elmali poncik
aman ne guzel; ara vermeden devam.bugun elmali poncik yaptim.sizlere de sunuyorum.
malzemeler:
hamuru icin:
1su bardagi erimis margarin
2yemek kasigi seker
1su bardagi yogurt
1pk kabartma tozu
1cay kasigi tuz
aldigi kadar un
butun malzemeleri karistirip yumusak bir hamur elde edene kadar yoguruyoruz.yalniz ununuzu hamuru yogururken azar azar ilave edin.daha iyi sonuc alacaksiniz.
ic harci icin:
5-6ad elma
1/2su bardagi seker
1su bardagi ceviz
1corba kasigi tarcin
uzeri icin:
pudra sekeri
elmalari rendeleyip bir tencereye koyun.sekeri,tarcini,cevizi de icine atip bir tasim pisirin.sogumasi icin bir kenara alin.
hamurunuzu 5 esit beze yapin.her birini merdane yardimiyla ince bir sekilde acin ve 4'e bolun.kenar kisimlarina ic harcimizdan koyup sigara boregi sarar gibi sarin.yagli kagit serdiginiz firin tepsisine koyup;200° isitilmis firinda hafif pembelesinceye kadar pisirin.firindan cikip kurabiyeler soguduktan sonra uzerlerine pudra sekeri serpin.afiyet olsun.
malzemeler:
hamuru icin:
1su bardagi erimis margarin
2yemek kasigi seker
1su bardagi yogurt
1pk kabartma tozu
1cay kasigi tuz
aldigi kadar un
butun malzemeleri karistirip yumusak bir hamur elde edene kadar yoguruyoruz.yalniz ununuzu hamuru yogururken azar azar ilave edin.daha iyi sonuc alacaksiniz.
ic harci icin:
5-6ad elma
1/2su bardagi seker
1su bardagi ceviz
1corba kasigi tarcin
uzeri icin:
pudra sekeri
elmalari rendeleyip bir tencereye koyun.sekeri,tarcini,cevizi de icine atip bir tasim pisirin.sogumasi icin bir kenara alin.
hamurunuzu 5 esit beze yapin.her birini merdane yardimiyla ince bir sekilde acin ve 4'e bolun.kenar kisimlarina ic harcimizdan koyup sigara boregi sarar gibi sarin.yagli kagit serdiginiz firin tepsisine koyup;200° isitilmis firinda hafif pembelesinceye kadar pisirin.firindan cikip kurabiyeler soguduktan sonra uzerlerine pudra sekeri serpin.afiyet olsun.
cafe biscuitje |
cafe biscuitje |
cafe biscuitje |
cafe biscuitje |
Yorumlar
Yorum Gönder
yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle