LUTENITSA;nihayet......


uzuuuun bir aradan sonra hepinize kocaman bir merhaba diyorum...
bayramimizi da hayirlisiyla saglikli ve huzurlu bir sekilde atlatmanin sevinciyle Alah tekrarina nasip etsin insallah diyorum...gecmis bayraminiz mubarek olsun...
Arsivimde bekleyen o kadar tarif varki nerden baslayacagimi sasirdim,lutenitsayi basa koymayi tercih ettim.
ablam filizim bana izinden donunce tupperware'in sitesinde buldugu ve komsulari ve arkadaslarinin da cok begendigi bir sos yaptigini soyledi.soyledi de yapilis asamasi biraz mesakkatli bir sos oldugu her halinden belliydi.neyse ben biraz arayi actim ve sonunda ablama tarif icin basvurdum bakiniz ablamin biraz da kendinin ve benimde katkilarimizla:
lutenitsa sosu:
3kg kozlenmis patlican
3kg kozlenmis paprika(etli kirmizi biber)
1kg havuc(haslanmis)
5kg domates
1cay bardagi zeytinyagi
1cay bardagi sirke
1 bas sarimsak
tuz 
aci biber

yapilisi:
biberleri ve patlicanlari kozleyip kabuklarindan arindirip rondoda cektiriyoruz.havuclari haslayip onlari da rondodan geciriyoruz.bu islemi hep beraber de yapabiliriz.
domateslerin kabuklarini soyup fazla suyunu elimizle sikip rondodan onlari da gecirip hepsini buyuk bir tencereye koyup ozune ulasincaya kadar kaynatiyoruz.bu islem 1-2 hatta 3 ssat bile surebilir.tuzunu fazla katmamanizi oneririm....ozune ulasma islemi bittikten sonra zeytinyagi,sirke ve ezilmis sarimsaklari da katip(ben bir kavanoz aci biber de ekledim bu asamada cunku acili olsun istedim;sizin de isteginize gore) 10dk daha pisirdikten sonra ocaktan aliyoruz ve sicak olarak kavanozlara paylastirip kapaklarini kapatip ters ceviriyoruz.misafirlerimizle,kahvaltilarimizda,ozel davetlerimizde enfes acili sos olarak servis yapiyoruz.afiyetle......
ablam servis asamasinda uzerine tulum peyniri ve ceviz kullaniyormus ve de cok da leziz oluyormus;bilgilerinize...
tesekkurler ablacigim tarif ve bilgilerin icin......






Yorumlar

  1. Resmen ekmeğimi batırasım geldi sosun içine..çok güzel görünüyorlar.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oh oh afiyetle keseke banabilsen,tesekkurler hayatim.

      Sil
  2. ellerine sağlık canım, benimde yapasım var ama seneye inşallah:)sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canim benim mutlaka denemelisin,sevgilerle.

      Sil
  3. Aylincim ellerine sağlık canım benim afiyetle yersiniz inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. isimleri karistirdin ama yine de tesekkurler hayatim.sevgiler....

      Sil

Yorum Gönder

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

Bu blogdaki popüler yayınlar

sehriyeli muhallebili citir tatli......

yalanci incir uyutmasi

peynirli witloof(hindiba veya andiv)