sultani bezelye diblesi(pirinclisi)


herkese selamlar.
ozlem dolu gunler gecirdim.bir geldim bir gittim.gelgitlerle dolu hemen hemen 1 ay gecti sanirim,ama bana daha uzun geldi.artik izne kadar bu kadar ara vermeyi dusunmuyorum.Allah izin verirse tabiki.saglik olsun da ne olursa olsun.
eveeeet ne diyordum.blogumun guncellemesi:sultani bezelye diblesi yaptim.inanin boyle bir lezzet ,boyle bir tat yok.anacigim cok yapardi bize.kulaklari cinlasin.opuyorum onu ellerinden,yanaklarindan kocaman.

gelelim tarife;
malzemeler:
1kg sultani bezelye(ben dondurucu kullandim)
1su bardagi pirinc
1ad sogan
1yemek kasigi tereyagi
2yemek kasigi sivi yagi
tuz,icyag(istege bagli)pul biber
yapilisi:
bezelyeleri yikayalim,pirincleri de yikayip suzelim.derin bir tencerye su doldurup kaynatalim.icine tuzumuzu katalim.(bezelyenin yesili solmasin)kaynayinca once pirinci atalim kaynayan suya ,3dk kaynatip bezelyelerimizi atalim ve pirinclerimiz uzayip bezelyelerimiz de diri sekilde pistikten sonra suzgecimize aktarip suzelim.tenceremizin dibine soganlarimizi ince yemeklik dograyip uzerine suzdugumuz bezelye ve pirinc karisimini dokelim ve tekrar ocaga koyalim.
baska bir kucuk tavada yagimizi(istersek icyagimizi da)kizdirip soganlarin kokusunu almaya basladigimiz an (tabiki soganlar yanmadan)uzerine gezdiriyoruz ve atesi kisik ayara alip 2dk daha pisirip kapatiyoruz.bu esnada karistirma yapmiyoruz.ne zaman ocagi kapattik,yine 5dk dinlendirip karistiriyoruz.ve de afiyetle yiyoruz.


Yorumlar

  1. Mımm ellerine sağlık.Çok sağlıklı bir yemek olmuş..Hiç yapmamıştım..Tarif defterime eklendi..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor, ben de memleketten aldım attım buzluğa tazecik yeyelim diye.Ellerine sağlık canım sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka denemelisin,tesekkur ediyorum,sevgiler canim.

      Sil
  3. Çok nefis görünüyor canım, tam da mevsimi. Kaçırmadan yapmak lazım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka elifcigim,sevgilerle tesekkurler .

      Sil
  4. bilmediğim bir yemek, sebze olması sevmem için yeterli bir sebep, ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. valla süper görünüyor...
    ellerine sağlık canım...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sagol bitanem sana da sevgiler yad ellerden.

      Sil
  6. Harika bir tarif paylaşmışsın yine canım. Hiç denememiştim. Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. En kısa zamanda yapmalıyım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapmalisin bence de.guzel sozler icin tesekkurler bitanem sevgiler.

      Sil
  7. Ellerine sağlık arkadaşım
    Çok güzel görünüyor. Çok da sağlıklı
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hayatım sağlıklı.sevgilerle tesekkurler.

      Sil
  8. bezelyenin hem taneli hali hem de kabuklu halini çok severim ama pirinçli olarak hiç denememiştim eline sağlık canımcım harika olmuş:))

    YanıtlaSil
  9. Bezelyeden hiç yapmamdım,en kısa zamanda deneyeceğim..
    Ellerine sağlık canım..
    Ayrıca ödül için benide düşünüp layık gördüğün için teşekkür ederim canısı..
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin olan şeyi verdim Sana bitanem.teşekkür ediyorum yorumun için.sevgiyle

      Sil
  10. Ellerine sağlık canım.Pirinçlisini hiç denemedim,yumurtalısını özellikle kızım çokk sever.
    Sayfamda ödülün var canım,alırsan sevinirim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevalcigim teşekkür ederim ama ödülü alıyorum sadece sağol beni dé layık gördüğün için.sayfamda bir defa yayınlamıştim.çoook kocaman sevgiler.

      Sil
  11. Yorumumun umarim bu defa yayinlanabilir.Ellerinize saglik merakla takip etmekteyim sizi.Ellerinize,emeginize saglik.
    Sevgilerimle........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şekerim yayınlandı bak cevap bile yazabiliyorum.teşekkür ediyorum içten yorumun için.duygular karşılıklı.sevgilerle.

      Sil
  12. :)) Aaah dedim ben acana diblesini mi yapsam diye! Dur gene alıcam banane, aklım kaldı! Yapıcam ben de! Ellerine sağlık, öptüüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yap hayatım yap.biliyorsun tadına doyum olmuyor.sevgilerle bén dé öptüm.

      Sil

Yorum Gönder

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

Bu blogdaki popüler yayınlar

sehriyeli muhallebili citir tatli......

yalanci incir uyutmasi

peynirli witloof(hindiba veya andiv)