Kayıtlar
TAJINE FAJITA
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
yeni bir hafta ,yeni baslangiclar ve yeni bir gun daha....mutlu ve saglikli haftalar diliyorum efendim.yine geldim cok sukur....bu defa kurban bayramina ozgu bir tarifle insallah. hani burada kurban kesemedigimiz zaman evimize et girmiyor degil ya;kesmis gibi adetlerimizi surduruyoruz. simdi soruyorsunuzdur niye kesilmiyor orda diye.kesiliyor ama biraz mesakkatli tabiki,tr'deki gibi rahat kesim yerleri yok.bir de et yemeye muhtac baska ulkelerde o kadar muhtac sahibi varki.....iste bu sebeple oralarda kesilmesi bizi daha memnun ediyor...Allah cumlemizin kurbanlarini kabul eylesin. MALZEMELER: 750gr bifteklik et 2ad kirmizi paprika 2ad yesil paprika 2ad kuru sogan 4-5 dis sarimsak sivi yag tuz,karabiber,pulbiber,kekik,kimyon 1cay bardagi yogurt suyu YAPILISI: etlerimizi once bir guzel julyen ama kalin tabiki dogruyoruz.ve rendelenmis sarimsak,biraz sivi yag,yogurt suyu,tuz haric butun baharatlardan istenilen kadar katip marine ediyoruz.v...
PEKMEZLI KURABIYE...
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
blogumu ne kadar bosladigimi biliyorum...oyle sacma sapan ozurler dilemiyecegim cunku dilemeye bile utaniyorum artik...tarife direkt gecelim diyorum... evde yarim kavanoz pekmez vardi.kekmi yapsam dedim yok canim istemedi.kurabiyeyi daha cok yakistirdim bu aksamki cayin arkadasligina.... ben de kurabiye yaptim.kesinlikle denemelisiniz.karar verip yapip yemeye baslamak arasi 40-45 dk diyebilirim;o kadar kisa..... MALZEMELER: 125gr tereyagi 1yumurta 1/2 su bardagi pudra sekeri 1/2su bardagi pekmez 1yemek kasigi tarcin 1/2pak kabartma tozu aldigi kadar un YAPILISI: Oda sicakligindaki tereyagi ve pudra sekerini bir guzel karistiralim.icine pekmez ve yumurtayi,biraz daha karistirip diger malzemeleri de katip yumusak ve ele yapismayan bir hamur elde ediyoruz.ceviz buyuklugunde toplar yapip yagli kagit serili firin tepsisine dizip 180°firinda 15-20dk uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz.sicak olarak kavanoz ya da kurabiye kaplarina koyalimki cok sertlesmesinle...
ender ve emrenin galatasaray ve barcelona futbol temali dogumgunu pastasi
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
herkese hayirli geceler diliyorum.gec de olsa arsivden haziran ayindan kalan fotolari buldum ve paylasmak istedim. ender ve emre bu defa futbol temali bir pasta istediler.ortaya boyle bir pasta cikti. pasta sade sungerkek+sade krema ve buttercremden olustu seker hamuru ile kaplandi.gecikmeli de olsa dogumgununuz kutlu olsun cocuklar...
BATON KEK(cikolata,ceviz ve cappuccinolu)
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
hepinize mutlu bir hafta diliyorum,umarim herkes iyidir. ben biraz kendimi yarim hissediyorum.cunku diger yarimi tr'de biraktim.islerini halledip gelecek ama ozlem cabuk giriyor devreye.bekliyecegiz bakalim. bugunun onemli bir ozelligi de var.okul sezonumuzun ilk gunu.oglum 3. sinifa kizim ise 1.sinifa basliyor.benim kucuk kizim buyudu de uniformalar giyip okula basladi.anliyacaginiz butun duygular karisti birbirine.heyecan dorukta. bu duygular icinde size bu harika keki anlatmak istedim.ben cok begendim.internette tarif bakarken aylar once screenshotla kaydettigim ancak adresini ve kimin yayinladigini bulamadigim bir tarif.sadece resmin basinda lezzet dergisinden alindigi yaziyor o kadar.zaten ben her zamanki gibi genetigiyle oynadim ve birkac seyi degistirdim. hadi tarife gecelim;mutlaka deneyin derim.... MALZEMELER: 1 yumurta 2su bardagi un 1su bardagi sicak su 1/2su bardagi toz seker 1/2su bardagi findik(ceviz kullandim) 1/2su bardagi kakao(cappuccino...