23 Kasım 2013 Cumartesi

FIRINDA KREMALI PATATES

 selaaaaam
yine ben geldim.arsivde o kadar birikme varki nerden baslasam onu dusunurken bu kremali patatesler cikti karsima.bu tarifin asli groenpeper saus ile yapiyorum ama Turkiye'de bulamayacaginizi dusundugumden kremali da yaptigim tarifi paylasacagim burada. cok lezzetli ve yardimci ana yemek olarak pratik bir tarif isterseniz buyurun hanimlar beyler;
MALZEMELER:
1.5kg patates(orta boy)
1 1/2 kutu krema(350gr)
1su bardagi rende kasar peyniri
tuz,karabiber,muskaatnoot(hindistancevizirendesi)
YAPILISI:
patateslerimizi soyup,yikayip buyuk bir tencerede hasliyoruz.icine haslarken tuz karabiber ve muskaatnootu da atiyoruz.cok yumusak degil;patates salatasi kivaminda hasladiktan sonra genis firin kabina alip uzerine kremamizi ve kasar rendemizi serpip 220°firinda uzeri kizarincaya kadar pisiriyoruz.ve et,balik,tavuk yaninda yardimci oyuncu olarak ikram ediyoruz.:)))







1 yorum :

  1. Bizim evde en sık yapılan lezzet..Artık hiç kızartma yapmıyoruz,hep kremalı fırında..ellerine sağlık canım,sevgiler..

    YanıtlaSil

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...