kurabiye portakal
efendim bu tarifi sizlerle ne zamandir paylasmak istiyorum ama bugune imis kismet.yenimi yapip resimledim ;hayir.ilk blogcu.com da actigimda orada yayinlamistim.tiklayanlar bilir.
ben de buradaki arsivimde olmali dedim ve orada da bulunan resimleri kullandim.mutlaka denemelisiniz siddetle tavsiye ediyorum.uzun zaman da muhafaza edildiginde taze kalan bir kurabiye.
gecelim tarifimize;
Malzemeler
250gr margarin veya tereyag
2 su bardagi toz seker
1/2 su bardagi sivi yag
2 ad yumurta
1cay bardagi portakal suyu
1portakalin kabugunun rendesi
1 su bardagi dovulmus ceviz veya findik
1su bardagi kuru meyve karisimi
1.5paket kabartma tozu
2paket vanilya sekeri
alabildigi kadar un(yaklasik 1kg)
yapilisi:
seker ve margarini derin bir kapta havalanana kadar cirpiyoruz. karisim kabarinca sirasiyla sivi yag,yumurta,portakal suyu,ilave edilip iyice birbirine yediriyoruz. kuru meyve,portakal kabugu rendesi,kabartma tozu,ceviz,vanilya eklenerek yogurmaya devam ediyoruz. en son vanilya ve unuda yavas yavas yedirerek kulak memesi kivaminda hamur elde ediyoruz. elde ettigimiz hamurdan istedigimiz buyuklukte parcalar koparip sekil veriyoruz.(ben gulhan'in bana gaziantep gezisinden getirip hediye ettigi kurabiye sekillendirici ile sekil verdim.cok da guzel gorundu.)yaglanmis firin kabina aralikli yerlestirip 180 derece firinda renkleri pembelesinceye kadar pisiriyoruz.afiyet olsun.rahat 50 60ad kurabiye cikiyor.yani bereketli de bir kurabiye.
kurabiye kalibimiz da bu.
Kalıbınızı çok beğendim, kurabiyeler enfes görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilYETİŞEMİYORUM HIZINA BİTANEM.BUNLARDAN YEMİŞTİM .HATAYA ÖZGÜ BİŞEY.ÇOK GÜZEL BİR TARİF.ELLERİNE SAĞLIK CANIM BENİM.HARİKASIN SEN....
YanıtlaSilMis gibi portakal kokulu kurabiyeler, çok güzel ve leziz görünüyor ellerinize sağlık. Kerebiç kalıbıyla yapmanızda ayrıca daha hoş bir görüntü oluşturmuş.
YanıtlaSilSevgilerle.
aaa kereviç kalıbı..
YanıtlaSilBiz bunla kereviç pastalar yapıyoruz.İçini ceviz,tarçın ve şekerle dolduruyoruz..Cnm nasıl da istedi=)
Ellerine emeklerine sağlık canım.
YanıtlaSilHarika görünüyor.
Adı kömbet sanırım.Bu kalıptan arkadaşım da bana hediye etti,ben kullanamadım.Hamuru içinde şekillendiriyorum,yapışıyor zor çıkarıyorum.Bu sefer de çıkarırken şekli bozuluyor.Kalıbı yağladım yine çıkmadı.Ayy ne uğraşmıştım.
Bunun bir püf noktası var mı?
Seninkiler harika görünüyor.
Sevgilerimle...
sevgili seval hamurum biraz yagli oldugundan kaliptan cikmasi kolay oluyor.bir de cok bastirmiyorum.sert bir vurusla avucumun icine cikariyorum.bozulma riski de ortadan kalkiyor.sevgilerle.
YanıtlaSilAyy çok güzel ve pğratik bir kalıp bayıldım. Gaziantep kalıp konusunda iyi bir yer galiba!
YanıtlaSilCanim eline saglik olsun. Harika gozukuyor . Ayrica kalip cok guzel..
YanıtlaSilSevgiler canim.
Canim ellerine kollarina saglik (:
YanıtlaSilkalıplada çok şeker olmuş canım.eminim lezzetide harikadır.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık.Çok güzel olmuş.Kalıbında çok güzel.Sevgiler:)
YanıtlaSilçok güzel görünüyor yapmak lazım :))
YanıtlaSilMutfak malzemeleri hastası olan bende , bu kalıptan istiyorum. Keşke antepe giden olsa da aldırsak ?
YanıtlaSilkalıp çok ilginçmiş gerçekten bayıldım ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilGörüntü harika,ellerinize saglik.
YanıtlaSilYiyenlere afiyetler olsun
bakıp bakıp iç geçirmekle yetiniyorum şimdilik.kalıpta ne güzelmiş:)
YanıtlaSilellerine sağlık.
Misss gibi poratakal kokusu yayılmıştır eve miss..:))))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Nefiss görünüyorlar.
ellerine sağlık nefiss görünüyorr
YanıtlaSile ama o kalıptan bizde yok nasıl yapalım şimdi:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
böyle bir kalıbı ilk defa gördüm canım, çok enteresann. şekiller süper olmuş, eminim tadı da harikadır.. ellerine sağlık :)
YanıtlaSil