BATON KEK(cikolata,ceviz ve cappuccinolu)


hepinize mutlu bir hafta diliyorum,umarim herkes iyidir.
ben biraz kendimi yarim hissediyorum.cunku diger yarimi tr'de biraktim.islerini halledip gelecek ama ozlem cabuk giriyor devreye.bekliyecegiz bakalim.



bugunun onemli bir ozelligi de var.okul sezonumuzun ilk gunu.oglum 3. sinifa kizim ise 1.sinifa basliyor.benim kucuk kizim buyudu de uniformalar giyip okula basladi.anliyacaginiz butun duygular karisti birbirine.heyecan dorukta.
bu duygular icinde size bu harika keki anlatmak istedim.ben cok begendim.internette tarif bakarken aylar once screenshotla kaydettigim ancak adresini ve kimin yayinladigini bulamadigim bir tarif.sadece resmin basinda lezzet dergisinden alindigi yaziyor o kadar.zaten ben her zamanki gibi genetigiyle oynadim ve birkac seyi degistirdim.
hadi tarife gecelim;mutlaka deneyin derim....
MALZEMELER:
1 yumurta
2su bardagi un
1su bardagi sicak su
1/2su bardagi toz seker
1/2su bardagi findik(ceviz kullandim)
1/2su bardagi kakao(cappuccino kullandim)
1/2su bardagi damla cikolata
1/4 su bardagi sivi yag
1pk kabartma tozu
1pk vanilya
1tutam tuz
YAPILISI:
firininizi 190°ye ayarlayin.ve karistirma kabiniza butun kuru malzemeleri(damlacikolata,ceviz haric) koyup karistirin.daha sonra icine yumurta,sivi yag ve sicak suyu da katip karistiralim.yaglamis oldugumuz baton kalibimiza aktarip uzerine ceviz ve cikolatayi da serpip pisirmeye basliyoruz;ben 20dk sonra firini 170°ye indirdim ve kurdan testinde kuru cikincaya kadar pisirdim.inanin harika bir lezzet  ve o kadar da pratik.simdiden afiyet olsun....sevgilerle....musmutlu haftalar.....



Yorumlar

Yorum Gönder

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

Bu blogdaki popüler yayınlar

sehriyeli muhallebili citir tatli......

jeanneke'nin gun masasi

KAHVALTI PAZARI