sultani bezelye diblesi(pirinclisi)
herkese selamlar.
ozlem dolu gunler gecirdim.bir geldim bir gittim.gelgitlerle dolu hemen hemen 1 ay gecti sanirim,ama bana daha uzun geldi.artik izne kadar bu kadar ara vermeyi dusunmuyorum.Allah izin verirse tabiki.saglik olsun da ne olursa olsun.
eveeeet ne diyordum.blogumun guncellemesi:sultani bezelye diblesi yaptim.inanin boyle bir lezzet ,boyle bir tat yok.anacigim cok yapardi bize.kulaklari cinlasin.opuyorum onu ellerinden,yanaklarindan kocaman.
gelelim tarife;
malzemeler:
1kg sultani bezelye(ben dondurucu kullandim)
1su bardagi pirinc
1ad sogan
1yemek kasigi tereyagi
2yemek kasigi sivi yagi
tuz,icyag(istege bagli)pul biber
yapilisi:
bezelyeleri yikayalim,pirincleri de yikayip suzelim.derin bir tencerye su doldurup kaynatalim.icine tuzumuzu katalim.(bezelyenin yesili solmasin)kaynayinca once pirinci atalim kaynayan suya ,3dk kaynatip bezelyelerimizi atalim ve pirinclerimiz uzayip bezelyelerimiz de diri sekilde pistikten sonra suzgecimize aktarip suzelim.tenceremizin dibine soganlarimizi ince yemeklik dograyip uzerine suzdugumuz bezelye ve pirinc karisimini dokelim ve tekrar ocaga koyalim.
baska bir kucuk tavada yagimizi(istersek icyagimizi da)kizdirip soganlarin kokusunu almaya basladigimiz an (tabiki soganlar yanmadan)uzerine gezdiriyoruz ve atesi kisik ayara alip 2dk daha pisirip kapatiyoruz.bu esnada karistirma yapmiyoruz.ne zaman ocagi kapattik,yine 5dk dinlendirip karistiriyoruz.ve de afiyetle yiyoruz.
Mımm ellerine sağlık.Çok sağlıklı bir yemek olmuş..Hiç yapmamıştım..Tarif defterime eklendi..sevgiler..
YanıtlaSilsagolasin hayatim.afiyetle.
SilNefis görünüyor, ben de memleketten aldım attım buzluğa tazecik yeyelim diye.Ellerine sağlık canım sevgilerle...
YanıtlaSilmutlaka denemelisin,tesekkur ediyorum,sevgiler canim.
SilÇok nefis görünüyor canım, tam da mevsimi. Kaçırmadan yapmak lazım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilmutlaka elifcigim,sevgilerle tesekkurler .
Silbilmediğim bir yemek, sebze olması sevmem için yeterli bir sebep, ellerine emeklerine sağlık.
YanıtlaSiltesekkurler hayatim,sevgiler.
Silvalla süper görünüyor...
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
sagol bitanem sana da sevgiler yad ellerden.
SilHarika bir tarif paylaşmışsın yine canım. Hiç denememiştim. Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. En kısa zamanda yapmalıyım. Sevgiler.
YanıtlaSilyapmalisin bence de.guzel sozler icin tesekkurler bitanem sevgiler.
SilEllerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor. Çok da sağlıklı
Sevgiler
Evet hayatım sağlıklı.sevgilerle tesekkurler.
Silbezelyenin hem taneli hali hem de kabuklu halini çok severim ama pirinçli olarak hiç denememiştim eline sağlık canımcım harika olmuş:))
YanıtlaSilBezelyeden hiç yapmamdım,en kısa zamanda deneyeceğim..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Ayrıca ödül için benide düşünüp layık gördüğün için teşekkür ederim canısı..
Öpüyorum.
senin olan şeyi verdim Sana bitanem.teşekkür ediyorum yorumun için.sevgiyle
SilEllerine sağlık canım.Pirinçlisini hiç denemedim,yumurtalısını özellikle kızım çokk sever.
YanıtlaSilSayfamda ödülün var canım,alırsan sevinirim.
Sevgilerimle...
Sevalcigim teşekkür ederim ama ödülü alıyorum sadece sağol beni dé layık gördüğün için.sayfamda bir defa yayınlamıştim.çoook kocaman sevgiler.
SilYorumumun umarim bu defa yayinlanabilir.Ellerinize saglik merakla takip etmekteyim sizi.Ellerinize,emeginize saglik.
YanıtlaSilSevgilerimle........
Şekerim yayınlandı bak cevap bile yazabiliyorum.teşekkür ediyorum içten yorumun için.duygular karşılıklı.sevgilerle.
Sil:)) Aaah dedim ben acana diblesini mi yapsam diye! Dur gene alıcam banane, aklım kaldı! Yapıcam ben de! Ellerine sağlık, öptüüm.
YanıtlaSilYap hayatım yap.biliyorsun tadına doyum olmuyor.sevgilerle bén dé öptüm.
Sil