Kayıtlar

Bunu Blogumda Paylaşabilirim. Hürriyet Benim.

Resim
Hürriyet; gündeme dair cesur bir projeyle karşımızda. TBWA\ISTANBUL'un hazırladığı proje kısa zamanda oldukça ses getirdi. Din, dil, ırk, cinsiyet ayırt etmeden bireysel özgürlükleri konu alan projenin amacı Türkiye'nin dört bir yanından insanların hürriyetlerini dile getirmeleri ve seslerini duyurmaları... Bu proje katılımcıların kendi hürriyetlerini anlatmaları için tasarlandı, katılımcılar videolarını oluştururken ilham versin diye de bir film hazırlandı. Hürriyet, herkesi kendi hürriyet cümlelerini yazmaya ve hürriyet şarkılarını yaratmaya davet etti. Kullanıcılar içinde kendi fotoğraflarının da olduğu hürriyet filmleri yaratabiliyor ve bu filmleri sosyal medyada dilediğince paylaşabiliyor. Ayrıca seçtikleri mesaj ve fotoğraflarından oluşan bannerı hurriyet.com.tr sayfalarında yayınlanıyor. Kısaca proje tamamıyle interaktif bir proje olarak kurgulandı. www.hurriyetbenim.com üzerinden ilham verici videoyu seyredebilir, kendi video ve bannerınızı yaratabilirsiniz. ...

FIRINDA KREMALI PATATES

Resim
 selaaaaam yine ben geldim.arsivde o kadar birikme varki nerden baslasam onu dusunurken bu kremali patatesler cikti karsima.bu tarifin asli groenpeper saus ile yapiyorum ama Turkiye'de bulamayacaginizi dusundugumden kremali da yaptigim tarifi paylasacagim burada. cok lezzetli ve yardimci ana yemek olarak pratik bir tarif isterseniz buyurun hanimlar beyler; MALZEMELER: 1.5kg patates(orta boy) 1 1/2 kutu krema(350gr) 1su bardagi rende kasar peyniri tuz,karabiber,muskaatnoot(hindistancevizirendesi) YAPILISI: patateslerimizi soyup,yikayip buyuk bir tencerede hasliyoruz.icine haslarken tuz karabiber ve muskaatnootu da atiyoruz.cok yumusak degil;patates salatasi kivaminda hasladiktan sonra genis firin kabina alip uzerine kremamizi ve kasar rendemizi serpip 220°firinda uzeri kizarincaya kadar pisiriyoruz.ve et,balik,tavuk yaninda yardimci oyuncu olarak ikram ediyoruz.:)))

ISIRGAN CORBASI

Resim
efendiiim,herkese kocaman sevgilerimi gondererek basliyorum bugunku postuma.yine kisa bir aradan sonra merhaba diyelim sevgi dolu gonullere. havalar sogudu iyiden iyiye.hatta gecen gece burada ilk karin yagisini da izledik keyifle.tutmadi ama olsun.anliyacaginiz kis geldi gorundu;demekki sifa kaynakli,icimizi isitan yemekler alacak masalarda,sofralarda yerini... ben de hem sifa kaynagi,hem lezzetli,hem de cok faydali isirgan corbasi yaptim gecenlerde.sizlerle de paylasmak istedim ,bilen bilir ama bilmeyenlere gelsin  tarif bu sefer. MALZEMELER: 500gr taze isirgan(temizlenip yikanmis) 10-15 yaprak taze nane 5 dis sarimsak 1bas kuru sogan 1/2su bardagi un(az gelirse daha da katabilirsiniz) 1 yemek kasigi zeytinyagi tuz,karabiber(istege bagli) YAPILISI: yapraklarini temizleyip yikadiginiz(aman dikkat cok kotu yakar isirgan elinizi ben careyi bulasik eldiveni kullanmakta buldum)ha bu arada gorumcem yuksel ablam topladi bahceden taze taze bunlari da bana da...

ELMALI KADAYIF TATLISI

Resim
selamlar herkese,tum izleyenlerime,takipcilerime beni sevenlere,sevmeyenlere(sevmeyenleri de seviyorum ben yaaaaa Yaradandan oturu) uzun uzun verilen aralardan sonra boyle gelince bir tuhaf oluyorum,sucluluk duygusu hep var.guncellemelerim ve sizlerle paylasim sikligim oldukca mesafeli olmaya basladi artik.umarim hicri de miladi de olsa bu yeni yil butun kasvetini,karamsarligini geride birakip taptaze ve canli canli bir yil olur.sizlerle daha sik gorusmek istiyorum artik.  dun aksam guzel bir aksam yemegi yedik ailecek.ailem kocaman benim.dubaiden dunyalar guzeli emine uca uca gelmis buralara kisa da olsa.ben de kayinbiraderim eltim ve cocuklari davet ettim maaile guzel bir aksam yemegi yedik guzel bir asure gununde. tatlilar arasinda asurem de vardi. burada ki tarifin aynisini yaptim. ancak yemegin sonunda guzel bir kadayif tatlisi olsun istedim.ve ilk elmali kadayif tatlimi pisirdim nacizane. arkadaslarimin yaptiginin cok da disina cikmadan hazirladigim bu ta...

BERIN'IN DOGUM GUNU PASTASI VE KURABIYELERI....

Resim
bu bir eylul 2013 dogumgunudur ama bugune kismetmis yayinlamak....herkese sevgiler.....

almila'nin mini mause'lu 3.5 yas pastasi

Resim

TAJINE FAJITA

Resim
yeni bir hafta ,yeni baslangiclar ve yeni bir gun daha....mutlu ve saglikli haftalar diliyorum efendim.yine geldim cok sukur....bu defa kurban bayramina ozgu bir tarifle insallah. hani burada kurban kesemedigimiz zaman evimize et girmiyor degil ya;kesmis gibi adetlerimizi surduruyoruz. simdi soruyorsunuzdur niye kesilmiyor orda diye.kesiliyor ama biraz mesakkatli tabiki,tr'deki gibi rahat kesim yerleri yok.bir de et yemeye muhtac baska ulkelerde o kadar muhtac sahibi varki.....iste bu sebeple oralarda kesilmesi bizi daha memnun ediyor...Allah cumlemizin kurbanlarini kabul eylesin.  MALZEMELER: 750gr bifteklik et 2ad kirmizi paprika  2ad yesil paprika 2ad kuru sogan 4-5 dis sarimsak sivi yag tuz,karabiber,pulbiber,kekik,kimyon 1cay bardagi yogurt suyu YAPILISI: etlerimizi once bir guzel julyen ama kalin tabiki dogruyoruz.ve rendelenmis sarimsak,biraz sivi yag,yogurt suyu,tuz haric butun baharatlardan istenilen kadar katip marine ediyoruz.v...