peynirli witloof(hindiba veya andiv)

mutlu huzurlu,umutlu bir haftasonu herkese.bugun daha once burada da yemegini yaptigim beyaz hindiba ile yapilmis cok leziz bir tarif paylasacagim.turkiyede andiv olarak da gecer ismi.
hindiba'nin (witloofun) faydalarini bir bilseniz elinizden buzdolabinizdan dusurmezsiniz.saymakla bitmez gercekten.buradan ve buradan biraz da olsa bilgi sahibi olabilirsiniz herhalde.gelelim cok basit olan tarifimize:
malzemeler:
5-6 ad witloof
10-12ad ince kasar peyniri dilimi
150gr beyaz peynir
1/2 limon
tuz,karabiber,kekik..
yapilisi:
witlooflari 1 su bardagi su, yarim limon suyu ve bir miktar tuzla birlikte agzi kapali hasliyoruz.yumusadigini anladiktan sonra uzunlamasina ortadan ikiye kesip orta kismindaki koklu kismi bicak yardimiyla oyuyoruz. firin kabimiza ici yukari bakacak sekilde diziyoruz.iclerine bir miktar beyaz peynir doldurup uzerine kasar dilimleri diziyoruz.daha sonra kekik serpip uzerine isitilmis 210°firinda kasarlar eriyene kadar pisiriyoruz.sicak servis,et,tavuk,balik yaninda servis ediyoruz.afiyetle insallah.




Yorumlar

  1. hiç yemedim burda da hiç görmedim ama yabancı yemek kanallarında hep görüyorum.tabii Ülkücüğüm de pek biliyor bunları.şahane bişey benziyor.ben bir sebze düşkünü olarak bunu çok merak ediyorum....
    güzel bir hafta sonu diliyorum bitanem.kocaman sevgiler bizden...

    YanıtlaSil
  2. hamuru lazanya gibi herhalde canım
    merak ettim
    :))
    ellerine sağlık muhabbetle kal
    :))

    YanıtlaSil
  3. hiç yemedim ama güzel görünüyor merak ettim:)
    iyi haftasonları:)

    YanıtlaSil
  4. bende ilk defa görüyorum ama güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Canim eline saglik olsun.
    Borek denilince akar sular daha bir akiyor sanki..
    Su boreyi haric boreyin her turlusunu seviyorum. Gerci su boreyi yapana gore degisir Eline saglik olsun canim iyi hafta sonu diliyorum..
    Sevgiler kocaman..

    YanıtlaSil
  6. Endive'yi ben salatalara koyuyorum senin tarifin de çok güzel.Ellerine sağlık.Mutlu hafta sonları:)

    YanıtlaSil
  7. bende hiç yemedim malesef
    çok şey kaybetmişim gibi hissettim
    tadına bakmam gerekir bir an önce
    çpk güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  8. Bizim dolapta var şimdi, yemeğini yapmadım hiç, salata malzemesi olarak kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  9. ben de hiç yemedim ve duymadım daha önce ama pek güzel görünüyor. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

Bu blogdaki popüler yayınlar

sehriyeli muhallebili citir tatli......

jeanneke'nin gun masasi

KAHVALTI PAZARI