yemek kasigi siviyag 1 su bardagi un 1/2litre sut(soguk) 1/2litre su(soguk) 1/2cay kasigi muskaat(hindistan cevizi rendesi) 1tatli kasigi tuz ile beraber besamel sosumuzu hazirliyoruz. tereyagi ve siviyagi tencerede eritip unu ilave  ederek kavuruyoruz. un kokusu gidince suyu ve sutu ekliyoruz.ben su da kullaniyorum.cunku sut tek basina cok agir oluyor.zaten yag da var.bu sebeple su daha da inceltiyor ve hafif oluyor.cirpma aleti ile cirpip sos kivamina gelene kadar pisiriyoruz.icine tuz ve muskaati da ...