Kayıtlar

Tahinli Kuru Baklava

Resim
SELAM herkese gonul dolusu ,kucak dolusu.. 21 nisanda canparem,pasam,evimin nesesi BARAN'imin dogum gununu kutladik.bu sene biraz arada kaynadi tabiri kullanacagim ama yine de guzel ve arkadaslariyla guzel vakit gecirdigi bir dogum gunu kutladik sevdiklerimizle. mutlumuyum hem de cooook.oglum 8 yasinda,daha dun gibi onu kucagima alisim..kucucuktu. simdi ise kocaman bir delikanli nerdeyse.... neyse iste duygusalligi bir kenara birakalim da isimize bakalim degilmi? o gun masamda ilk defa yaptigim bir lezzet vardiki benim tadi cok hosuma gitti.eminim cogunuz denediniz bunu ama denemeyenler cok buyuk bir tadi kaciriyorsunuz hala derim...mutlaka deneyin....tarifimiz soyle: malzemeler: 4 ad  yufka 1cay bardagi sivi yag 1su bardagi tahin 1su bardagi seker yeteri kadar kirilmis ceviz yapilisi: yufkamizdan birini tamamen serip avucumuzun icine aldigimiz yag ile kuru yer kalmayacak sekilde yagliyoruz.daha sonra ayni miktarda tahinimizi elimizle yayip bir miktar se...

EMIR'in 2 Yas Pastasi

Resim
emir'in annesi sibel hanim bana ulastiginda onu belcikada bizim gibi yasayan biri sanmistim.oglunun 2.yas gunu icin bu conceptte siparisi verdi ama teslimatta ogrendimki meger misafirlige gelmis istanbul'dan .buyukleri ziyarete.emir'in de dogumgunu bugune denk gelmis kutlamak istemisler.ben de seve seve yaptim pastalarini. pastamiz sunger victoria+sade crema ve cilek+muz ikilisinden olustu.seker hamuruyla kaplandi. iyiki dogdun emir....nice senelere....

susamli tavuk

Resim
canlarim selamlar herkese bu guzel cuma gecesinden. herkese hayirli cumalar mutlu bir hafta sonu diliyorum. bugun taze taze sizlerle de hemen paylasmak istedigim bir tarif var.belki cogunuz duydunuz ama ben duymus olsam da daha yeni uyguladim. elimde 4 ad tavuk budu bacagi vardi.cucuklere de lezzetli bir sey olsun diye boyle birsey yaptim. kuzen emrede bizdeydi ve cok begendi inanin.cucuklere begendirmek kolay degil oyle. neyse kisa bir anlatimla baglayalim tarifi. butlarimi derin bir kapta once yag ve tuz karisimindan gecirdim daha sonra da susama buladim ama ben fazla susam kullanmadim.siz kendi zevkinize  gore az veya cok kullanabilirsiniz. ve yagli kagit koydugum firin tepsisine bir guzel yerlestirip 220°isitilmis firinda ust katinda kizarana kadar pisirdim.afiyetle cucuklerle de yedik. alin size eskimis de olsa guncellenmis bir fikir.... sevgiyle kalin;selam ve dua ile....

Tabletteki Hürriyet değil, tablete özel Hürriyet

Resim
  Hürriyet, Türkiye’nin en çok okunan gazete uygulaması Hürriyet E-Gazete’den sonra Hürriyet Tablet uygulamasını da hayata geçirdi. “Tabletteki Hürriyet değil, tablete özel Hürriyet” sloganıyla tanıtılan ve Apple Store’da 1 numaraya yerleşen bu yeni uygulama kullanıcılar tarafından oldukça beğeniliyor. 2011 yılının Mart ayında hayata geçirilen Hürriyet E-gazete uygulaması bugün, Türkiye’nin en çok okunan tablet gazetesi olmayı başarmış durumda. Toplamda ücret ödeyen abone sayısı 16 bine ulaşarak, ücretsiz rakiplerinin ulaştığı rakamları geride bırakırken; Hürriyet okurları, E-Gazete uygulamasını günlük 50 bin, haftalık 350 bin kez ziyaret ediyor. Tablet okurunun beklentisinin farklılaşması ve ilgi alanlarının değişmesiyle, okurlar artık okuduğu haberin videosunu da izlemek, farklı spor dalları hakkında analizler okumak, dünyadan ilginç fotoğraflar görmek, içeriği 'parmağının ucunda' hissetmek istiyor. Hürriyet Tablet uygulaması tam da bu beklenti ve ihtiyacı karşılamay...

Tajine Balletjes(toplari)

Resim
ben geldiiiim;herkese gec de olsa hayirli cumalar diliyorum.rabbim cumlemizi kotuluklerden korusun ve dualarimizi kabul etsin... uzun zaman oldu yine .ha geldim ha gelecem derken su zaman geldi catti.inanin arsivdeki tarifler de aldi basini gitti aslinda. arsivdekiler bekleye dursun;ben bugun tajine toplari yaptim.kiremitte kofte misali;oyle kafadan karma cakma bir kiremitte kofte sayilir iste.ama tajinede olunca adi da degisir tabi.bir de kofteler top topsa.cucukler balletjes balletjes diye inleyince kacinilmaz son oldu. neyse tarifime geceyim ben; malzemeler: kofteler icin: 500gr kiyma 3 dilim ekmek ici 1ad. rende sogan 3dis sarimsak 1yumurta tuz,karabiber,nane, sos icin: 2yemek kasigi salca 2dis sarimsak bol nane kekik 1/2 cay bardagi su - 2ad patlican 6-7ad yesil biber - sivi yag yapilisi: once koftelerimizin malzemelerini karistirip top seklini verip buzdolabinda dinlenmeye birakiyoruz.(ben kofteyi buzdolabinda biraz b...

GUL'DEN COREKLER....

Resim
herkese mutlu musmutlu haftalar diliyorum....gunaydinlar da pesinden... gecenlerde yine boyle nette gezinirken bu coreklere rastladim.hirvatcaydi turkceye cevirdim(google amcam sagolsun;bir kac fireyle tamamliyoruz cevirileri sayesinde) cok da begendim anlatim tarzini kadinin,gercekten ellerine saglik olsun onun da.... neyse gecelim tarife; bu defa tarife sadik kaldim tam anlamiyla,sadece eklemem var bir yada iki tane. malzemeler: 250ml ilik sut 2 ad yumurta 2corba kasigi seker 1cay kasigi tuz 3corba kasigi sivi yag 1kup yas maya(42gr) aldigi kadar un(400-500gr) ici icin: 100gr findik veya ceviz ici 40gr seker 40ml sut (ben biraz da badem unu ekledim) herhangi bir marmelat uzeri icin: yumurta sarisi 1corba kasigi sut yapilisi: mayayi ufalayip kucuk bir kapta seker,1cay kasigi un ve sut ile beraber mayalanmaya birakiyoruz,biraz kabarsin.derin bir kaba 2yumurta,2 corba kasigi seker,sivi yag ve tuz ekleyip cirpin ve mayamizi ekley...

NASI GORENGLI BASMATI PILAVI

Resim
guzel bir cumartesinden herkese kocaman bir selam. bugun de bir endonezya kulturu ile karsinizdayim. nasi goreng  bir sebze karisimi,ancak baharatlari ona apayri otantik bir lezzet katiyor. nasi gorengi knorr'un hazir paketinden kullaniyorum,cok da memnunum. cogunlukla zeytinyagli sarmada cok hosuma gidiyor.eger turkiyede de varsa kesinlikle deneyin derim... aslinda tavuk yada et ile yapiliyor ama ben kullanmadim.isterseniz kucuk kusbasi et ya da tavuk da ekleyebilirsiniz. nasilmi yaptim pilavimi. ilk once nasigoreng paketini derin bir kapta 1su bardagi ilik su ile islattim.daha sonra basmati pirinc ile normal pilav yapar gibi pilavimi yapmaya basladim.pirinci yagda kavurduktan sonra nasi goreng karisimini ekleyip daha sonrada suyumu ekledim ve pisirdim.afiyetle....