pratik bilgiler



kek yapmanin puf noktalari:

kekinizin cok kabarmasini istiyorsaniz
tum malzemelerin oda sicakliginda olmasina dikkat edin.
kek harcina baharat ya da tuzun daha iyi karismasi icin bunlari seker yumurta ve yag karisimina ilave edin.
kekteki hava kabarciklari icin kaliba doktukten sonra catalla kekin icinde zikzaklar  cizin ondan sonra firina koyun.
kakaolu kekin kalibina un degil kakao serperseniz daha iyi sonuc verir.
kekin pistikten sonra taze kalmasi icin kapakli kutu yada folyoya sarili buzdolabinda saklayin.
pisen keki kaliptan kolay cikarmak icin pistikten sonra islak bezin ustune koyup 5dk bekleyinki buhar kaliptan keki kolay cikarsin.
parca cikolatali veya kuru meyveli keki pistikten 15-20dk sogutulup ondan sonra servis tabagina cevirin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...