domates soslu biber kavurmasi(patlicanli)


efendim herkese selam olsun....yeni bir haftaya baslarken yeni umutlar,yeni mutluluklar yeni niyetlerle hersey gonlumuzce olsun.
daha once de bahsetmistim arsivde bekleyen o kadar cok sey varki hangisini paylasacagimi sasirdim.ama iclerinden biri varki bir vacib-i seyir...lezzetlimi lezzetli,her sofraya uyum saglayacak sizi asla utandirmayacak,dostlarinizdan begeni toplayacak bir lezzet...bu ramazan benim iftar sofralarimi susledi ve cok begenildi....belki hepiniz yapiyorsunuz ama farkli farkli ben de bir baska yapiyorum bu lezzeti iste.simdi verecegim tarifle yapin bir de,siz de deneyin ve gorun......

malzemeler:
500gr ince kizartmalik yesil biber
3 ad bostan patlicani
1/2 cay bardagi sivi yag
1/2 su bardagi su
tuz
sosu icin:
3ad domates
2 corba kasigi salca
4dis sarimsak
nane
kekik
tuz
karabiber
sivi yag
yapilisi:
derin bir teflon tavaya ya da tencereye bir parmak kalinliginda dilimledigimiz biberleri ve kucuk kupler halinde dogradigimiz patlicanlarimizi koyup uzerine yagimiz ve 1/2su bardagi suyumuzu ve tuzumuzu(ama fazla koymayin sos da tuzlu olacak)katip agzini kapatiyoruz.once harli ateste daha sonra kisik ateste tabiri caizse sebzelerimizi olduruyoruz(katil kadin sen de:)).agzini acip iki dakika kavurduktan sonra atesten aliyoruz.
bu islemi yaparken bir yandan da sosumuzu hazirliyoruz.derin bir tavada az sivi yagda sarimsaklari rendeleyip kavuruyoruz.salcamizi da ekleyip devam ediyoruz.domateslerin kabuklarini soyup ister rendeleyip ister kup dograyip malzemenin icine katip kavurmaya devam ediyoruz.baharatlari da goz karari atip domatesler suyunu salip ozunu alana kadar pisiriyoruz.kavurdugumuz biberlerin dibindeki suyu da bu sosa katip bir tasim daha kaynatip malzemeleri  harmanliyoruz ve servis tabagimiza aliyoruz ve afiyetle yiyoruz.size de afiyet olsun canlarim simdiden.



Yorumlar

  1. böyle lezzetlerin yanına 1 bardak çay iyi gider ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gercekten de iyi gidiyor leylacigim,sevgiler..

      Sil
  2. Bizim evde en sevilen lezzetlerden birisidir...Sıcak ekmekle nefis olur...Ah birde kilo yapmasa..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili nursen hic acma o kilo konularini.dogruya dogru hayatim ama:))))sagol canim benim...

      Sil
  3. ekmeği bandıra bandıra ye tarzında eline sağlık patlıcanlar bitmeden yapmalı

    YanıtlaSil
  4. Hiç güzel olmazmı Aylinim ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. ekmeği bana bana yemeli şimdi canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. görüntü harika ...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  7. Coooooook güzel olmuş. Yorgun olmasam kalkıp yapardım. Ellerine saglık canım.

    YanıtlaSil
  8. sevdiğim 3 lezzet bi arada ,bayılırımm,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  9. Elime alıp bir bütün ekmek,bana bana yiyesim geldi:)
    Ellerine sağlık canım.
    Şifa olsun..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  10. Canim eline saglik olsunş Benim icin patlican olsun
    Hele boyle domatesle birlesince oy oy degmesin kimse keyfime.
    Afiyet bal seker olsun canim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. bayılırım ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

Bu blogdaki popüler yayınlar

sehriyeli muhallebili citir tatli......

yalanci incir uyutmasi

peynirli witloof(hindiba veya andiv)