bugday pilavi(ebly)
cafebiscuitje |
cafebiscuitje |
cafebiscuitje |
1/2kg bugday
1bas sogan
1corba kasigi tereyagi
biraz da sivi yag
salca
istege gore havuc
bezelye,
paprika,
tuz,karabiber,vs....
yapilisi:
soganlari kup dogradim.pilav tencereme yagimi koyup erittim.soganlarimi katip yumusayana kadar kavurdum.daha sonra paprika ve diger sebzelerimi de biraz kavurup salcami ekledim.ve yikayip suzdurdugum bugdaylarimi da malzemeyle bulusturup,salcanin cig kokusu cikana kadar kavurmaya devam ettim.son olarak da baharatlar ve tuzumu da ilave ettim ve soguk suyumu goz karari ekledim .normal pilav da oldugu gibi.yalniz ben bulgur pilavinda oldugu gibi soguk su kullaniyorum.annemden ogrendim.inanin daha iyi sonuc alacaksiniz.suyu katip bir tasim kaynadiktan sonra az ayarda pisirdim.maydanoz ya da taze nane servis onerim.afiyet olsun.
ulku hanim bunun yanina cacik hos giderdi
YanıtlaSilevet inan ben de onunla servis yapmistim tesekkurler hayatim.
YanıtlaSil