ISIRGAN CORBASI


efendiiim,herkese kocaman sevgilerimi gondererek basliyorum bugunku postuma.yine kisa bir aradan sonra merhaba diyelim sevgi dolu gonullere.
havalar sogudu iyiden iyiye.hatta gecen gece burada ilk karin yagisini da izledik keyifle.tutmadi ama olsun.anliyacaginiz kis geldi gorundu;demekki sifa kaynakli,icimizi isitan yemekler alacak masalarda,sofralarda yerini...
ben de hem sifa kaynagi,hem lezzetli,hem de cok faydali isirgan corbasi yaptim gecenlerde.sizlerle de paylasmak istedim ,bilen bilir ama bilmeyenlere gelsin  tarif bu sefer.
MALZEMELER:
500gr taze isirgan(temizlenip yikanmis)
10-15 yaprak taze nane
5 dis sarimsak
1bas kuru sogan
1/2su bardagi un(az gelirse daha da katabilirsiniz)
1 yemek kasigi zeytinyagi
tuz,karabiber(istege bagli)
YAPILISI:
yapraklarini temizleyip yikadiginiz(aman dikkat cok kotu yakar isirgan elinizi ben careyi bulasik eldiveni kullanmakta buldum)ha bu arada gorumcem yuksel ablam topladi bahceden taze taze bunlari da bana da verdi sagolsun,Allah razi olsun ondan.
evet ne diyorduk temizlediginiz isirganlari buyuk bir tencereye birakin uzerini suyla doldurun.icine normal yemeklik dogradiginiz sogani ve nane yapraklarini da atin ve kaynatin.icine kaynadiktan sonra ununuzu baglayin.pistigini anladiginiz isirgani blenderdan gecirin.ve uzerine sarimsagi rendeleyip tuzunu ve karabiberini ve yagini atip bir tasim daha kaynatin.corbaniz ayran kivamindan da koyu bir corba olacak,eger un az gelirse tekrar un bagliyabilirsiniz.sicak olarak servis yapin.
sifa olsun insallah....
hepinize mutlu bir haftasonu olsun.






Yorumlar

Yorum Gönder

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

Bu blogdaki popüler yayınlar

sehriyeli muhallebili citir tatli......

jeanneke'nin gun masasi

KAHVALTI PAZARI