bezelye yataginda zalm baligi, basmati pilav esliginde...
herkese hayirli gunler dileyerek basliyorum bugunku yazima.keyifler iyidir umarim.ben iyilestikce daha da iyi oluyorum.dun biraz disari ciktim da rahatladim inanin,aynaya bakinca ben bile kendimi taniyamadim.insanin morali gercekten goruntuye direkt yansiyor.
dun esim aylik balik stogumuzu yapti,soylemesi ayiptir ama bu da sizinle bir paylasim iste;baligimizi ve etimizi aylik alip diepvriesliyorum.benim icin hem saglikli hem de kolaylik oluyor.
neyse alinanlar arasinda zalm(somon)da vardi.hem cocuklarin cok sevdigi,hem de gercekten cok faydali bir balik oldugundan onceligi ona verdim ve zalm baligi yaptim.
aslina bakarsaniz herkesin yaptigi gibidir ama ben sunuma eklemeler yaptim birazcicik.
malzemeler(zalm icin):
6dilim zalm
1yemek kasigi tereyagi
1yemek kasigi biberiye
tuz,karabiber,siviyag
yapilisi:
zalm dilimlerini tuz,karabiber,biberiye ve az sivi yagla terbiyeliyoruz.yaklasik 2saat beklettim.sivi yagi herbirine suruyoruz yanlis anlasilmasin.yogun yag degil.
daha sonra kizgin tavada tereyagini eritip her tarafi 2-3dk pisicek sekilde kizartiyoruz.baligimiz hazir.
malzemeler(bezelye yatagi icin):
1kg sultani bezelye
4ad sogan
tuz,karabiber,az siviyag
yapilisi:
soganlari ay seklinde dograyip,once tencerede yagsiz bir sekilde renk ve koku degistirene kadar ceviriyoruz.daha sonra az siviyag ve tuz karabiber ekleyip kavuruyoruz.ve bezelyeleri ekleyip pismeye birakiyoruz.cok bekletmeyin bezelye cabuk pisiyor.bezelyemiz de hazir.
basmati pilavi bilinen pilav gibi ama basmati pirincinden yaptim.kokusu ve lezzeti inanin bu bezelye ve baliga hindu bir hava vermedi degil dogrusu.bukadar.
sira servisimize geliyor.sicak ve afiyetle.sevgiyle kalin arkadaslar.
enfes görünüyor doğrusu, harika bir menü olmuş. ellerine sağlık. sevgilerle...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Çok da faydalı.Sevgiler:)
YanıtlaSilşekerim öncelikle daha iyi olduğuna çok sevindim.bende bir öksürük var sorma.gözlerim döndü öksürmekten.
YanıtlaSilgelelim yemeğe ay bu ne şıklık.çok hoş sunmuşsun,çok lezzetli görünüyor herşey.benimkiler somon sevmiyor.daha çok çupra yapıyorum ama bir misafir için çok hoş tarif....
kendine iyi bak.yavrucukları ve seni kocaman öpüyorum.....sevgilerimle
Hiç somon yemedik biz. Pilavla balık hiiiç yemedik. Hele ki bezelyeyle hiç mi hiiiç :) Balık çok severiz. Çok şık görünüyor. Denemeye cesaret edemem ama tatmayı çok isterdim. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilTekrar geçmiş olsun canım..Balığa bayıldım.Çok değişik bir tarif olmuş.Birgünde haring koysana canım yaa,lütfeeen!
YanıtlaSiloh oh daha ne olsun,ellerine sağlık canım nefis görünüyor..
YanıtlaSilBayılırım somona.
YanıtlaSilNefis görünüyor.
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
:))
CANIM BEN GELDİM
YanıtlaSilMMMMM MİS KOKUSU BANA GELDİ
MUHABBETLE KAL CANIM
:))
Pilav,somon ve ben ancak karşıdan bakabiliyorum.
YanıtlaSilNasıl canımın çektiğini bir bilsen..
Nefiss görünüyor canım..
Ellerine sağlık.
ellerine sağlık canım nefis görünüyor sevgiler..
YanıtlaSilsomon balığının adının zalm olduğunu ilk kez duydum
YanıtlaSilhatta ben somon balığı da yemedim
ben hamsi, çupra vede levrek yerim genelde ama en çok hamsi :)
eline sağlık olsun :)
daha iyi olman çok iyi dikkat et:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım pek güzel görünüyor
Eline saglik olsun canim. Baligi cocuklarin sevmesi ne guzel Masallah//
YanıtlaSiloglum sag olsun ama kizim yok yemez balik..
Sevgiler canim
Wow delicious!!!
YanıtlaSilBesos, desde España, Marcela♥
Gracias;
YanıtlaSilMe alegro de que me gusta de marcela.xxx
ÇOKK GEÇMİŞŞ OLSUN CANISII..
YanıtlaSilÇOK GÜZELL GÖRÜNÜYOR CANIM KARDEŞİM RESİMLER..
AMA ŞUNU İTİRAF EDEYİM,BALIĞIN İSMİNİ HİÇ DUYMAMIŞTIM İNAN..
ELLERİNE SAĞLIK..
MUHABBET VE DUA İLE.
HAYIRLI CUMALAR.
sunum harika :)
YanıtlaSilnefis olmus !!!
YanıtlaSilherzamanki gibi masaAllah :)