kurabiye portakal

efendim bu tarifi sizlerle ne zamandir paylasmak istiyorum ama bugune imis kismet.yenimi yapip resimledim ;hayir.ilk blogcu.com da actigimda orada yayinlamistim.tiklayanlar bilir.
ben de buradaki arsivimde olmali dedim ve orada da bulunan resimleri kullandim.mutlaka denemelisiniz siddetle tavsiye ediyorum.uzun zaman da muhafaza edildiginde taze kalan bir kurabiye.
gecelim tarifimize;
Malzemeler
 250gr margarin veya tereyag 
2 su bardagi toz seker 
1/2 su bardagi sivi yag
 2 ad yumurta 
1cay bardagi portakal suyu 
1portakalin kabugunun rendesi
 1 su bardagi dovulmus ceviz veya findik
 1su bardagi kuru meyve karisimi
 1.5paket kabartma tozu 
2paket vanilya sekeri
 alabildigi kadar un(yaklasik 1kg)
yapilisi:
seker ve margarini derin bir kapta havalanana kadar cirpiyoruz. karisim kabarinca sirasiyla sivi yag,yumurta,portakal suyu,ilave edilip iyice birbirine yediriyoruz. kuru meyve,portakal kabugu rendesi,kabartma tozu,ceviz,vanilya eklenerek yogurmaya devam ediyoruz. en son vanilya ve unuda yavas yavas yedirerek kulak memesi kivaminda hamur elde ediyoruz. elde ettigimiz hamurdan istedigimiz buyuklukte parcalar koparip sekil veriyoruz.(ben gulhan'in bana gaziantep gezisinden getirip hediye ettigi kurabiye sekillendirici ile sekil verdim.cok da guzel gorundu.)yaglanmis firin kabina aralikli yerlestirip 180 derece firinda renkleri pembelesinceye kadar pisiriyoruz.afiyet olsun.rahat 50 60ad kurabiye cikiyor.yani bereketli de bir kurabiye.
kurabiye kalibimiz da bu.



Yorumlar

  1. Kalıbınızı çok beğendim, kurabiyeler enfes görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. YETİŞEMİYORUM HIZINA BİTANEM.BUNLARDAN YEMİŞTİM .HATAYA ÖZGÜ BİŞEY.ÇOK GÜZEL BİR TARİF.ELLERİNE SAĞLIK CANIM BENİM.HARİKASIN SEN....

    YanıtlaSil
  3. Mis gibi portakal kokulu kurabiyeler, çok güzel ve leziz görünüyor ellerinize sağlık. Kerebiç kalıbıyla yapmanızda ayrıca daha hoş bir görüntü oluşturmuş.
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  4. aaa kereviç kalıbı..
    Biz bunla kereviç pastalar yapıyoruz.İçini ceviz,tarçın ve şekerle dolduruyoruz..Cnm nasıl da istedi=)

    YanıtlaSil
  5. Ellerine emeklerine sağlık canım.
    Harika görünüyor.
    Adı kömbet sanırım.Bu kalıptan arkadaşım da bana hediye etti,ben kullanamadım.Hamuru içinde şekillendiriyorum,yapışıyor zor çıkarıyorum.Bu sefer de çıkarırken şekli bozuluyor.Kalıbı yağladım yine çıkmadı.Ayy ne uğraşmıştım.
    Bunun bir püf noktası var mı?
    Seninkiler harika görünüyor.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. sevgili seval hamurum biraz yagli oldugundan kaliptan cikmasi kolay oluyor.bir de cok bastirmiyorum.sert bir vurusla avucumun icine cikariyorum.bozulma riski de ortadan kalkiyor.sevgilerle.

    YanıtlaSil
  7. Ayy çok güzel ve pğratik bir kalıp bayıldım. Gaziantep kalıp konusunda iyi bir yer galiba!

    YanıtlaSil
  8. Canim eline saglik olsun. Harika gozukuyor . Ayrica kalip cok guzel..
    Sevgiler canim.

    YanıtlaSil
  9. Canim ellerine kollarina saglik (:

    YanıtlaSil
  10. kalıplada çok şeker olmuş canım.eminim lezzetide harikadır.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık.Çok güzel olmuş.Kalıbında çok güzel.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  12. çok güzel görünüyor yapmak lazım :))

    YanıtlaSil
  13. Mutfak malzemeleri hastası olan bende , bu kalıptan istiyorum. Keşke antepe giden olsa da aldırsak ?

    YanıtlaSil
  14. kalıp çok ilginçmiş gerçekten bayıldım ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  15. Görüntü harika,ellerinize saglik.
    Yiyenlere afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  16. bakıp bakıp iç geçirmekle yetiniyorum şimdilik.kalıpta ne güzelmiş:)
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  17. Misss gibi poratakal kokusu yayılmıştır eve miss..:))))
    Ellerine sağlık canım..
    Nefiss görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  18. ellerine sağlık nefiss görünüyorr

    YanıtlaSil
  19. e ama o kalıptan bizde yok nasıl yapalım şimdi:)
    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  20. böyle bir kalıbı ilk defa gördüm canım, çok enteresann. şekiller süper olmuş, eminim tadı da harikadır.. ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

Bu blogdaki popüler yayınlar

sehriyeli muhallebili citir tatli......

yalanci incir uyutmasi

peynirli witloof(hindiba veya andiv)